> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Hej och Hå!

Kommentarer (1)

2010-03-31 @ 19:27:50

Två tuffa nätter på förlossningen. I natt var det jättemånga kejsarnitt. Puh..Eftersom vi har operationssalen på avdelningen så blir det att vi måste städa ur salen förstås väldigt noggrant efter varje snitt. För er undersköterskor som vill jobba på en förlossningsavdelning kommer här lite tips...Ni måste tåla att se och röra vid mycket blod. Inte vara rädd för bajs,inte vara rädd att ta i folk som kräks,eller ta upp spyor på golv och sängar. Eller att stå och rensa hanfat från spyor klockan tre på natten...Man måste vara beredd på mycket städning, med betoning på mycket...orka att vara lika engagerad och trevlig mot patienten hur trött du än är. Att få stå och hålla och gulla med bebisar är tyvärr väldigt sällsynt på förlossningen. Det som gör jobbet så otroligt härligt är att få se nya små liv födas. Att få träffa nya människor och få stötta sina patienter i deras viktigaste stund. Att få rå om dom och se deras lycka när dom få se sitt barn för första gången är obetalbar!

Nog tjatat om detta...

Ikväll blir det bara att ta det väldigt lugnt. Jag är jättetrött. Jag var hos barnmorskan idag vid två och allt var strålande med bebisen. Blodtrycket låg  på 120/70 och vår lilla tjej låg på tvären i magen. Men än så länge är det ju ingen fara på taket. Fram till vecka 36 får snuttan busa omkring;-)

Ha det toppenbra!!

Skojigt!

Kommentarer (1)

2010-03-30 @ 16:12:44

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Tungt...

Kommentarer (3)

2010-03-30 @ 09:02:50

Nu skall jag försöka sova efter nattens jobb...Tyvärr slutar inte alla sagor lyckligt...I natt fick vi känna på att man inte skall ta något för givet. Kram på er därute.

Försöker kurera mig med lite te...

Kommentarer (1)

2010-03-29 @ 11:53:24

Jag har fått hosta och känner mig sådär halvrisig. Men jag försöker kurera mig med lite te och hoppas det skall hjälpa. Det är så jobbigt om man får hosta när man är inne hos en patient. Man försöker låta bli hosta. Tillslut så blir man röd i hela asnisktet och det känns som man skall kvävas...Inte så bra;-) När jag hostar nu så känns det som att lungorna skall gå sönder. Gör riktigt ont:-( Men det går säkert över.

Inatt är det jobb igen. Det skall bli spännande. Att hoppas på en lugn natt är ingen idé. Det finns inga lugna nätter längre. Det är full rulle hela tiden. Men lika facinerade varje gång man ser ett barn komma till världen. Varje gång tänker jag för mig själv hur sjutton det kan fungera så fiffigt?! Det är så häftigt också när man ser huvudet skruva på sig och man ser hur kroppen hjälper till att trycka ut barnet.

Jag har haft en hel del sammandragningar på sista tiden. Detta är oftast i samband med att jag jobbat. Bara hoppas det lugnar ner sig lite.

Ha en underbar måndag!
Kram Carro-The Lantismamma


Lite rolig!

Kommentarer (1)

2010-03-28 @ 16:01:55

"Snodde" den här från min vän Pias blogg. Tycker den vara rätt så rolig;-)

Dagens skratt

Polisen meddelar att man gripit några av Usama bin Ladens släktingar.

De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme Laden och de två bröderna, Choko Laden och Remou Laden.

I lördags kväll tillfångatogs även hans syster, Pina co Laden.

Nu spanar man efter hans kusin Sal Laden och hans senile farfar, Var Fan Var Det Jag La den.

John Blund är på väg...

Kommentarer (0)

2010-03-28 @ 10:01:22

Ytterligare en natt på förlossningen där det var fullt upp att göra hela natten. Dock så var det väldigt trevligt! Hade så mysiga patienter<3 I Herrljunga när Mike hämtade mig så var alla barnen med. Det är så otroligt skönt att få möta sina änglar! Dom blir så glada när deras mamma kommer hem<3 Gullungar! Måste också ge min man cred för att han har skött markservisen på utmärkt sätt! <3

Nu känner jag att John Blund är på väg till mig... Ha en toppensöndag!

Kramar Carro-The Lantismamma

Jobba!

