> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Den här måste ni prova!!! Det är en order!!!

Kommentarer (0)

2009-12-31 @ 21:26:18

Världens godaste dessert är detta! NI MÅSTE prova!! Gjorde denna ikväll!

Cheesecake med lemocurd

En kall cheesecake täckt med hemlagad lemoncurd! Denna kaka ska inte bakas i ugn. Servera lättfryst, som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.

Du behöver:

Botten

  • 180 g (12st) Digestivekex eller Mariekex
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 250g färskost, naturel smak (typ philadelfiaost)
  • 1 dl mörkt muscovadoråsocker*
  • 1 tsk vaniljpulver.
  • 1 tsk rivet skal från citron
  • 2 dl vispgrädde

Lemmoncurd

  • 2 små citroner
  • 2 ägg
  • 4 dl florsocker
  • 75 gram smör

Gör så här:

Smöra formen lätt.

Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.

Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.

Gör lemoncurden:

Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. (Spara en tesked av raspet till fyllningen.)

Pressa ur 1 dl saft ur citronerna.

Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt (gärna i vattenbad).

Vispa samman grädden och sockret – det ska vara lättvispat men inte rinnigt.Vispa i osten och kör slätt.

Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-botten. Låt stå svalt en stund.

Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.

Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat.

Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.

Dekorera eventuellt med syltad frukt och florsocker.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback