> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Solstrålen Linnea 2,5 månad<3

Kommentarer (2)

2010-08-30 @ 19:34:50

Våran lilla solstråle Linnea som nu är 2,5 månad gammal. Älskade lilla bebis. Här sitter hon i storasyrran Emelies knä. Det känns som dom två har ett speciellt band till varandra<3













Linnea gör situps;-)


Kärleken är underbar!

Kommentarer (4)

2010-08-29 @ 21:41:46

Älskade lilla Linnea,mitt yngsta lilla hjärtegryn! Tänk vad mycket kärlek man kan känna för sitt lilla barn, oändlig!!!

Tog dessa bilder i eftermiddags.









Helgen i bilder....

Kommentarer (0)

2010-08-29 @ 16:22:27

I fredags bjöd Emelie hit nio kompisar. Dom hade det supernice!


Då jag blev lite dragen igår så minndes jag inte vad jag la kaneran...Så här får ni bara en bild på lite flaskor...


Kantarellsmörgås!!!


Förkyld Felicia myser med sin misse Blomman<3

Dagen Efter...

Kommentarer (1)

2010-08-29 @ 08:05:21

God morgon!
Igår var det dagen d men idag är det dagen efter;-) Linnea tyckte att jag skulle vara vaken så här tidigt. Halv åtta. Snark!! Trött är jag. Fast jag får lägga mig senare igen. Annars kommer jag inte bli rolig att tas med kan jag säga...
Kräftskivan igår blev i alla fall väldigt lyckad. Det är verkligen inte antalet gäster som är det viktiga utan snarare  vilka personer som kommer. Det var verkligen helt rätt människor som var här. Men jösses vad fort tiden går när man har roligt. Men nu börjar jag planera in nästa stora fest. Min 35-års dag. Jag hoppas folk kan komma på detta. Då skall det bli RÖJ!!

Idag skall jag ta hand om alla kantareller jag hittade igår. Jag tog en snabbpromenad med Lilleman i skogen igår eftermiddag. Jag fick vara med om det som varje svampplockare drömmer om: Jag hittade ett hav eller ialla fall en insjö med kantareller! Vilken härlig känsla! Jag har aldrig varit med om detta förut. Lilleman tittade undrandes på mig när jag hoppade och skrek av glädje. Jag tror jag skall steka katarellerna och ha på en smörgås. Jag tycker att det är godast. Fast jag kanske skulle göra en kantarellsås till maten också. Gott!

Ha nu en härlig söndag!

Kram Carro

Dagen D....

Kommentarer (1)

2010-08-28 @ 13:12:30

Idag är dagen då vi skall ha våran kräftskiva. Det känns jätteskoj. Så här i efterhand så känns det faktiskt bra att det inte kommer mer än fem personer;-) Det blir perfekt! Känns skoj att min barndomsvän Linda kommer. Vi har inte träffats på länge! Så det blir superskoj att äta kräftor och dricka lite "vuxendricka";-) Mycket finiss runt bordet kommer det bli;-) Mycket tjatter;-) Kommer ta en hel del bilder dessutom-såklart;-)

Nu till ett litet problem som jag har. Våran hankatt Blomman bajsar inomhus!! Är det någon som har tips om hur vi skall få honom att sluta med detta? Han gjorde det även i andra huset så det är inte så att han gör det bara för att vi har flyttat. Men det är ju så äckligt! När vi har upptäckt detta så lyfter vi in han på lådan. Men då skuttar han bara ur därifrån. Hjälp!!

Ha nu en underbar lördag! Det skall vi ha!

Denna låten spelades jättemycket när jag och Linda var ute och festade förr..1999 var det väl...


Trevlig helg!

Kommentarer (2)

2010-08-27 @ 08:05:41

Vilken underbar fredag-känns det som. Men det händer väl något som vanligt som gör att man blir irriterad. Pessemist? Jag? Näää;-) Men faktum är att jag känner att det oftast är så. Det är alltid något som skall strula i mitt liv. Är det inte diskmaskinen som gått sönder så är det bilen m.m. Alltid är det något knas. Fast det finns dom som har det tusen gånger värre så jag skall väl inte klaga.

Ikväll skall då Emelie ha sin tjejkväll. Nio tjejer kommer hit. Jag har lovat att göra tacogratäng och sallad till tjejerna. Sen skall dom få chips m.m. Kan ju säga att Emelie verkligen ser fram emot detta.

Ha nu en underbar fredag!

Kram på er<3

Bland dom bästa i Sverige!!

Kommentarer (2)

2010-08-26 @ 10:08:51

På TV4 nyheterna igår så berättade dom att skolan i Nossebro(Emelies skola) tillhör dom bästa i Sverige:-) Jag visste inte det när vi var där och hälsade på. Men min känsla var att det verkade vara så himla genomtänkt alltihop och att dom verkade ha mycket resurser för eleverna:-) Tycker det är fantastiskt så här i besparingstider och indragningar. Behöver jag säga att jag är nöjd över att vi flyttade;-)

På lördag skall ju vi ha våran kräftskiva. Av 16 personer som var inbjudna så kommer endast 5...Men jag vet att dom som inte kunde komma hade verkliga skäl till detta. Annars hade man ju lätt kunnat känna sig väldigt impopulär. Fast dom fem som kommer tillhör mina närmaste vänner och jag vet att det kommer bli toppentrevligt!

Idag skall vi till Skara och köpa nytt bilbatteri. Samt att jag skall köpa grejer till Emelies tjejkväll i morgon och till våran kräftskiva på lördag.

Ha nu en toppenfin dag!

Lite roligt!

Kommentarer (0)

2010-08-25 @ 06:31:56

Så här skrev min svenska kusin på facebook som befinner sig i U.S.A för tillfället:

Okay... we're in the living room watching tv and suddenly we feel this sharp smell creeping up on us like there's a big fire nearby...we smell burnt plastic and we start coughing because it's so intense. But we can't see the fire. What do we do? We call 911 of course. In comes two huge firemen and they just say: THIS S...MELLS LIKE SKUNK TO ME!I bet the firemen got a good laugh tonight...! ;-P

Välkommen!!

Kommentarer (9)

2010-08-24 @ 21:30:58

Välkommen till min lösenordsskyddade blogg! Det är bara ett fåtal av er som fått lösen till bloggen. Det är för att  jag litar på er:-) Skall bli skönt att lämna idioterna utanför. Energitjuvar är inte välkomna. Eller hur?
 Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kräftskiva!!

Kommentarer (2)

2010-08-24 @ 19:31:33

På lördag skall jag ha kräftskiva vilket jag ser fram emot. Men jag har inte så där jättestor erfarenhet av kräftskivor så nu kommer några frågor här. Måste man köpa dom där fåniga hattarna? Måste man fixa ett sånghäfte? Eller så ställer jag frågan till er istället: Vad är det viktigaste för en lyckad kräftskiva? Vad får man absolut INTE glömma?

Jag väntar fortfarande besked från tio personer om dom kommer eller inte. Kom igen nu! :-) Måste ju veta förstår ni väl! Hör jag inget så antar jag att ni inte kommer. Men jag inser att vi måste sitta innomhus. Min bild jag hade av en ljummen sensommarkväll med kräftskiva under träden kan jag ju bara glömma! Nu är det höst verkar det som....



Tele2 Mobila bredband är det bra?

Kommentarer (2)

2010-08-24 @ 13:45:38

Jag är så trött på Telia att jag spyr. Jag funderar på Tele2 mobila bredband. Är dom bra? Hoppas få svar från er som har dom. Kram!

Pirrigt i magen vid första skoldagen!

Kommentarer (0)

2010-08-24 @ 07:51:59

God morgon!
Idag är det en stor dag för mina två äldsta döttrar. Emelie börjar åttan och Felicia börjar i första klass. Det är ju dessutom nya skolor och nya klasskamrater. Så det var två förväntansfulla och pirriga tjejer här i morse som försökte få i sig lite frukost. Jag tror dock det kommer gå jättebra. Båda skolorna verkar toppenbra!! Nu sitter Isabelle och Tindra framför teven och kollar på spöket Laban. Han är en favorit här hemma:-)

Ang.lösenord till bloggen så kommer jag förmodligen maila er som visat intresse i eftermiddag/kväll med lösenordet.  Det känns väldigt trist men samtidigt nödvändigt. Kan ju hända att jag tar bort lösenordet framöver.

Ha nu en toppendag!

Min vackra dotter Emelie nu i morse<3

FÄLTTÄVLAN I FALKENBERG

Kommentarer (5)

2010-08-23 @ 20:29:19

Oj, vad duktig min mamma och hennes fina Pingo var. Dressyren var först på morgonen och det var den som min mamma var mest nervös för. Men det gick inte alls så tokigt,domaren hade skrivit "Charmigt ekipage". Lite gulligt;-) Sen en halvtimme senare så var det då dags för hoppningen och regnet fullständigt öste ner när hon skulle in på banan. Det var som om himlen hade öppnat sig. Tyvärr tyvärr så glömde mamma av hinder nummer tre... Det är ju sånnt som kan hända oss alla. Så tyvärr blev hon utesluten. MEN efter att ha fått tag på överdomaren så fick hon ändå lov att starta i terrängen(utan tävlan) som också var hennes mål. Det var ju det viktigaste av allt. Mamma har ju tränat i några månader nu för Anne Persson och har haft detta som mål. Sagt och gjort. När alla hade ridit i klassen så fick mamma starta. Jag kan lova er att jag har ALDRIG någonsin varit så nervös i hela mitt liv. Spyan satt i halsen, händerna skakade och jag kände mig svimfärdig. Det är så jobbigt att stå brevid och kolla. Men mamma och Pingo gjorde banne mig dagens snyggaste ritt-helt FELFRITT!!! Pingo går verkligen som en kanonkula i terrängen. Öronen framåt hela tiden:-) Jag måste ge cred till mammas kompisar, alla dom från Falkenbergortens RF som hejade och skrek glädjetjut när mamma red mot mål. Vilka goa människor ni är!
För er som undrar om Pingo så är han född 2000 och är av okänd härstamning, importerad från Danmark. Min mamma har ridit in honom själv:-) Mamma är född 1946 och är av känd härstamning;-) Född i Sverige;-)

Här kommer lite bilder på världens coolaste ekipage;-) Bilder som är tagna med en väldigt väldigt darrig hand;-)

Redo för start!






Över graven


Nedhopp från banken


Mamma är överlycklig när hon inser att hon bara har ett hinder kvar!


SISTA HINDRET!!


Usch vad nervös jag är....