Kommentarer (1)

2010-03-27 @ 17:03:06

Tjeenixen!
Inatt skall jag jobba. Jag hoppas det blir hyffsat lugnt. Men det vore väl för bra att vara sant;-) Det är ytterst sällan det är lugnt på förlossningen numera. Det är dock bra att man har duktiga jobbarkompisar. Då blir allt mycket bättre.
Idag måste jag åka hemifrån redan vid halv sju. Detta tack vare SJ som inte har ett tåg som passar in med mina arbetstider på helgen. Även om jag hade haft mitt körkort så hade jag faktiskt tagit tåget. Det är nämligen farligt att köra hem när man är så trött som man är när man går av sitt pass. Sen är vägen hem till Vedum så tråkig. Risken att somna framför ratten är ganska så stor då. Inget jag tänker riskera...

Jag hoppas att ni får en härlig lördag!

Här kommer en låt som jag tycker är så vacker så det tåras sig i ögonen!

Vecka 30!!

Kommentarer (0)

2010-03-27 @ 08:44:22

Jag tycker det känns lite som en milstolpe när man kommit till vecka 30 i graviditeten! Nu börjar man se ljuset i tunneln;-) Men jag tycker denna graviditeten har gått väldigt fort faktiskt!
 Magen känns oerhört tung och ibland känns det som den hänger nere vid tårna. Foglossningen blir bara värre och värre. Just nu känns det som ett stort frågetecken hur jag skall orka jobba april ut? :-( Är det värt att vara helt mörbultad i kroppen efter en natts jobb? Jag tänker dock kämpa på tills kroppen säger stopp. På vilket sätt den gör det återstår att se.
Lills skruttan i magen är jättelivlig som vanligt! Lite lustigt med tanke på att det tog sån tid innan jag kände dom första sparken. Men nu är det fullt ös!!

Så här kan man läsa om vecka 30

Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

Full fart på jobbet!

Kommentarer (1)

2010-03-26 @ 16:11:45

När jag kom till jobbet igår så var det full fart! Stort sett var varenda rum upptaget. Så det blev till att jobba för högtryck i natt. Men jag hade så underbara patienter och jobbarkompisar så natten gick fint! Dessutom så var det två ursöta bebisar som föddes!♥ Lyckan var gjord när jag fick hålla den lilla killen en stund♥ Dessutom så fick jag höra om två tjejnamn som var så fina... Det ena namnet har jag varit inne och snokat på innan,det är Elise. Det andra namnet har jag ALDRIG hört talas om innan. Det är så ovanligt att det bara är 66 kvinnor i hela Sverige som heter det. Jag brukar inte vara så jätteförtjust i ovanliga namn. Men detta namnet gillade jag. Jag kommer dock hålla det för mig själv tills jag fått "smaka på det" ett tag;-)

På jobbet köpte jag även två ursöta bebismössor som våra barnmorskor gör. Dom här skall våran lilla tjej ha på sig när hon anläder;-) <3

Ikväll blir det Fredagsmys med Let´s Dance-finalen. Jag tycker Claudia är superduktig! Sen är ju Mathias dock lite ögongodis;-)

I morgon blir det jobb igen. Men nu skall jag bara njuta av fredagen tillsammans med min underbara lilla familj!
Ha det toppenbra allihopa!!

Här är dom söta mössorna,jag fick låna min dotters kamera då min batteriladdare tydligen åkt på semester...





Emils kompis har vandrat över Regnbågsbron....

Kommentarer (3)

2010-03-26 @ 10:25:58

Fick ett tråkigt telefonsamtal nu på morgonen från en god vän till oss som berättade att deras golden retriever Midea hade fått somna in 10 år gammal p.g.a livmoderinflammation:-( Midea och Emil hade så himla roligt ihop och dom var så fina tillsammans<3 Tänker på er vänner! Vi vet att ni har det svårt nu! Dom varmaste kramar till er!!!

Tycker denna är så vacker och sorglig!


Torsdag...

Kommentarer (1)

2010-03-25 @ 06:54:36

Ibland känns det svårt att komma på en rubrik. Men idag fick det helt enkelt bli dagens veckodag.Torsdag. Idag gick jag upp klockan sex och kokade ägg till Felicia som hon skulle ha med sig till skolan. Jag bad dock min man göra detta igår kväll när jag la mig. Bara för att det skulle hinna kallna ordentligt. När min man kom upp och la sig igår så frågade jag om han hade kokat ett ägg. Nej,det hade han glömt...
Men visst,alla kan glömma.

Idag skall jag jobba natten igen. Jag bara ber att det skall bli en lugnare natt än den som var i tisdags. Så man inte känner dig helt mörbultad i morgon...Men samtidigt så älskar jag ju detta jobbet-världens bästa!

Just nu så har jag inte så mycket mer att skriva. Jag önskar er en underbar torsdag!

Ta vara på er och var rädd om varandra<3

Aj aj och åter aj....

Kommentarer (1)

2010-03-24 @ 12:59:05

Tjeena!
Natten på jobbet var allt annat än lugn...Vi hade dock väldigt trevliga patienter så det var ju trevligt iaf:-) Men när jag blev avlöst i morse så tror jag det var nio förlossningspatienter varav någon på väg in...Då var det riktigt skönt att gå hem. Jag hörde på radion igår att den dagen det föds mest barn på är tisdagar tätt följt av onsdagar... I natt kändes det som att det var bekräftat;-) Jag märker att jag längtar mer och mer till min egna förlossning när jag jobbar. Hade det varit första barnet jag väntade så kanske jag skulle blivit lite rädd istället. Med tanke på hur folk låter när dom föder barn;-) Men då detta är mitt femte barn så känner jag mig väldigt lugn. Jag har ju haft fyra bra förlossningar. Sen vet jag att ingen förlossning är den andra lik så vad som helst kan ju hända denna gången. Men oddsen ser ju bra ut när man har haft fyra bra,snabba och lätta förlossningar:-)

Nu känns min kropp som jag blivit påkörd av ett ånglok. Foglossningen blir bara värre och värre, och inte blir det bättre av att springa och greja hela nätterna heller...Det fick jag känna på nu...Det tog mig nästan tio minuter att vända mig om i sängen:-( Då vill jag inte tänka mig hur kroppen kommer att kännas efter att jag jobbat tre nätter på raken...

Mycket gnäll i detta inlägg,sorry...Men så ser livet ut ibland.

Ha det superbra nu alla goa människor<3

Biljetten är betald...

Kommentarer (0)

2010-03-23 @ 18:02:51

Så nu har jag bokat biljetten till och från jobbet. Till min stora glädje så har dom satt in ett tåg 07.50 på morgonen så nu slipper jag vämta till 08.32 innan jag åker hem. Det gör att jag är hemma en hel timme tidigare:-) Vilket gör väldigt mycket för sömnen:-) I morgon kan jag dessutom bara sova till klockan ett eftersom vi skall till föräldrarträffen klockan två. Det är ju det roligaste på hela veckan så det tänker jag inte missa,även om jag kommer vara en zoombie;-) Min chef ringde idag och gav mig en extra natt mellan tors-fredag vilket är bra för plånboken;-) Sen har jag bestämt med henne att jag "bara" jobbar april ut. Jag tycker redan nu att det är rätt så tungt att jobba natt. Så det blir perfekt att gå hem i maj. Då är det bara dryga månaden kvar tills våran lilla tjej skall titta ut<3

Många av er skriver att ni jättegärna vill jobba på förlossningen. Ett tips är att om ni är färdiga "uskor" så ring förlossningen och fråga. Det var så jag gjorde. Jag trodde aldrig att jag skulle få jobb där. Sen är det bra att prova på att jobba där innan man kanske beslutar sig för att plugga vidare till barnmorska tex så man verkligen vet att det är ett jobb som man trivs med. För det skall gudarna veta att även om det är ett fantastiskt jobb så är det oerhört mycket slit, mer än vad man kan tro. Tror många av er skulle bli chockade om ni gick med mig en natt-oavsett om man är uska eller barnmorska. Men visst överväger det positiva det negativa. Det är verkligen oerhört givande!

Ha en fin kväll nu!

P.S Tack för alla gulliga kommentarer!

Dags för mitt älskade jobb i natt!

Kommentarer (1)

2010-03-23 @ 08:24:05

I natt är det åter dags att jobba på mitt älskade förlossningen. Skall bli spännande att se vad natten kommer att bjuda på:-) Dock är det nog inte många som vet vilket slit det kan vara. Det är ju inte bara så att man står med på förlossningen. En undersköterska gör allt ifrån städning av förlossn.salarna till operations.sal. Det är vi som tar fram allt nödvändigt inför själva förlossningen. Det är vi som möter upp patienter och tar in dom i väntrummen och tar blodtryck och puls och kollar så dom mår bra. Sen har vi en annan väldigt viktig del i vårat arbete...och det är ju att vara ett stöd för patienterna och finnas där för dom. Detta är den delen som ger så fantastiskt mycket. Jag brinner verkligen för detta och jag känner att jag har hittat mitt kall i livet..Om man nu får säga så. Men det är faktiskt så det känns. Sen att få sammarbeta med barnmorskorna och att få deras förtroende är ju också en trevlig del i det hela:-)

Nu skall jag åka iväg och handla. Sen om några timmar skall jag lägga mig och sova så jag orkar med natten. Det tar extra mycket på kroppen när man är gravid. Men jag jobbar april ut. Magen börjar blir väldigt tung samt att foglossningen gör sig påminnd mer och mer varje dag.

Ha det toppen!!

Ett steg närmare körkortet!!

