> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Nyårsafton klockan 22:45 hos The Lantismamma....

Kommentarer (1)

2009-12-31 @ 23:11:53

Hela dagen OCH kvällen frågade barnen när raketerna skulle skjutas upp...Klockan 22:45 såg det ut så här i tv-soffan.. ;-) <3

Felicia och Blomman firar nyår;-)


Den här måste ni prova!!! Det är en order!!!

Kommentarer (0)

2009-12-31 @ 21:26:18

Världens godaste dessert är detta! NI MÅSTE prova!! Gjorde denna ikväll!

Cheesecake med lemocurd

En kall cheesecake täckt med hemlagad lemoncurd! Denna kaka ska inte bakas i ugn. Servera lättfryst, som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.

Du behöver:

Botten

  • 180 g (12st) Digestivekex eller Mariekex
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 250g färskost, naturel smak (typ philadelfiaost)
  • 1 dl mörkt muscovadoråsocker*
  • 1 tsk vaniljpulver.
  • 1 tsk rivet skal från citron
  • 2 dl vispgrädde

Lemmoncurd

  • 2 små citroner
  • 2 ägg
  • 4 dl florsocker
  • 75 gram smör

Gör så här:

Smöra formen lätt.

Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.

Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.

Gör lemoncurden:

Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. (Spara en tesked av raspet till fyllningen.)

Pressa ur 1 dl saft ur citronerna.

Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt (gärna i vattenbad).

Vispa samman grädden och sockret – det ska vara lättvispat men inte rinnigt.Vispa i osten och kör slätt.

Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-botten. Låt stå svalt en stund.

Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.

Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat.

Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.

Dekorera eventuellt med syltad frukt och florsocker.

Vintern har tagit över Vedum....

Kommentarer (2)

2009-12-31 @ 12:54:29



GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR THE LANTISMAMMA!!!

Kommentarer (4)

2009-12-31 @ 11:00:31

Året 2009 börjar gå mot sitt slut och jag är väldigt glad för detta. Det var mest ett år med massor av besvikelse och motgångar. Men nu ser jag fram emot 2010!! Jag vet att jag har mycket att glädjas åt detta året! Det kommer säkert bli en och annan motgång också. Men i huvudsak så tror jag att det blir ett toppenår!!

Nu drar vi till pulkabacken för att ha skoj hela familjen! Efter det drar vi till Vara för att handla nyårsmaten. Sen är sista anhalten stallet! Där skall vi ta in tio hästar och mocka åt Pollybus! Hon skall få lite äpplen i dag. Knäckebröd gillar hon inte alls.

Hoppas nu att ni får en fin nyårsafton! Jag själv skall krama om mina barn och maken lite extra idag och vara glad åt att jag har en sån otroligt fin familj!!!! Det är faktiskt inte alla som har det!

Nyårskramar Carro-The Lantismamma<3

Nyårsdilemma:-(

Kommentarer (2)

2009-12-30 @ 18:38:27

Är det något som jag får ångest över så är det dessa storhelger:-( Nyår är en av dom. Det är vid storhelger som jag inser att vi bor helt jäkla fel! Dom vänner vi har skall resa bort. Resten skall på roliga nyårsfester. Dom enda släktingar vi har är min makes syrra och hans mamma. Dom är alllergiska så dom kan vi inte bjuda hem och dom bjuder inte oss, för dom har väl sitt...Hör ni hur synd jag tycker om mig själv;-) Det är bara att inse att det blir en nyår hemma-igen-som vanligt...Då får man ju försöka göra det så festligt som möjligt för barnen-allt för barnen;-) Själv har man ju bara lust att dra sitt täcke över huvudet och vakna om en vecka eller nått...Oj,vilket pinsamt inlägg. Men det skiter jag i-just nu. Jag tycker det känns skit ärligt talat!! Likaså julen! Jag var nerbjuden till Falkenberg,men hade inte möjlighet att åka ner. Som vanligt satt vi hemma och ugglade. Mysigt ändå säger folk. Nej,inte alls säger jag! Jag är en social person som älskar att vara med med släktingar och vänner. Jag som saknar mina släktingar som tusan!! Jag är så trött ibland att bo så långt ifrån dom!
Men nu sitter jag och min man här och funderar på menyn i morgon. Vi får göra det bästa av situationen helt enkelt! Det finns dom som har det supermycket värre än oss. Skäms på mig!

Dessert blir nog en smarrig cheescake iaf;-)

ISHALT!!!

Kommentarer (0)

2009-12-30 @ 18:15:33

Så här tycker tydligen våran hyresvärd att det är helt okej att lämna vägen där vi bor och ute på gårdsplanen;-( Det är ren och skär isgata!!!! Skulle något hända så är det han som är ansvarig! Han har nämligen skyldighet att sanda här!





Varför kan man inte stå för sin åsikt??

Kommentarer (3)

2009-12-30 @ 14:44:40

Är det något jag fullkomligt hatar så är det fega anonyma kommentarer!! Även om inte själva kommentaren är elak så undrar jag varför man inte kan stå för sin åsikt??? Du som skrev så här: "Varför får Mike inte följa med?+ Eller bara du och han??" Svar: Om du vill vara barnvakt åt våra barn i sju till tio dagar så är det bara att höra av sig!!! Vi har ingen släkting eller vän som kan hjälpa oss med barnvakt så länge! Skulle vi åka hela familjen måste vi betala minst 40.000 kr vilket är för mycket! Samt lämna hundar och katter på pensionat och det skulle nog gå på ett par tusen bara det. Men visst,ställer du anonyma människa upp så hör av dig!

Om man följer min blogg så har jag beskrivit varför bara jag och Emelie åker.... Dessutom ser jag inget fel att ge min äldsta dotter egen tid med sin mamma i en vecka! Det kan hon behöva! Men har du fler synpunkter så kan du väl höra av dig då eller kanske skriva ditt namn?

Nu har vi kommit hem från stallet och det var superkallt! Är glad att barnen var hemma i värmen! Till och med hästarna var glada att få komma in!

Här kommer en bild på fölungen Oscar som beskriver rätt bra hur kallt det är!


Nu drar vi till stallet!

Kommentarer (0)

2009-12-30 @ 11:03:20

Idag har jag lovat min vän Marie att vi skall mocka åt hennes två hästar idag. Barnen får vara hemma för ute är det väldigt kallt. Ha det så fint!

Skit i Egypten, nu har jag hittat vårt drömresemål!