Kommentarer (2)

2010-08-22 @ 07:41:05

Fy tusan vad nervös jag är hörrni! Det känns som det är jag som skall tävla fälttävlan. Men visst är det värre att stå och titta på än att rida själv? Fast denna gången så hade jag nog inte velat hoppa terrängbanan. Vissa hinder hade jag fixat. Det är värre med dom där breda hindren eller "banken" som man skall hoppa ner från*ryser* Min mamma är verkligen cool alltså. Jag hittade en superbra film om fälttävlan på Ullared som jag köpte till henne. Där gav dom massor av tips som vad bra att veta. Något som man har fått lära sig dessutom är hur mycket handlar kring säkerhet runt fälttävlan. Dom har b.l.a ett medicalcard där det står vilken blodgrupp man tillhör om man har några sjukdomar,om man tar någon medicin m.m. Det har dom OM något skulle hända. Sen fick jag höra att man inte får ha hästsvans på sig. Isåfall måste man ha två tofsar. Varför? Jo,för att om man skadar nacken så skall dom komma åt den utan problem.
Igår gick jag och Linnea terrängbanan med mamma. Men hon skall gå den minst två gånger till. För det var alla eniga om i filmen. Att tre gånger skall man gå terrängbanan. Jag knoppade Pingo igår,men det var 20 år sedan sist så resultatet var väl därefter;-) Tur det inte hänger på knopparna hur det skall gå;-)

Ang. gårdagens utbrott här på bloggen så tyckte vissa att jag överreagerade. Så här i efterhand kan jag inse att jag kanske gjorde det en liiiten smula. Men om någon tagit illa upp, speciellt du Johanna så får jag be om ursäkt!! Verkligen!! Men jag tror det blev lite för mycket igår och att nervositeten för idag spökade rejält. Men om du ger mig din mailadress Johanna så kanske jag kan få skriva några ord till dig. Dock kvarstår mitt beslut att ha lösen på bloggen. Jag har faktiskt grunnat på det i ca ett halvår så det är inget som kommer pang bom. Det känns tråkigt att behöva ha det. Men som någon skrev så tål man inte att folk kritiserar(elaka kommentarer) det man skriver så får man väl antingen sluta blogga eller så sätter man lösen på den. Sen vet jag att det finns några människor därute som läser den här bloggen dagligen och tar del av min vardag och som gottar sig då det händer tråkigheter för mig. Det finns tre vuxna kvinnor f.d vänner(M,M och B) som förmodligen är en av dom som skriver anonyma kommentarer och snackar skit. Det skall jag inte behöva ta känner jag. Fan,här finns det svält i världen,folk är hemlösa, barn blir mördarde, kära vänner och familjemedlemmar dör i cancer och andra sjukdomar och så ödslar dom tid på att vara elaka! Vad är viktigt här i livet?

Nåväl, nu skall jag äta frukost om jag får i mig något. Sedan skall jag ta på Linnea kläder och sen är det dags att gå till stallet. Idag blir jag både fotograf,hästskötare och stöttande suppoter;-)

Ha nu en fin söndag!
Kram på er<3

Lösen

Kommentarer (5)

2010-08-21 @ 13:39:17

Jag har nu beslutat att jag kommer sätta lösen på denna bloggen. Ni som villl följa bloggen ändå kan maila mig på [email protected]

Jag kommer dock att starta en fotoblogg eller hemsida där ni kan se bilderna jag har tagit:-) Men det kommer ENBART vara bilder där.

För att undervika att få elaka kommentarer är jag tyvärr tvungen att bara ge ut lösen till dom som gett mig deras mailadress när dom kommenterat alternativt att jag vet vilka ni är.

Stor kram tilla alla goa människor där ute!!

SVAR TILL JOHANNA!!

Kommentarer (5)

2010-08-21 @ 10:51:49

JOHANNAS KOMMENTAR: Hej, Grattis till Bröllopsdagen... Men blir förvirrad, Fanns det verkligen INGEN annan helg att åka bort en just den helgen ni har Bröllopsdag? Åker Mike aldrig iväg? Tycker alltid det e du som åker själv med ett barn...Aldrig tillsammans eller aldrig bara Mike? Låter konstigt för mig...Men hoppas ni har det bra , För det e ju det viktiga ;) KRAM

MITT SVAR: Nu är det så att min mamma skall debutera i fälttävlan för första gången i sitt 64-åriga liv denna helgen och det är därför jag åkte ner nu. Jag och Mike kommer fira våran bröllopsdag i veckan om vi lyckats få barnvakt. Men du kanske ställer upp?? Alla har inte sina släktingar runt hörnet...Även om Mikes syster bor en km härifrån så jobbar ju hon och hennes man. Så det är begränsat med hjälp där. Dessutom hade vi lite mys på torsdagskvällen och firade då istället. Sen är det ju så Johanna att anledningen till att jag åker ner själv är att vi har två hundar och typ fem katter som vi inte bara kan lämna vind för våg. Då vi har väldigt svårt att få hund/kattvakt så finns det oftast tyvärr ingen annan lösning än att åka ner själv eller dela på oss. Sen har jag sagt till Mike att han GÄRNA får åka iväg en helg eller vad han nu vill göra. Men han har inget behov att göra det säger han. Men jag kan lova dig att jag inte sitter och håller honom fängslad här hemma.
Egentligen skall jag inte ens behöva sitta här och förklara mig. Framförallt inte till någon som är anonym och kallar sig Johanna. Här sitter jag och är öppenhjärlig och berättar om mitt liv,men DU skall få vara anonym? Tycker det är så oerhört fegt att inte våga stå för sina åsikter. OM du hade träffat mig på riktigt,hade du ställt samma fråga då? Jag är så jäkla trött på allt skitsnack att jag funderar dagligen på att lägga ner både blogg och facebook.
Någon mer som undrar något? Kanske jag skulle ha en frågestund..Pust och stön...

P.S. Svar till Anonym/Johanna: Nej,jag får faktiskt inte massor av negativa kommentarer som jag inte publicerar!
Varför skulle jag få det egentligen??? Jag skriver väl inga provocerande inlägg??

FALKENBERG!

Kommentarer (1)

2010-08-21 @ 08:39:17

God morgon!
Just nu är det jag och lilla Linnea som befinner oss i Falkenberg hos min mamma. Igår när jag kom hit så åkte jag och min svägerska till Ullared och shoppade loss;-) Jag hittade massor av bra saker. Inte klokt vad billigt det är! Köpte b.l.a en barbapappabody för 49 spänn! Köpte varsitt regnställ till barnen för 149kr!! Jag har haft det märket innan och vet att dom funkar jättebra! Skoj att fynda! Sen på kvällen hade mamma köpt krabba som vi delade och åt. Det var hundra år sedan jag åt krabba men vad gott det var! Jag skall försöka övertala mamma att äta krabba idag med;-) Men det kommer bli att lägga sig tidigt ikväll. För i morgon gäller det!! Då skall min mamma debutera med sin häst Pingo i fälttävlan! Det blir tuff konk. men mamma tävlar enbart mot sig själv. Hon är bara nöjd om dom lycktas ta sig runt.
Ieftermiddag skall vi till stallet och förbereda pingoo. Han skall duschas och sen skall jag knoppa manen. DET var inte igår jag gjorde det kan jag säga. Men det skall nog gå bra ändå.

För er som undrar så är Pingo är importerad från Danmark, men han är av okänd härstamning så vi har ingen aning om vad det är för ras/raser i honom:-)

Ha nu en fin lördag!
Tindra och Pingo<3

5-årig bröllopsdag!!

Kommentarer (7)

2010-08-19 @ 22:47:54

Idag är det vår 5-åriga bröllopsdag. Vi gifte oss i Vedums kyrka samtidigt som vi döpte Tindra. Min underbara barndomskompis Linda och min äldsta dotter Emelie sjöng så vackert för oss i kyrkan! Tack både Emelie och Linda för eran fina sång! Felicia och Emelie var brudnäbbar! Här är två bilder från vårat lilla bröllop<3



Felicia´s nya skola!

Kommentarer (0)

2010-08-19 @ 15:08:41

Idag var vi på besök på skolan där Felicia skall gå. Hon var väldigt "pirrig" och lite blyg förstås;-) Men det var jättegullig personal och Felicias fröken var så där supertrevlig som man önskar att alla lärare skall vara. Jag har en väldig beundran för alla lärare i skolor för jag tycker dom gör ett jätteviktigt jobb!! Dom hade en stooor skolgård med en jättestor gräsmatta och fotbollsplan. Samt att dom hade en uterink som dom spolar på vintern så ungarna kan åka skridskor där! Sen hade dom gungor,rutschkana och linbana!! Samt en stor gunga så flera kompisar kan gunga tillsammans:-)

Så nu har vi en Felicia som längtar tills på tisdag!

Cats...

Kommentarer (2)

2010-08-18 @ 22:30:13

Lite bilder jag tog nu i eftermiddags. Inga superbilder rent kvalitésmässigt precis...Jag har haft bättre stunder som fotograf än så här kan jag ju säga,-) Men alla kan vi ha en dålig dag. Min var idag...







Supernice...

Kommentarer (0)

2010-08-18 @ 13:11:23

Det var så himla trevligt med babysång för dom små. Men tyvärr så har jag redan glömt av alla sånger vi fick lära oss. För något minne existerar inte längre i mitt huvud;-) Det är rätt så tomt-ho ho..Det bara ekar! ;-) Men det är ju inte bara att vi sjung. Vi fikar och tjötar oxå. Så det är verkligen inte meningslöst fast dom är så små. Bebbisarna låg och log när vi sjöng och spanade in varandra. Så jag tror allt att dom hade glädje av detta:-) Sen är det så himla gott att träffa andra föräldrar och få tjöta av sig lite. Vi skrattar gott åt varandras igenännande historier. Som det här med glömska...Lätt att glömma vad man lägger sina saker m.m. Vi var nog rätt så överrens om att man skulle behöva senilsnöre på ALLT, även på bebisen ibland;-)

Min mamma Anita och hennes Dejlige Pingo som skall debutera i fälttävlan
nu på söndag!!

Babysång!

Kommentarer (1)

2010-08-18 @ 09:31:43

Idag 10.30 skall vi på babysång. Bara jag och Linnea tillsammans med resten av den härliga familjegruppen. Tycker det är fantastiskt att dom i Herrljunga ordnar sånt här och utan att behöva betala en spänn dessutom! Ångarar inte en dag att jag valde Herrljunga MVC/BVC istället för Vara.

Det blir inte bara skönsång utan även information om bebisars utveckling eller något i den stilen.

Jag har börjat läsa den ena boken som jag lånade på bibban igår. När livet stannar heter den och är skriven av en kvinna som förlorade sin älskade man och två barn vid Tsunamin i Thailand. Hon förlorade även sin bästa väninna och hennes familj. Boken är oerhört gripande och jag kan knappt sluta läsa.

Nu måste jag göra iordning mig!

Kram på er!

På besök på bibban i Nossebro!

Kommentarer (3)

2010-08-17 @ 20:58:10

Dagens resultalt på bibban blev två filmer och en drös med böcker...

Någon som sett dessa filmer?


Intressant! Skulle gärna vilja ha en om hundars beteende också. För
ibland kan man undra alltså hur det står till;-)


Älskar att läsa om folks öden. Biografier är det jag gärna läser mest!


Ser fram emot att titta i denna boken:-)


Fick bli en bild på våran goa kycklingpaj med! Supergod!!

Pannkakor till lunch

Kommentarer (1)

2010-08-17 @ 13:23:40

Idag blir det pannkor till lunch och ikväll blir det kycklingpaj till middag;-) Sen i eftermiddag skall vi till bibloteket i Nossebro och förhoppningsvis har dom lite intressanta böcker att låna ut:-) Dom hade även filmer att låna ut gratis läste jag. Jag har nog sett det mesta men förhoppningsvis kanske man kan hitta en pärla att se på. Vi har ju fortfarande ingen tv(Tack för det Telia). Har inte sett på tv på en hel månad nu. Så därför har det blivit en hel del filmtittande för våran del.

Ha nu en fortsatt trevlig dag!

Kolla in denna kossan så den njuter av att ligga och myssa i hagen! Supergulligt<3




Besök från andra sidan??

Kommentarer (1)

2010-08-17 @ 10:13:06

Helt plötsligt så kom det en doft med tjejparfym från ingenstans! Märkligt måste jag säga. Gott luktar det. Men vad kommer det ifrån? Hur konstigt som helst!!

DESSA KATTER BEHÖVER NYTT HEM OMGÅENDE!!!

Kommentarer (1)

2010-08-16 @ 19:10:35

Hittade dessa katter helt övergivna för några månader sen. Har insett att jag varken har råd eller möjlighet att ta hand om fler katter nu! Jag har trots allt fem barn,två hundar,en häst och tre egna katter! Dessa katterna är helt underbara,oerhört sociala och tillgivna och är duktiga och går på låda! Dom är vana vid hundar och småbarn! Har du ett kärleksfullt hem att ge? Kontakta mig på min mail [email protected] så skall du gå mitt mob.nr!



Två månaderskoll av Linnea idag samt återträff!

Kommentarer (1)

2010-08-16 @ 17:10:46

Idag var vi på läkarkoll med Linnea. Hon väger nu 5,5kg och var 59,5cm lång. Allt var toppenfint med henne sa läkaren:-)

Sen på eftermiddagen åkte vi på återträffen med föräldrargruppen och fick se alla bebbisar och höra allas förlossningsberättelser. Väldigt intressant och skoj att se alla igen!

Här kommer lite bilder på vår lilla guldklimp Linnea<3











Kanelbullar...

Kommentarer (3)

2010-08-15 @ 23:54:15

Har precis bakat klart två plåtar med kanelbullar. Jag kanske skulle kallat dom midnattsbullar;-) Här är bilder på dom. Önskar jag kunde bjuda er,mina goa bloggläsare på en bulle. Dom var väldigt goda:-)



Tack för era synpunkter MEN....

Kommentarer (3)

2010-08-15 @ 18:57:03

Vad skoj och snällt av er att ge er syn på amning! Som jag skrev så är både ni som är mammor eller inte mammor välkomna med eran åsikt! MEN en sak som jag kom att tänka på. VARFÖR är det okej att ha rejäla urringningar så man nästan visar allt och att sola topless på stranden men inte att amma offentligt? Ge mig gärna ett bra svar på detta:-)

Amning-Ett laddat ämne!

Kommentarer (9)

2010-08-15 @ 09:40:43

Jag undrar vad ni tycker är okej gällande amning. Är det okej att amma sin hungriga bebis när man sitter på restaurang OM man inte visar tutten? För det finns ju väldig bra amningströjor m.m så man inte ens behöver visa boobsen för alla människor. Hade amning varit lika laddat ämne om man gav maten genom armen? Låt oss säga att vi hade en spena i varsin arm!(Iknow jag är lite knas) Men låt oss säga att det var så. Att vi inte ammade genom brösten utan genom armarna eller det kom mjölk genom ett finger? Hade det då varit accepterat att amma vad man ville och hur länge man ville? Vissa tycker att det bara är okej att amma tills bebisen är sex månader gammal och vissa vill amma tills bebisen är 2 år och kanske längre. Sen finns det dom som aldrig vill amma i huvudtaget utan tycker att amning är något äckligt eller vissa som tycker det förstör brösten...

Jag skulle så gärna vilja höra ERA åsikter om detta! Kommentera och skriv vad just DU tycker! Intressant och veta om du har egna barn eller om du är barnfri. Lite intressant och se om åsikterna går isär där. Hoppas nu alla mina besökare kan skriva något om vad ni tycker. Anledningen till detta inlägget är att jag läste vad Katrin Z skrev om ämnet och framförallt vilka kommentarer hon fick.

Personligen så tycker jag så här: Folk får amma hur länge dom vill. Sen tycker jag att brösten är mjölkmaskiner när man har en bebis iaf;-) Vi har trost allt fått dom för en anledning...Sen försöker JAG i alla fall ta lite hänsyn till att folk kan ta illa upp om man visar tuttarna. Därför försöker jag skyla mina tuttar så mycket jag kan. MEN om jag råkar visa lite tutt så må så vara då. OM min bebis är hungrig så skall hon också få mat. Däremot skulle jag aldrig ta fram tutten om man sitter på restaurang och äter. Eftersom samhället ser ut som det gör,med olika kulturer och åsikter så får jag hellre ta upp toaletten i tio minuter tills min bebis har ätit upp. Det har varit ett antal gånger man har suttit på en äcklig toalett och ammat för att folk inte skall ta illa upp. Men då kommer nästa fråga. Är det bättre då att jag belamrar en toalett i tio minuter än att försöka skyla mig så gott det går med risk att visa lite boobs och sitta kvar att amma???

För er som inte vet så kan faktiskt bebisar bli hungriga vid tillfällen när man minst anar det eller när man bara känner att ,nej inte nu;-)

Så ge mig gärna ER åsikt!

Kram från kossan Carro;-)

Stolt syrra!

Kommentarer (0)

2010-08-15 @ 08:05:14

Jo,jag är stolt över vad min bror gjorde. Jag kan ju säga at jag aldrig trodde att jag skulle få se min brosa pixlad i GT eller annan tidning för den delen;-) Vad han gjorde? Han satte ut en trädocka med polisjacka på sin gata där folk kör som idioter. Dom hade försökt på alla möjliga sätt att få folk att sakta in farten. Men då kom min bror på denna briljanta idén om att sätta ut en polisdocka på gatan. Oj,då blev det skillnad!! Helt plötlsigt saktade folk in och folk körde lagligt! Men troligtvis blev en av fartdårarna förbannad(min personliga teori) och anmälde min bror! Ännu värre var att hans chefer i Halland drev detta vidare!! Så om det värsta tänkbara hade hänt,att ett barn hade dött så undrar jag om polischeferna i Halland verkligen hade lagt samma energi på att få folk att sänka farten på den lilla vägen i villaområdet?

Bild lånad av GP

Alla mår toppenbra!

Kommentarer (1)

2010-08-15 @ 07:45:47

God morgon!
Åh vad skönt att hela familjen mår bra! Det var nog bara Isabelle som hade fått i sig något olämpligt eller vad det nu må vara. För ingen mer blev sjuk eller kräktes. Dessutom blev hon pigg väldigt snabbt. Så hon sprang omkring och busade hela dagen igår:-) Härligt!!

Idag har jag inget speciellt inbokat. Hade i och för sig tänkt mig att jag skulle baka bröd och lite kärleksmums och ev. kanelbullar. Bra att ha lite i frysen nu om man får oväntat besök;-)
 Måste bara berätta om en liten incident som inträffade sent igår kväll... Jag och Mike gick ut med hundarna och jag tyckte Emil kunde få springa lös..Han är ju himla snäll och ändå nio år så han är faktiskt lydnad till skillnad mot min Lilleman som bara vill rymma om jag släpper honom lös;-) Sagt och gjort. Hade också kameran med mig för solnedgången var så fantastiskt vacker...Vad lilla Carro gjorde, var just att börja fota meddans Mike skulle kolla något i bilen innan vi gick iväg. Efter ca två minuter så slog det mig att,oj vad är Emil?? Tittar lite överallt och upptäcker att det går en mörk hund i kohagen. Men vänta lite nu(nu jobbade Carros lilla hjärna på högvarv) Äh..Hunden påminner om Emil..Men varför skulle hann vara mörk för,han är ju en golden,ingen flat...Shiiiit!! Faan! Eeeeemiiiil kooooom hiiiit!!!!! Japp!! Emil hade kunnat gå in i kohagen då dom hade öppnat där och flyttat korna. Nu hade våran snälla och "lydiga" Emil sprungit in i kohagen och rullat sig i både lera och koskit! Jag utbrister till Mike att han får ta hand om sin hund;-) Det är nämligen alltid hans hund när Emil gör såna här saker-tycker jag i allafall;-) Fast vi får hjälpas åt att ropa in honom och sedan när han kommer så får han duscha av sig. Vilket Emil inte alls uppskattar...

Nu skall jag sätta lite fart här. Jag, Tindra och lilla Linnea är dom ända som är vakna vid den här tiden.
Tack till er som kommenterar. Det är så roligt och tacksamt att skriva då!!
Kram på er<3



Intresserad av att hyra en idyllisk hästgård för ett år??

Kommentarer (1)

2010-08-14 @ 11:03:16

Min vän skall flytta utomlands i ett år och söker någon seriös person som vill hyra hennes underbara lilla hästgård i ett år ev. längre. Här är länken till hennes annons som hon satt ut på blocket. Bilderna har jag tagit;-) Fick jag sagt det oxå;-)

Offer för magsjuka eller rötmånad??

Kommentarer (3)

2010-08-14 @ 07:01:54

God morgon!
Offer för magsjuka eller Rötmånad? Oavsett så vaknade Isabelle klockan tre av att ha spytt ner hela sig och sin säng:-( Det är en av dom stunder äktenskapet sätts på prov. Men vi var ett bra team jag och gubben. Han duschade Isabelle och slängde in sängkläderna i tvätten meddans jag fixade fram bunkar och bäddade i soffan! Sen fick Mike och Isabelle sova i soffan meddans jag och Linnea sov här uppe i sovrummet. Kvart över sex så vaknar jag av att Linnea är väldigt orolig. Jag tror först att hon vill ha käk så jag sätter henne vid bröstet. Men  hon är ändå inte nöjd. Några sekunder senare så kräks hon...Hon spyr ner hela sig,pyjamasen och lakanet samt lite på mig. Suck...Lilla gumman. Dock så vet jag inte om det bara är en sån där spya små bebisar kan få ibland eller om det är p.g.a magsjuka? Det återstår att se. Skillnaden är att hennes spya bara luktar mjölk. Nä, nu får det allt vara nog om spyor hit och dit. Jag tog ialla fall tolv svartpepparkorn och ett halft glas cola och Mike tog sig lite laphroaig (whisky). Huskurer, vi får se om dom hjälper...Alltid värt att prova.

Nu skall jag försöka somna om en stund. Ha en trevlig lördag!



Söta underbara Polly!!