Kommentarer (2)

2009-12-30 @ 08:17:03

Efrer att ha kollat runt ordentligt och läst jättemycket så var jag inte riktigt nöjd med vad det stod om Egypten. Det kändes inte riktigt rätt. Dessutom är man inte garanterad sol där. Igår letade min man runt på nätet för mig(Tack älskling) och hittade ett ställe som jag inte alls tänk på! Kap Verde!!! Det verkar vara mer i min stil! Det kändes bara klick när jag såg bilderna,läste om det och såg den lilla filmen som fanns på fritidsresors hemsida. Det är ju ett sånt ställe jag letat efter. Dessutom är det garanterad sol där!!

Trevliga människor och vacker natur lockar väldigt mycket. Jag tror det blir ett toppenställe att åka till! Någon av er som varit där?

Nu skall jag äta frukost!
Ha det toppen tills vi hörs igen!
Kram Carro-The Lantismamma

Bild från Kap Verde

Allt väl med bebben!

Kommentarer (2)

2009-12-29 @ 16:56:23

Idag när jag var på mvc så fick jag lyssna på lilla bebbisens hjärtljud<3 Helt fantastiskt!! Först försökte hon lyssna med tratten, hon tyckte hon hörde något. Men så lyssnade hon med dopplern istället. Vi hörde först navelsträngen pulsera så fint. Efter en liten stunds letande så hittade hon det lilla hjärtat<3 Hon sa att det kan vara svårt att höra hjärtat så här tidigt i grav. Deras överläkare rekomm. att man inte lyssnar med dopplern i onödan. Hon berättatde att dom vet inte än vad det kan göra för skada för barnet att lyssna på hjärtljudet med dopplern eller angelsound som den kallas ute på marknaden. Det blir tydligen en slags värme som kan skada bebbisen om man lyssnar ofta:-( Därför är hon och övriga barnmorskor väldigt anti att vanligt folk köper såna här och lyssnar på hjärtljuden. Nån enstaka gång är ingen fara sa hon,men man skall inte hålla på att lyssna för mycket. Tror det lätt kan bli så om man har en sån hemma.
Nu går jag in i vecka 17 och veckorna har bara rusat iväg! Känns jätteskönt! Tyvärr har jag mått illa och haft migrän i två dagar och det kan man ju gärna klara sig utan....

Ikväll kommer min äldsta dotter hem från Göteborg. Skall bli skönt att få hem henne! Då kan vi kolla på resor tillsammans!

Kramar Carro-The Lantismamma<3

Emelies favoritlåt!

Året 2009

Kommentarer (2)

2009-12-29 @ 08:13:49

Denna lånade jag hos min vän Des(har bara ändrat svaren förstås)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Absolut, jag fick mitt första fotografsjobb på ett bröllop! Tack Johanna;-)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Till viss del...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja:)
4. Dog någon som stod dig nära? Jo, min gamla häst Fillen<3
5. Vilka länder besökte du? Inget
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En hel del, vad berättar jag när jag fått det;-).
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 13 oktober då jag fick veta att jag var gravid!
8. Vad var din största framgång 2009? Det måste vara jobbet på förlossningen. Jag kände mig trygg och stolt över att jag lärt mig så mycket. Jag älskade jobbet och jobbarkompisarna och plötligt kändes inget för svårt!
9. Största misstaget? Att lita på folk som säger att dom vill vara min bästa vän för att sedan"hugga mig i ryggen". Detta var människor som jag älskade och litade på. Det kändes riktigt tufft!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Fick åka in på akuten när jag var i Gbg p.g.a njurstenanfall-Det var det värsta smärtor jag varit med om!
11. Bästa köpet? Det var min och Mikes hotellövernattning i Göteborg! Underbart!!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hästar;-)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Nya vänner och att jag tog upp hästintresset igen.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Sarah Dawn Finer "Moving on"
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det har nog varit lite av ett downår tyvärr:-( Så jag måste säga ledsnare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Gått mer på min magkänsla samt att jag hade velat reda ut en hel del saker med vissa människor.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ödslat energi på fel saker.
18. Hur tillbringar du julen? Med min älskade familj.
19. Blev du kär i år? Nej, det var länge sen;-)
20. Favoritprogram på TV? Desperate Housewives och Barnmorskorna!
21. Bästa boken du läste i år? "Nobels testamenste" av Liza Marklund
22. Största musikaliska upptäckten? Kan inte leva utan musik, så jag tycker nästan all musik är underbar.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En morgonrock! Tack mamma!!
25. Något du önskade dig men inte fick? Ja, är det inte alltid så?!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var hemma.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Klart det finns. Speciellt detta året har varit riktigt tufft på många sätt!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Mamma go lantis kanske;-) Jag är den jag är!.
29. Vad fick dig att må bra? Att göra saker med mina barn, att vara i stallet och pyssla om hästarna och tjöta med våra vänner. Att skriva i bloggen och att fotografera!!!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Sugen på? Ha, ingen!
31. Vem saknade du? Mina jobbarkompisar på förlossningen, dom gav mig så mkt positiv energi!
32. De bästa nya människorna du träffade? Torbjörn och Marie, våra nya vänner som är bland dom finaste människor jag träffat!

Tror att 2010 kommer bli ett jättebra år! Jag vet att många av mina drömmar jag har haft länge kommer att gå i uppfyllelse! Samt att det kommer en bebbis till sommaren! Har alltid velat föda på sommaren!

Titta in hos Foki och hennes besök hos tigrar!

Kommentarer (3)

2009-12-28 @ 15:29:18

Jösses vad avundsjuk jag blev när jag läste om Foki som gullade med riktiga tigrar! Läs mera om det HÄR

Så ja lilla missen;-)

Egypten!

Kommentarer (4)

2009-12-28 @ 11:49:28

Det lutar mot att det blir Egypten för mig och Emelie:-) Har har mest hört övervägande positiva ord om Egypten! Tack till er bloggkompisar som skrev om era upplevelser! Jag och Emelie kommer nog mest hänga vid poolen, eller vad säger du Emmy? Tänkte boka ett fint all inclusive hotell till oss. Både jag och Emelie behöver den här veckan ihop. Komma bort från vardagens sress och alla måsten! Roligt för henne också att få mamma för sig själv i en veckas tid! Visst ser det fint ut!!
Varken jag eller Emelie är bortskämda med att resa eller ännu mindre med någon lyx! Men nu har jag råd att unna oss detta och det tycker jag vi verkligen är värda! Båda två!! Vi får se var i Egypten vi hamnar! Detta är från ett ställa som heter Makadi Bay!

Mardrömmar!!

Kommentarer (1)

2009-12-28 @ 10:34:44

Nu är det tredje natten i rad som jag drömmer om bebbisen. Men denna natten var det en väldigt obehaglig dröm. Jag drömde att jag skulle på ultraljud. När vi var där sa barnmorskan att något var väldigt fel med min bebbis. Hon skickade oss vidare till överläkaren på Skövde kärnsjukhus. När jag mötte henne så sa hon med en gång att "Denna bebbisen kommer du inte kunna föda ut normalt. Den kommer vara död innan den är ute! Det kan jag se bara av att läsa i papprerna" Jag blev chockad och började storvråla!! Sen  fick jag lägga mig ner på britsen och så kollade hon mig med ultraljud. "Ja, men det var inte så farligt som jag trodde. Dock har barnet ett allvarligt fel". På vägen från sjukhuset så mötte jag andra gravida kvinnor som retade mig för att jag hade en sjuk bebbis! "Våra bebbisar är friska, det är inte din!!!" Dom stod och hånskrattade mig rakt i ansiktet! Fattar ni vad hemskt!

Jag är snart i v.17 och har inte kännt några sparkar än och detta är ändå mitt femte barn!! Jag har kännt lite småsprattel men inget så där jättemycket. Så jag tror att det är därför jag drömmer sånna här drömmar:-( Man tror att något är väldigt fel! Nu har jag lämnat ett meddelande hos min bm att jag gärna vill om hon kan kolla hjärtljuden. För jag orkar inte oroa mig så här:-( Jag vill inte gå till ultraljudet och få veta att barnet är dött där..Jag vet att man har blödningar,smärtor i magen o.s.v om något händer. Men man resonerar inte klart när man känner så här. Då behöver man bara bekräftelse! Jag har varit lite anti mot en angelsound(sån som man kan lyssna på barnets hjärljud med)men nu skulle jag verkligen behöva en sån!

Ha det fint så länge!
Kramar Carro-The Lantismamma
***********************************************************************************************
Fick en tid kl. 11.00 hos bm i morgon! Känns bra!!

Hästbilder från stallet!

Kommentarer (1)

2009-12-27 @ 22:24:23

Idag fick jag agera fotograf igen åt Marie och hennes hästar Jack och Blinker. Tyvärr blev det inget bra ljus, vete sjutton vad jag gjorde för fel:-(  Längtar tills min nya kamera kommer!! Här kommer dock några av bilderna!

Jack busar i hagen;-)


Kärlek!!!


Finaste Jack!!




Jo, han kunde faktiskt stå still idag...



Blinker en stor bebbis på 3 år;-)

Garanterad sol och ca 25 grader varmt! Restips någon?

Kommentarer (3)

2009-12-27 @ 18:01:20

För första gången på läääänge så har jag råd attt unna mig en resa någonstans. Tyvärr kan vi inte åka hela familjen då vi har problem att få kattvakt i en hel vecka...Därför har jag beslutat att åka iväg med endast Emelie som resesällskap. Dom andra får dock åka med på en weekendresa längre fram. Men vad skall man åka då? Jag vill komma till ett ställe där det är 25grader varmt och sol. Många säger Egypten,har kollat på resor till Hurghada men så hör jag folk som varnar för Egypten och säger att folket där är väldigt på och jobbiga:-( Vad har ni för erfarenheter? Vi skall åka i mitten eller slutet av januari kanske jag skall tillägga;-) Helst skulle jag vilja komma till en gammal hamnstad där man kan gå på marknad på morgonen och köpa nybakat bröd och färsk frukt! Lite pittoreskt sådär fast där det ändå finns trevliga restauranger att besöka!

Dessa drömmar...

Kommentarer (0)

2009-12-27 @ 09:57:40

I morse vaknade jag av att jag låg och andades lustgas;-) Nej, det gjorde jag förstås inte i verkligheten. Men i drömmen! Där hade förlossningen satt igång några veckor för tidigt! Tyvärr väcktes jag av Felicia så jag kunde inte se vad jag fick, men jag vaknade som sagt av att jag andades in lustgas väldigt djupt;-) Andra natten i rad som jag drömmer om förlossningen trots att det är över 4 månader kvar!

Nu skall vi äta frukost, gubben min sover. Har lovat honom lång sovmorgon idag:-)
Ha nu en toppendag! Kramar Carro-The Lantismamma

Är med i tävlingen...Att blogga från hästtävlingarna i Scandinavium!

Kommentarer (1)

2009-12-26 @ 20:50:03


Tror aldrig jag vinner, dom tycker nog jag är för gammal. Men det är ju alltid värt ett försök!

Envisa Polly och Envisa Tindra...

Kommentarer (4)

2009-12-26 @ 17:52:49

Idag hade lilla damen Polly bestämt sig för att sabba mina planer om att få den där snöbilden! Jag hade i mitt lilla huvud tänkt att få till en bild när Polly och Tindra travade i snön så fint. Men det ville inte Polly veta av! Men nu är det så att Polly har en väldigt envis lillmatte tillika ryttare som heter Tindra som inte låter sig stoppas av att Polly bockade,försökte lägga sig ner och springa upp till stallet igen;-) "Nu är det jag som bestämmer hörru" sa Tindra(Urgulligt). Några bilder fick jag till tack vare den lilla ryttaren som inte gav sig;-) Dock inte "Den där bilden" men hur ofta får man det? I morgon gör vi ett nytt försök! Här kommer lite bilder från två lika envisa damer;-)

P.S. Polly är rakad på halsen p.g.a att veterinären fick ta blodprov på henne
för att utesluta en ev.dräktighet


Här var Polly på väg att lägga sig ner,Tindra hade dock andra planer!


Fullt ös medvetslös var ordet;-)


Tjooohooo!!!!


Ett envist ekipage<3


Mulle...Jag menar Polly;-)


Tindra en blivande Helena Lundbäck?

Nu drar vi till stallet för lite härlig fotografering!!

Kommentarer (1)

2009-12-26 @ 12:56:12



Mer såna här härliga bilder kommer ni få se i eftermiddag!

Drömmen om en liten Elvira!

Kommentarer (0)

2009-12-26 @ 11:55:49

I natt drömde jag att jag födde en liten dotter som vi döpte till Elvira,just för att hon såg ut som en Elvira. I verkligheten har jag inte tänkt på det namnet om det blir en flicka. Det är dock väldigt gulligt. Jag har ett annat på lager;-) Annars så är det svårt det här med namn. Det finns två tjejnamn som jag tycker är jättefina. Pojknamn har jag dock inte kommit på ett enda som jag tycker är fint! Men vi har ju ett tag kvar och fundera på vad den lille/a skall heta<3
Utanför så är det määngder med snö!! Kan tänka mig att många av er därute också har massor av snö. Gillar ni det? Eller är ni trötta på det? Igår åkte min yngsta lillebror till Thailand med sin flickvän, dom skall vara borta i två veckor! Lite smått avundsjuk blir jag;-) Men dom är verkligen värda en solresa!

Själv så funderar jag också på en resa. Tyvärr blir det att jag får åka själv eller att bara ta med ett av barnen. Vi alla kan inte åka,det skulle bli för tok för dyrt! Sen har vi både katter och hundar som vi måste vara hemma och passa. Jag har funderat att åka till U.S.A och hälsa på mina kusiner och farbror som bor där. Jag har alltid velat åka dit ända sen jag var pytteliten;-)

Vi får se vad som händer och sker. I eftermiddag åker vi till stallet och tar in Polly och mockar och pysslar om henne. Igår när det var ett sånt busväder så ville dom inte komma in!! Mike fick gå ut i hagen och hämta dom;-)
Ha det toppen!
Kram Carro-The Lantismamma

Polly i sin julklapp!

Kommentarer (0)

2009-12-25 @ 18:49:02

Detta rosa fleecetäcke köpte jag på Ö&B i Skara för bara 17kronor!!! Då gör det inget att det är lite stort;-) Det var perfekt att ta på lilla damen när hon kom in i från busvädret.



Fina hopphästen Jack som står i vårat stall! Han är bara fyra år godingen!

"När juldagsmorgon glimmar,jag vill till stallet gå"

Kommentarer (1)

2009-12-25 @ 11:46:00

God middag på er!
Är ni mätta på julmat? Vi åt strax innan Kalle Anka igår bara för att vi var så hungriga. Jag blev så mätt att jag inte kunde få i mig något på resten av den dagen. Jo,en clementin!Nu skall äta ägghalvor,rökt lax,gravad lax och sillen nu till lunch. Vi kände att det var tilllräckligt med skinkan och div. andra tillbehör igår. Så nu idag blir det fisken;-)

Igår kväll satt jag och kollade på div.julkonserter. Jag råkade slå över lagom till ettan för att se när Carola sjung "Himlen i min famn". Då brast det för mig och graviditetshormonerna slog till rejält ..Jag grät så tårarna rann som vattenfall nedför kinderna... Herregud så vackert det var!

Nu skall vi äta som sagt. Sen så skall vi till stallet vid två. Så skall Tindra få inviga sina nya ridbyxor och ridstövlar och ridhandskar hon fick av tomten igår;-) Så himla sött!!!

Ha det nu så bra!!

En riktigt God Jul önskar The Lantismamma<3

Kommentarer (1)

2009-12-24 @ 12:37:37

Jag önskar er alla en riktigt God Jul! Jag hoppas alla ni därute inte behöver sitta ensamna på julen! En stor varm julkram till er!!

Här kommer några julkort från oss!




Pappa är nog här...

Kommentarer (3)

2009-12-23 @ 09:05:00

För er som inte vet så dog min pappa i en hjärtinfarkt vid 57års ålder. Han var på väg att flytta från U.S.A till Sverige igen. Men istället för att möta honom vid flygplatsen så fick vi ta emot en urna...Livet är tufft ibland! Varje storhelg så drömmer jag alltid om pappa! I natt drömde jag att han ringde mig på mobilen och sa att han skulle ta spårvagn 14 med Isabelle till Frölunda..Jag skyndade mig ut för att hinna med vagnen men det visade sig vara fel spårvagn så jag fick hoppa av. Sen ringde han igen och sa att han satt på buss 19 till Fiskebäck. Jag skyndade mig dit och hoppade på bussen,fast i bussen stod det nr 20 så jag fick hoppa av,åter igen. Men när jag såg bussen på utsidan så stod det buss 19 och 20...Jag insåg att jag fick vänta på nästa buss men efter en stund vaknade jag...Jag undrade först varför jag drömde att han hade Isabelle med sig. Men egentligen är det inte så konstigt när jag tänker efter... Isabelle kan säga saker som "Sofia är i himlen" Sofia är min kusin som dog i diskoteksbranden. Hon pekade på kortet som jag har på Sofia och sa detta. Jag har inte berättat för henne om Sofia än...Ibland kan hon säga när vi är ute och åker bil att tex: Nu kommer det en vovve,men inte ser vi någon hund.Men efter ca 50 meter så kommer det en tant med sin "vovve";-)
Man får tro och tycka vad man villl...Men ibland undrar man...

Nu skall vi till svärmor...

Ha det så gott! Kramar Carro-The Lantismamma

Sofias favoritsång!

Ekologisk julskinka och granen klar!

Kommentarer (0)

2009-12-22 @ 20:46:13

Idag for vi till Bert Karlssons hemstad Skara för att handla klart all julmat. Jag blev jätteglad att vi fick tag på ekologisk julskinka:-) Känns lite bättre ialla fall...Men på vägen till Skara mötte vi tre scanbilar med små grisar i:-( Kändes väldigt ironiskt och fruktansvärt hemskt... Jag får bara hoppas att grisarna får det bättre på "andra sidan". När vi kom hem satte vi upp vår plastgran. Jag vet att det är trist med plast. Men att ha en riktig gran var totalt uteslutet när man har en massa busiga katter hemma;-) Men den blev faktiskt väldigt fin när vi var klara med den. Ser ut som en liten piff och puff gran faktiskt;-) Ungarna fick välja lysen i granen och dom ville ha färgade lampor till min stora sorg..Men sen när det satt i granen så såg det som sagt riktigt fint ut...Brukar annars få allergiutslag av färgade lamor;-/ Men här såg det ut som rena disneygranen;-)

Nu har jag fullt upp med att pyssla här hemma. Men ni får ha det toppenbra!

Kramar Carro-The Lantismamma<3

Sökte på Tomtemor på google..Det här var första bilden jag fick upp! Hmmm...



Om 2-3 veckor vet vi om Polly är dräktig...

Kommentarer (0)

2009-12-21 @ 20:11:29

Kraftigt försenad kom veterinären till stallet. Han var tvungen att raka av lite päls på halsen sen så fick vi tag ett blodprov. Normalt sa han att man kan ta in handen i hästens bak och känna på det viset om hon är dräktig. Men eftersom shettisar är så små  är dom ju lite trånga i rumpen;-) Därför var det lättast att ta ett blodprov. Vi får reda på resultaltet om ca 2-3 veckor p.g.a all jul-ledighet framöver. Proverna skickas till Uppsala i morgon.

Veterinären tyckte hon såg väldigt dräktig ut*suck* Men vi får väl vänta och se vad provet säger...

Här bor Polly!

Kommentarer (0)

2009-12-21 @ 17:11:27

Vetten var försenad och skulle komma vid 18-tiden. Så vi åkte hem emellanåt och fick i oss lite käk. Här kan ni få se lite bilder från stallet:-)

Här bor Polly,även om namnskylten säger att annat. Är lite vidskeplig av mig så jag vågar inte
sätta upp hennes skylt förrän jag vet att hon gått igenom besiktningen:-)



Pepparkakan som jag gjort till lilla damen samt till alla hästar i stallet;-)


Det var vackert uppe i stallet när mörkret lagt sig!


Gubben i månen hälsa på oss;-)


Vad hemskt när en ung människa dör:-(

Kommentarer (0)

2009-12-21 @ 09:15:01

Jag fick mig en chock när jag läste DETTA i morse på aftonbladet. Sånt här skall ju bara inte inträffa. Men tyvärr händer det ändå. Oavsett vad unga människor dör av så är det tragiskt! Tyvärr händer det varje dag, ett en ung människa dör. Det kan vara p.g.a sjukdom,bilolyckor,mord,narkotika eller självmord... För alla er som är drabbade av någon form av tragik..Er tänker jag lite extra på nu när julen står för dörren...

Idag skall veterinären komma till Polly och veterinärbesiktiga henne samt kolla om hon är dräktig eller inte...Jag hoppas inte hon är dräktig. Det skulle innebära ökade kostnader och risker för Polly. Vi misstänkte att hon var dräktig när vi hämtade henne i Småland. Hon ser ut som en liten tunna. Enligt ägaren är det isåfall en Islandshäst som är pappan. Islandshästar kan ju variera rätt så mycket i storlek. Är pappan en stor islännning kan ju det innebära komplikationer för vår lilla älskling:-( Håll tummarna nu att hon inte är dräktig. Vi har ju haft henne på prov i en månad snart och är hon alltså dräktig så får vi som sagt ta en rejäl funderare på hur vi skall göra:-( När vi letade efter en ponny så valde jag ju bort dom annonserna medvetet där det stod att ponnyn var dräktig. Samtidigt så har vi massor av känslor för Polly och man märker att hon har fått förtroende för oss. Så det skulle vara jobbigt för alla parter om vi inte kan behålla henne. Men nu hoppas vi att vi har tur!

Kramar Carro-The Lantismamma<3

Jag känner mig lycklig nu!

Kommentarer (2)

2009-12-20 @ 13:42:57

Jag tycker det är så härligt just nu, jag känner en väldig glädje inför livet. Något som jag inte kännt på ett tag. Kanske låter konstigt att man inte känner glädje inför livet, men man har ju haft sina motgångar ett tag. Men jag har funderat ordentligt på vad mycket jag har att glädjas åt. Jag har fyra(snart fem) fantastiska barn som ger mig så otroligt mycket glädje varje dag. Fyra döttrar som avgudar sin lilla mamma och ger mig så otroligt mycket kärlek och omtanke varje dag. Jag hoppas och tror att dom känner att jag ger dom tillbaka all den kärlek som dom ger till mig<3

Vid jultider så blir det lätt att man blir extra mån om relationer om sina vänner,barn släktingar. Det är då jag börjar fundera på dom vänrelationer som gick i kras av någon anledning. Jag funderar på varför och jag börjar nästan analysera varför det blev som det blev. I bland känner jag att det var oundervikligt, att människor inte visar sin rätta sida eller att man kanske var för olika. Ibland har man vänner som man av någon jättefånig eller dum anledning inte valt att vara vänner med längre. Men som man kan känna att "Varför blev det så här", man kan känna sig jättefånig och tycka att, det där var ju inget att bli arg för, den vänrelationen var för dyr att kasta bort. Men då kanske det är för sent?

Nåväl... Tiden får utvisa vad som var rätt eller fel... Kanske relationer går att lappa ihop igen? Om man båda lägger sina stoltheter åt sidan så ordnar det sig. Sen måste jag säga att jag har fått nya vänrelationer som jag är jätteglad åt! Världens finaste männsikor!! Dom skulle jag aldrig ha träffat om inte ödet var framme!

Ha det nu så bra kära ni!!!

Här är en låt som jag tycker är så jättefin! Den är till alla mina vänner som (O)vänner..Livet är för kort för att
låta en fin vänrelation gå i spillo!

Kramar Carro-the Lantismamma,vän eller ovän?? Välj själv<3

Tindra och Polly i snön!

Kommentarer (4)

2009-12-18 @ 21:53:29

Idag var Polly lite pigg i snön;-) Men hon dumma sig inte men man såg på henne att hon var på G;-) Tindra ville som vanligt rida själv och det fick hon göra till en början. Hon red där på ängen så fint med söta Polly. Helt orädd. Det känns som om Polly verkligen trivs jättebra med Tindra! I huvudtaget så känns Polly mycket gladare nu och man märker att hon fått förtroende för oss! Vi tycker så otroligt mycket om henne! Här är dagens skörd av härliga bilder!









En sån fantastisk dotter jag har!!

Kommentarer (0)

2009-12-18 @ 21:32:53

I morse följde jag med min dotter Emelie till skolan där hon uppträde inför hela högstadiet på deras stora talangtävling. Att min dotter är duktig har jag aldrig tvivlat på. Men att hon var en sån stjärna på att föra sig på scen och sjunga kunde inte ens jag som mamma arna. När jag såg henne där på scen med sin duktiga kompis Ronja så förstod jag att det var på scen Emelie hör hemma! Tänk bara att ha modet att ställa sig på en scen inför hela skolan ca 300 elever som stirrar på en...Bara det är ju helt otroligt!! Låten som Emelie och Ronja sjung var Knocking on Heavens door. Efter deras uppträdande kom flera lärare och elever fram till mig och sa vad duktig Emelie hade varit och att hon verkligen skulle satsa på detta med både sång och teater som hon brinner mest för. Egentligen är ju musikaler bäst;-) Men hon är ju så ung än,så hon har ju hela livet för sig! Jag måste passa på att berömma alla som var med på talangtävlingen! Ni var så otroligt duktiga allihopa!! Vad mycket talanger det finns i Vara kommun!! För er som undrar så var det en dansgrupp som vann(helt rättvist för dom var så duktiga dansare) Tvåa kom en urduktig kille som gjorde en otrolig uppvisning med sitt modellflygplan, skithäftigt! På tredjeplats kom två andra tjejer som sjung. Fjärde plats kom alla andra som var med! Vill självklart berömma Ronja,Emelies kompis som spelade gitarr och sjung! Jättebra Ronja!!!!

Tvåtusenfemhundrakronor i timmen!!!

Kommentarer (4)

2009-12-17 @ 13:28:35

Vet ni vad fotograförbundet rekommenderar att bröllopsfotografer skall ta i timmen...Just det..2500kr!! Så undrar en del varför man vill ta betalt 2500kr för en hel dag! Vad folk inte tänker på, är när man kommer hem så tar ca 5-6timmar när man skall redigera bilder...Dom som inte kan betala 2500kr för en hel dag har nog inte insett hur mkt jobb det innebär...

Sjuk Tindra...

Kommentarer (0)

2009-12-17 @ 12:30:48

Idag när min man hämtade Tindra på dagis så var hon jätteledsen för hon mådde inte alls bra:-( Hon hade feber och värk i kroppen:-( Så nu ligger hon nerbäddad i vår stora säng och kollar på Ice Age3.

Efter en halvtimmma med alvedon i kroppen ropade Tindra "Mamma, jag mår bra nu" ;-) Tänk vad lite alvedon kan göra;-)

Lite bilder...

Kommentarer (0)

2009-12-17 @ 11:01:37



STORT GRATTIS KÄRA BLOGGVÄNNER!!!!

Kommentarer (1)

2009-12-17 @ 08:10:01

Vilken lycka att det första man läser på morgonen är att två kära bloggvänner är GRAVIDA!!!!! Sen verkar det ju som att vi alla tre skall ha bebbis rätt så nära varann! Ännu roligare!!! Är verkligen superglad för deras skull!! GRATTIS ÄNNU EN GÅNG MALIN och JENNIE!!!!!!!

Nu fortsätter vardagen här hemma,vi skall köra Tindra till förskolan. Där skall dom ha julfest och tydligen kommer tomten dit! Tindra tar det här med tomten på stort allvar skall ni veta;-) Hon säger att man måste vara snäll annars kommer inte tomten. Häromdagen kom vi in på att prata om att det finns tyvärr dom barn som inte får besök av någon tomte. Det finns så fattiga barn att tomten inte kommer dit. Det tyckte barnen var jättetråkigt och konstigt för dom...

Ha nu en underbar dag!

En bild från i sommras när vi åkte till Jämnesjön och tog ett kvällsdopp!

Lycka är snö!!!

Kommentarer (2)

2009-12-16 @ 15:26:13

Ett himla tjöt om denna snö kan tyckas MEN det är så härligt att se hur lyckliga barnen är när dom får leka i snö!
Här är en bild på Felicia som älskar snön!

Lilleman .världens sötaste yorkshireterrier!

Kommentarer (2)

2009-12-16 @ 12:14:47

Tindra älskar snön!!

Kommentarer (1)

2009-12-16 @ 11:12:35

Lika bra att magsjukan bryter ut nu...

Kommentarer (1)

2009-12-16 @ 08:09:52

Sen två dagars tid har både jag och min man mått riktigt USELT! Vi har båda mått jätteilla och kännt oss matta och har fått turas om att sova och ta hand om barnen. Men nu börjar jag tröttna rejält! Antingen så får vi väl börja kräkas så den här skiten går över ELLER så får vi bli friska nu! Jobbigt att gå omkring så här. Bara att samla ihop tvätt och sätta igång en tvättmaskin känns ju som världens ansträngning! Med min tur så blir väl hela familjen sjuka kring jul:-(

Igår kväll satt jag och min man vid datorn och försökte göra en header till bloggen. Hade inte fixat det utan honom kan jag säga. Mitt tålamod är rätt så begränsat och ännu sämre blir det när jag inte mår bra. Tur han hjälpte mig<3

Ha det nu så bra, hoppas nu att ni får vara friska!
Kramar Carro-The Lantismamma<3

Ändring av design..

Kommentarer (0)

2009-12-15 @ 19:30:59

Som ni ser så har jag ändrat design på bloggen MEN jag kommer inte att behålla denna designen jättelänge eftersom jag hoppas kunna göra en egen och mer personlig bloggdesign. Men jag kände att jag måste få till en ändring. Jag skall försöka göra en egen bloggdesign med hjälp av photoshop och youtube! Det finns snälla människor där ute som förklarar detta på ett pedagogiskt sätt så till och med en gammal kärring som jag kan förstå det;-) Denna bloggdesignen hittade jag hos http://designandmakeup.se/

Kram på er!!

Jobbigt när vi blir sjuka samtidigt!

Kommentarer (2)

2009-12-15 @ 10:33:05

Det är liiite jobbigt att jag och min man alltid blir sjuka samtidigt! Varenda gång är det så. Man får turas om att lägga sig och sova och så får man förska ta hand om barnen på allra bästa sätt ändå. Än så länge så känner vi oss bara väldigt illamående och matta, ingen spya än... Men då det härjar magsjuka i vår lilla by så får vi väl det snart. När jag var ute med hundarna i morse så blev dom jätteglada över snön. Speciellt vår goldenkille Emil som fullkomligt älskar snön!

Ha nu en fin dag!!



Monday morning...

Kommentarer (3)

2009-12-14 @ 08:04:30

God morgon!
Den enda fördelen med måndagar och en ny vecka är att jag går in i en ny vecka av graviditeten:-) Nu går jag in i vecka 15 redan. Tiden går väldigt fort nu känns det som. I början av graviditeten så gick det så långsamt kändes det som. Nu tuffar det på bra! Nu är Felicia lämnad på skolan och Emelie tar skolbussen in till Vara för att gå i sin skola där. Tindra skall strax åka till sin förskola(dagis får man tydligen inte säga längre?!). Annars så är det nog som vanligt här hemma-än så länge. Jag hoppas inte att det händer några tråkigheter, måndagar är annars en sån dag där det kan hända all möjlig skit.

Jag hoppas att ni alla får en underbar dag!!! Kramar Carro-THE Lantismamma
P.S. Om nån är duktig på bloggdesign och vill hjälpa mig vore jag supertacksam!

Grattis Lilleman på 8-årsdagen!

Kommentarer (1)

2009-12-13 @ 10:51:00

Idag fyller min lilla yorkshireterrier 8år!! Pigg som en mört och själv tror nog inte att han är äldre än 2år skulle jag tro;-)

Emil önskar God Jul!!

Kommentarer (0)

2009-12-12 @ 19:44:39

Tindra och Polly!

Kommentarer (1)

2009-12-12 @ 17:22:10

Idag har Tindra travat helt själv på Lilla Polly när hon red ut i skogen:-) Jag passade på att ta lite bilder. Sötare ekipage får man nog leta efter!!











Så här vackert var det när vi åkte hem från stallet!



Vi ser det snöar!!!

Kommentarer (0)

2009-12-12 @ 12:32:46

Utanför virvlar det av stora snöflingor och barnen är i upplösningstillstånd!! "DET SNÖÖÖAR MAMMA, VI MÅSTE UUUT". Vi skall snart till stallet så dom får vänta en liten stund annars blir dom jättekalla innan vi ens har åkt.

Vad tyckte ni om Idolfinalen igår då? Jag måste säga att jag alltid haft Erik som en favorit MEN igår gjorde Calle ett superbra framträdande. Jag tycker verkligen han slutar med flaggan i topp!

Igår kväll när jag satt och tittade på idol så ringde telefonen. Då var det en gammal vän som jag inte pratat med på jätttelänge. Den här personen är så himla rolig! Vi har samma sjuka humor och jag tycker det är lite extra roligt att man kan snacka så avslappnat med en kille. Tack J, jag tror vi saknar dig, både jag och gubben;-)

Nu skall vi snart till stallet och rida Pollybus. Jag tror lilla damen är brunstig, för hon lyfte på svansen och ville inte gå ifrån hingsten Edward när hon stod i stallet;-)

Lucia i dagarna två!

Kommentarer (0)

2009-12-11 @ 15:31:06

Igår var det luciatåg i Felicias skola och idag var det dags att bege sig till Tindras förskola för att titta på henne. Man blir ju så megastolt över vilka duktiga barn man har!! Faktiskt lite tårögd! Här är två bilder på mina "lucior"



Jag och min lilla bäbbis;-)

Kommentarer (1)

2009-12-10 @ 17:27:26

Än så länge är Isabelle min lilla bäbbis<3 Här är några bilder på oss!





Sankta lucia...

Kommentarer (0)

2009-12-10 @ 06:21:27

Då var man uppe med tuppen för en gångs skull! Idag är det luciafirande på Felicias skola. Lilla "Lia" skall vara lucia så  igår vid halv nio kom vi plötsligt på att vi måste ju ha batterier! Tydligen var vi inte dom enda så kom på detta;-) När min man åkte upp till affären så skrattade expediten och sa att det varit en hel del föräldrar som varit och köpt batterier på kvällen;-) Igår efter att Felicia badat och duschat håret så gjorde jag en fläta i hennes hår bara för att hon skulle få ha änglahår idag;-) Annars får jag aldrig göra flätor eller söta små tofsar i barnens hår. Endast med mutor eller om det är något speciellt så som kalas. Då kan det gå!

Igår var jag i Lidköping för att storhandla och besöka arbetsförmedlingen. För en gångs skull så blev jag väldigt bra mottagen på arb.förmedl. och jag funderar på att åka dit i fortsättningen. I Vara där jag brukar gå till är det bara ett gäng nötter-ursäkta ordvalet men jag tycker det var ganska så snällt ändå;-) Men den här mannen som tog emot mig i Lidköping var så jäkla bra! Inga bekymmer,det fixar vi ungefär så. Han förstod att jag inte hade lätt att få jobb när jag är gravid. Han tyckte det var lika jävligt som jag. Men det är tyvärr så det funkar. Man blir diskriminerad på arbetsmarknaden! Jag kan dock förstå att företag inte vill anställa någon som måste sluta i maj. Så jag känner mig lite kluven. Samtidigt så har jag jättefina referenser och bara positiva ord från min gamla chef.

Nu skall jag snart väcka resten av gänget. Passar dock på att njuta av stillheten innan "kaoset" bryter ut;-)

Årets julkort....

Kommentarer (2)

2009-12-09 @ 09:26:28

Varsågoda kära bloggläsare! Eftersom jag inte hinner skicka iväg julkort får ni dom bara på nätet i år! Här har ni vårat!

Blev inga lussekatter..Däremot misslyckad knäck...

Kommentarer (0)

2009-12-09 @ 09:15:28

Eftersom vi kom hem lite sent från stallet igår så hann jag inte med att baka lussekatter. Däremot gav jag mig på att göra knäck...Men jösses vilken tid det tog!! Över en timma innan jag kunde ta bort knäcken från plattan och lägga i formarna. Då skulle det nog stått på en stund till. Men jag hade inget tålamod. Detta slutade med att knäcken blev seg,inte så där hård som jag vill ha den. Skall prova att sätta in den i frysen och se om den hårdnar då. Nu har den bara stått i kylskåpet. Skall nog göra en sats ikväll igen i en större kastrull...
Idag skall jag ut på jakt efter minimarsmallows till min rocky road. Dom har ju inte sånna minisar överallt. Jag skall även köpa en luciakrona idag eftersom både Tindra och Felicia skall vara lucia på dagis och skolan.
Nu skall jag sluta babbla och sätta igång och käka frukost istället. Ha det toppen!

Tomten kommer med en sån här till mig...

Kommentarer (0)

2009-12-09 @ 08:06:23

Nu har jag pratat med tomten vad The Lantismamma önskar sig...Tomten sa att om man är snäll så kanske det kan bli en sån här framöver;-) Nikon D90

Glukosbelastning gjord-Allt var bra!!

Kommentarer (0)

2009-12-08 @ 15:07:40

I morse åkte jag till MVC för att göra en glukosbelastning. Allt gick jättebra och mina värden kunde inte ha varit bättre;-) Anledningen till att jag gjorde detta var att när Tindra föddes i maj 2005 så vägde hon  dryga 5,2 kg. Därför vill dom kolla upp så jag inte får graviditetsdiabetes. Men alla prover var jättebra som sagt. Jag kommer dock få göra om undersökningen längre fram i graviditeten. Nu har jag även bokat tid för ett rutinultraljud. Den 13januari skall vi till Borås och hälsa på bebben i magen<3 Många undrar om jag vill ta reda på barnets kön,men jag tror faktiskt inte det... Men jag är  i och för sig otroligt nyfiken av mig så jag får se om jag gör det ändå;-)

Nu skall vi till stallet. Sen ikväll blir det lussebak, saffranslussekatter och knäck:-)
Ha det nu så bra!! Kramar Carro-The Lantismamma

Vecka 14...

Kommentarer (0)

2009-12-07 @ 08:34:47

Hämtat från gravid.se: Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Tindra en duktig ryttarinna!

Kommentarer (2)

2009-12-06 @ 14:33:24

I morse åkte vi med shettisarna till en manege som ligger i närheten av stallet. Där fick Tindra prova på att hoppa med Polly. Tindra som bara ridit totalt sex gånger i sitt liv tyckte det var jätteroligt! Snabbare skrek hon hela tiden. Polly bockade faktiskt till några gånger men Tindra bara skrattade. Hon tyckte det var roligt(!)

Tindra hoppar!


Slalomövning;-)




Erik är otrolig!!!

Kommentarer (0)

2009-12-05 @ 12:59:48

Hur många gånger kan man få ha änglavakt?

Kommentarer (0)

2009-12-04 @ 20:01:03

Jag undrar om det finns ett visst antal gånger man kan få änglavakt? På sista tiden har vi varit nära och krocka hela fyra gånger. Detta p.g.a idioter som kört in på vår vägbana. Det är inte så att det har varit en bit ifrån, nej dom har varit såå nära att köra på oss. Värst är nog på E20 mellan Alingsås och Vara. Där kör dom som idioter!! För bara ett tag sen, när vi var i Småland och hämtade hem Polly så var det en älg som sparng rätt ut framför bilen. Här snackar vi om en megastor älg,den största jag sett! Den var mm från våran bil. Vi körde i 80 km i timmen. Ni kan ju bara tänka er vad som hade hänt...

Nu skall jag titta på Idol!

Var rädd om er!!

P.S. Änglar finns visst<3

Trevlig helg!

Kommentarer (0)

2009-12-04 @ 10:50:53

Idag är det fredag,känns alltid skönt tycker jag. Nu skall vi ta oss en tripp till Lidköping där vi skall storhandla på Willys samt besöka arbetsförmedlingen...Jag önskar jag slapp besöka dom då jag tycker att dom inte gör något vettigt alls. För er som inte vet så hade jag ett vik på förlossningen där jag stortrivdes. Tyvärr så var sjukhuset tvungen att göra indragningar och dom stoppade alla vikarier från att jobba mera. Jättetrist eftersom jag stortrivdes samt att min chef var jättenöjd med mig. Men vad hjälper det när som inte får anställa:-( Min chef sa till mig att så fort dom får anställa folk igen så vill dom anställa mig. Känns ju ändå skoj att höra:-)

Ha det toppen nu kära ni! Tack för alla goa kommentarer!!

Kramar Carro

Min yngsta dotter Isabelle<3

Vad är snön???

Kommentarer (1)

2009-12-03 @ 09:16:36

Om det är sex grader kallt så tycker jag att det lika väl kan komma en decimeter snö! Eller vad säger ni? Jag tror tyvärr att det blir ösregn på julafton. Så har det varit dom sista åren när jag bor. När jag var liten plutt så minns jag att det oftast var snö på julafton. Men inte längre...Det är knappt att mina barn vet vad snö är! Thailand är annars ett populärt resmål i dessa tider. Jag vet tre stycken som skall åka dit vid julen. Om jag är avundsjuk? Dum fråga... Klart som sjutton att man gärna hade satt sig på ett plan till ett varmt ställe. Men tyvärr finns det inga pengar att åka hela familjen till Thailand. Det är billigare att flyga till Florida i en vecka. Men nu tar verkligehten vid. Vi har häst,hundar och katter. Inte så lätt att bara åka då. Jag och min äldsta dotter skall åka till Stockholm på en mor och dotter helg! Där skall vi bo på ett tjusigt hotell och bara ha det gott!

I morse vaknade jag med migrän, har haft det hela natten faktiskt...Riktigt jobbigt! Skall försöka lägga mig en stund då jag inte mår riktigt bra. Ha det nu så bra!!

Kram Carro

P.S.Tack för alla era kommentarer! Lite extra roligt att storbloggarna tar sig tid att besöka min lilla fisblogg och att dom ger en kommentar! Heder åt er!

Det här är så jäkla bra!!

Besök på Axvalla Travbana!

Kommentarer (4)

2009-12-02 @ 18:00:13

Idag följde vi med vår goda vän när han skulle träna sin häst på Axvalla i Skara. Tyvärr blev det inga jättebra bilder. Men här har ni några stycken.










Vintervädret är här!

Kommentarer (1)

2009-12-02 @ 09:20:06

Utanför fönstret är det vitt av frost och det är ca 8 minus här i Skaraborg. Mike åkte till Polly efter han lämnat Tindra på dagis. Jag kände att inte ville ta med lilla Isabelle till stallet när det är så himla kallt. Vi åker dit i eftermiddag istället. Idag skall jag försöka få tag på någon vänlig människa som kan designa min blogg på ett snyggt sätt. Tycker den här designen är så tråkig. Idag går jag in i vecka 13 med lilla pyret. Jag mår äntligen jättebra nu förutom hemskt illamående på morgonen. Annars känner jag mig pigg och glad. Hur är det med er då?
Läste en blogg som hade en hissa och dissa lista,så jag blev inspirerad att göra samma sak. Så här kommer min lista:

HISSA:

1.Vädret-Det är så här det skall vara i december kallt och soligt!

2. Vänner som ställer upp för varann!

3. All god mat och julgodis som man kan se fram emot inför julen!


DISSA:

1.STC och Åke Svanstedt- Att han får fortsätta tävla under rättegången är en skam! Det står tydligt
i STC´s paragrafer att man inte får smutskasta travsportens rykte. Vet många som ser ner ännu mera på
travsporten nu p.g.a detta.

2.Det fega aset som går omkring och våldtar gravida kvinnor i Stockholm! Våldtäkt i huvudtaget
är en sån fruktansvärd hemsk grej att vara med om:-( Sen att behöva känna att man inte ens kan gå säker
när man är gravid?? Usch!!!

3.Att man inte får ordentliga straff när man plågar djur!! Jävla rättsystem vi har i Sverige!

Vår goding Polly!!

Bilder på Polly!!!

Kommentarer (1)

2009-12-01 @ 17:19:20

Nu har vi varit i stallet och samtidigt passade jag på att ta bilder på skönheten:-)













Alexander Zettermans oanade talang!

Kommentarer (0)

2009-12-01 @ 12:56:23

Alexander är inte bara en supertalang i hoppning utan även en talang på att imitera kända ryttare...

Massor av bilder ikväll!!

Kommentarer (1)

2009-12-01 @ 11:57:34

Ni kanske har lagt märke till att jag inte uppdaterat bloggen med nya bilder på ett bra tag. Men nu har jag köpt en ny batteriladdare till kameran vilket gör att jag kommer kunna ta massor av bilder på Polly och barnen i eftermiddag! Så om ni kollar in här ikväll så kommer ni få se massor av nya bilder!

Kram Carro