Kommentarer (2)

2010-08-13 @ 20:34:53

Hon är helt underbar våran tjockis shettis Polly<3 Hon är så snäll så snäll;-) Vi gick bort till stallet förut och borstade på henne och lät barnen rida. Hon var som vilken barnponny som helst. Vi har verkligen blivit ett litet team vi och Polly<3 Det märks att hon trivs hos oss. Lilla godingen! Här kommer lite bilder på henne.

Jag och Polly


Tindra provar att rida "damsadel"


Världens sötaste ekipage<3 Tindra och Polly!


"Viking"Isabelle ville oxå sitta på Polly;-)


Tindra är duktig och vill helst rida själv:-)


Hjärtat<3

Dyr korv...

Kommentarer (0)

2010-08-13 @ 17:08:24

Vi stannade till i en liten lanthandel för vi kom på att vi glömt att handla falukorv. När vi kommer ut ifrån affären så frågade jag Mike(som betalat) vad korven egentligen kostade? 77spänn sa han. Va?? Skriker jag till. Inte f-n kan en vanlig scan falukorv kosta 77 spänn. Du får gå in och säga till han i kassan sa jag. Men gör det då, sa Mike. Han tyckte uppenbarligen att det skulle vara pinsamt. Men då jag nästan bubblar över av amningshormoner så skall man uppenbarligen inte mucka gräl med mig. Så jag tar korven i ena handen och kvittot i andra och känner att nu är det krig!! Jag förväntar mig ett mindre gräl med ägaren till butiken och ser framför mig hur folk kommer stirra på mig. När jag går in i affären ökar pulsen och jag är i stridsposition och pulsen ökar...Nu skall han banne mig får höra tänker jag. Hörrödu, det måste vara något fel här sa jag. Korven kan bara inte kosta 77spänn. Jag pratar på min bredaste göteborgska(gör ofta det när jag blir riktigt arg). I vanliga affärer ligger priset runt 35spänn säger jag till honom. Den stackars mannen blir röd i ansiktet och harklar sig och säger,Oj, det måste blivit något fel här..Nej,37kronor kostar den säger mannen. Jag menar det säger jag (lite självgod så där;-) När vi går ut från affären så säger jag kaxigt till min man att det var tur vi sa till du. Min man är bara glad att jag inte uttryckte min vanliga fras som jag för övrigt snott från min mamma: Det är MYCKET billigare i Ullared;-)

Linnea två månader idag!!

Kommentarer (0)

2010-08-13 @ 07:49:17

Idag blir vår lilla snutta Linnea två månader gammal!! Hurra hurra hurra!! Tiden går verkligen jättefort. Hon är fortfarande jättesnäll på alla sätt och vis. Hon vaknar ca tre gånger på natten för att äta men somnar om lika fort när man ammar henne. Hon är verkligen ingen skrikig bebis. Jag tycker att jag har lärt mig känna henne bra nu. Hon är ofta glad och gillar att jollra och "prata" med oss;-) En av hennes favoritsysslor är att ligga i sin säng och titta på sin sängmobil. Då ligger hon och skrattar och jollrar när den snurrar och sjunger för henne;-)

Här är en rolig liten lista som jag hittade på någon blogg. Minns dock inte var...


När fick du reda på att du var gravid? Minns inte faktiskt
Blev det en chock? Lite måste jag säga. Hade inte räknat med att bli fembarnsmamma
Hur gammal var du? 34
Hade du mycket halsbränna? Nä.
Spydde du mycket? Tror bara det var 2-3ggr.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Var tvungen att ha halomiost till allt grillat. Sen förlossningen har jag inte kunnat äta det;-)
Hade du mycket foglossning? Usch ja. Tack och lov kom det dock hyffsat sent i grav.
Hade du sammandragningar? Ja,mer än jag haft någon gång innan.
Ditt sf mått som störst? Vet inte
Har du fått bristningar? Jajjemän..
Trodde du att det var en pojke eller flicka?Var helt säker på pojke bara för att allt kändes så annorlunda och folk sa att jag hade pojkmage
Vad hoppades du på? Att få ett friskt barn! 
Hade du mycket vätska i kroppen? Nä inte speciellt
Hur mycket gick du upp i vikt? 10kg dryga 
Hur ser du på graviditeten idag? Att allt var så annorlunda gentemot mina andra graviditeter.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Som dom andra förlossningarna. Att jag skulle hinna in och sen att det skulle gå  fort.
Gick du över tiden? Japp,två dagar
När började din förlossning? Klockan fyra på eftermiddagen började värkarna.
Hur lång tid tog det? 1,5tim
Hur mycket var du öppen när ni kom in?
8cm
Vad tyckte du var jobbigast? Dom sista värkarna innan krystandet började 
Var du rädd för något? Nej
Grät du? Några tårar blev det när hon kom ut ja;-)
Skrek du? Knappt
Tog du nått smärtstillande? Lustgas
Blev du sydd? Nej
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag; Mike och Emelie. Samt bm och uskan.
Hade du någon nära med dig? Mike och Emelie
Hur stor var bebisen? 3880 och 52cm lång
Blev det en pojke eller flicka? flicka
Vad fick hon heta? Linnea Elvira Caroline Landén
Hur ser du på förlossningen idag? Att allt var super. Men jag känner sorg över att jag missade finfikan. Det är så viktigt att man får den stunden. Det borde dom i Borås ändra. Att man får den efter en ev.placentalösning.
Var allting värt det? Absolut!
Ammar du? Jajjemän!
Hur gammal är bebisen nu? 2månader
När kommer nästa barn? Vilket nästa barn?? Nu blir det att antingen jag eller Mike knyter säcken;-) Vem av oss det blir har vi lite disk. om här hemma..;-)

Förbannad på Telia!!

Kommentarer (0)

2010-08-12 @ 18:56:33

I snart en månad har vi väntat på att få bredbandet installerat. Jag vet inte hur många gånger jag och Mike har ringt och skällt på dom. Men nu heter det att dom inte har några egna tekniker. Dom har ingen möjlighet att hyra in en gubbe förrän den 23 augusti. Då är det beräknat att det skall komma igång. Dom lovar alltså ingenting! Alltså har vi ingen tv förrän tidigast 23 augusti. Det blir mycket tittande på filmer kan jag säga. Idag tog vi vägen om Ginza och där hade dom rea på filmer. Vi fick tio filmer för 100kr!!!! Inte illa va!

Igår eftermiddag blev jag jättedålig och fick ett hemskt migränanfall. Sen idag har jag mått riktigt riktigt illa... Jag har liksom inte haft någon ork. Jag får inte bli sjuk nu. Nästa fredag har vi 5-årig bröllopsdag men framförallt: Vi skall ner till Falkenberg och kolla när min coola mamma skall debutera i Fälttävlan på sin häst Pingo. Mamma fyller 64 år i oktober och hur många 60+ hoppar med sin häst i huvudtaget?? För mamma känns detta som OS. Men jag tror nästan jag är mer nervös än henne. Hon verkar ganska så cool. Men jag får typ diareé bara jag tänker på det. Men på lördagkväll skall vi duscha Pingo och sen skall jag få äran att knoppa hans man så han blir riktigt tjusig. Nu var det typ 100 år sedan jag knoppade manen på en häst. Men det skall nog gå bra ändå. Sen på tävlingsdagen så blir det zoomobjektivet på. Skall se om jag kan hitta ett stativ som jag kan sätta kameran på. För jag kommer nog vara rätt så darrig på handen;-)

Ha det nu toppenbra!!!!

Denna söta kalv föddes för bara några veckor sedan hos våran hyresvärd


Isabelle med sin nalle<3


Jag och Linnea<3





Pappas födelsedag...

Kommentarer (1)

2010-08-11 @ 23:52:04

Idag skulle min pappa fyllt 65år. Men tyvärr får han inte uppleva sin födelsedag här på jorden. Men jag säger ändå, Grattis pappa!!

Några bilder till...

Kommentarer (0)

2010-08-11 @ 18:53:41

Tyvärr har jag fått hemsk migrän nu. Så tyvärr orkar jag inte lägga ut så många bilder som jag skulle vilja. Men det kanske lättar senare ikväll!

På landet kan man se ut som helst-Vilket Tindra tycker är topen! Luciakrona och fjärilsvingar;-)


Goa gamla Caesar som är 20 år i år!!


Felicia och Linnea<3

Ääntligen!!!

Kommentarer (7)

2010-08-11 @ 17:27:17

Nu kära bloggläsare har jag äntligen internet igen! Men inte tack vare TELIA...Usch vad dom strular! I hate Telia... Man kanske skulle starta en facebookgrupp..Tack vare dom har vi inte kunnat se på tv eller internet på två veckor-kul...Nu tröttnade vi på att vänta. Så jag köpte ett Comviq surf för en vecka. Hoppas dom på telia fixar det tills detta går ut. Men nog om dom.

Nu bor vi alltså i vårat nya hus och vi trivs verkligen superbra! Dettta känns så rätt! Vi har hunnit ha besök av både mamma,lillebror med sambo och MirakelMalin och Sberg;-) Ser fram emot kräftskivan vi skall ha om dryga två veckor! Hoppas alla kan komma!

Linnea växer och frodas. Hon både ler,skrattar och har små roliga bebisljud för sig! Hon är fortfarande jättesnäll och sover och äter bra. På måndag skall vi till läkaren på BVC på rutinbesök.

Något som är skönt är att vi har Polly bara några hundra meter från oss. Så istället för att lägga tid och pengar att åka en mil så kan vi bara ta en promenad till henne! Det är ju helt underbart!!

Istället för att tjöta så lägger jag istället in lite bilder!
Kram på er alla goa människor<3

Polly var hemmma häromdagen och betade på våran gräsmatta;-)


Tindra har hittat ett bra klätterträd i trädgården:-)


Linnea och Lilleman<3




Jag och småtjejorna<3

HEJDÅ VEDUM...

Kommentarer (3)

2010-08-01 @ 12:32:17

NU är vi äntligen klara med flytten! Huset är städat och allt är klart! Nu lämnar vi Åselid efter fem år i detta huset. Vedum säger vi hejdå till efter ca 8 år här. Nu blir vi nya innvånare i Essunga kommun. Nu börjar en ny era för Familjen Landén. Barnen börjar i ny skola och dagis. Jag trodde jag skulle känna sorg att lämna detta huset. Men inte! Här kändes mest som ett förvaringsställe och aldrig som ett HEM. Men nu har vi hittat vårat lilla paradis! Tänk att det blev så bra tillslut. Det trodde jag aldrig den dagen våran gamla hyresvärd kom och sa till oss att han skulle sälja huset. Ibland är det en mening med det som sker. I detta fallet är det verkligen så. Tack till er alla som stöttat oss i flytten här och på facebook. Era kommentarer betyder jättemycket. Extra roligt att se att jag har så trogna läsare trots att jag fått priroritera bort bloggen under dessa veckor! Nästa inlägg blir när TELIA fått flyttat bredbandet! Får se när det blir!

Kram på er!!