Kommentarer (3)

2010-03-22 @ 14:27:03

Tidigt i morse åkte vi upp till Kinnekullering i Götene där jag utförde halkörningen-med mycket beröm dessutom!! Jag kan säga att jag var nervös som ett asplöv och trodde jag skulle kissa på mig flera gånger;-) Men det gick alltså superbra! Jäklar vad roligt det var!!! Jag skrattade många gånger kan jag lova! När vi skulle samlas uppe i tornet för första gången så sa den ena gubben att "Du som körde bil ett var den enda som lyckades hålla rätt hastighet! MYCKET BRA!!
Så med ett GODKÄNT har jag nu det sista framför mig...Teori och uppkörning! Om två dagar kan jag boka tid för detta hos transportstyrelsen. För då har mitt godkända resultalt kommit in på datorn:-)

Så nu känns det så skönt! Nu är det bara det svåraste kvar...TEORIN!!!

Tycker denna bilen är så supersöt!!

Jag är en mycket stolt mamma idag!

Kommentarer (3)

2010-03-21 @ 17:35:21

Idag är jag nog en extra stolt mamma;-) Idag var det första gången Tindra galopperade med Polly!! Hon tycker det var jättteroligt. Hade hon fått bestämma själv så hade detta inträffat för länge sedan;-) Men jag ville att hon skulle ha en bra balans i sadeln innan hon påbörjar "projekt galopp;-)" Polly är envis och ibland vill hon inte gå fram. Så då skutter hon till med bakdeln,ungefär som hon bockar. Men grejen är den att Tindra är minst lika envis och orädd! Så det är ett bra ekipage;-) Skall oxå tala om att Polly gått ner i vikt! Äntligen! Det märks när man skall spänna sadelgjorden om inte annat. Sen så lyfter hon så fint på sina hovar. Hon var ju rädd för det när vi fick henne p.g.a att en hovslagare varit dum mot henne tidigare. Man märker att hon har ett gott förtroende till oss och hon blir jätteglad när vi kommer till stallet.

Den andra grejen som jag kan vara stolt över är att Isabelle kissade på toan idag för första gången!! Innan har det bara varit pottis(pottan) för hela slanten. Hon har totalvägrat att sitta på toaletten. Men det är inget jag hetsat upp mig för. Jag vet ju att en dag kommer hon vilja sitta på toan;-) Så idag hände det! Jag gav henne såklart massor av beröm och sa till henne  att "Nu är du en stor flicka,du skall ju bli storasyster. Då får du visa bebissyster hur man gör när hon är född" Ja, jag äj stoj flicka nuuu sa Isabelle då;-) <3

Nu skall vi fixa middagen som blir rotsaksgratäng,kotlett och syltlök:-)

Kramar från en mycket stolt mamma<3

Sovmorgon...

Kommentarer (1)

2010-03-21 @ 11:05:54

Idag fick jag och min man sovmorgon. Vi har båda haft hemska magsmärtor hela natten. Min duktiga dotter Emelie hjälpte oss med barnen så jag fick sova ut till halv tio meddans Mike sov till elva.

Idag blir det nog bara en väldigt lugn dag. Felicia skall dock på schlagerkalas klockan tre. Vilket hon ser fram emot. Senare i eftermiddag skall vi till stallet och så skall barnen få rida. Det gick jättefint igår. Polly har ju som sagt blivit så himla lugn och fin i stallet också. Man märker verkligen att hon trivs bra hos oss<3 Igår klippte jag hennes pannlugg och hon blev supersöt!
 
Tyvärr har min laddare till kameran fått fötter och vandrat iväg någonstans...så ni får "stå ut" med gamla bilder. Jag hittade ju gamla bilder på barnen på min externa hårddisk. Det var ju jätteroligt! Man inser hur mycket barnen har vuxit under bara några år:-)

Ha det nu så fint!

En gammal bild på sötnosarna!

Längtan till vårtecken...

Kommentarer (0)

2010-03-21 @ 00:23:40





Mina favoritkillar!

Kommentarer (0)

2010-03-20 @ 23:08:38

Zappade lite på teven och fick av en slump se Rescue Ink på National Geographics Channel. Det handlar om ett gäng amerikanska killar som gör allt i sin makt för att rädda misshandlade djur. Dessa killar ser ut att vara riktiga värstingar med tatueringar på hela kroppen,stora och muskelösa;-) Men dessa fantastiska killar har ett hjärta av guld och gör allt för att våra älskade djur skall få behandlas med respekt och värdighet:-)

Gulligt!

Kommentarer (3)

2010-03-20 @ 10:20:53

Hittade gamla bilder på datorn. På denna bilden är det Mike och Felicia som sover så sött tillsammans<3

Vecka 29

Kommentarer (0)

2010-03-20 @ 08:35:42

Då var man inne i vecka 29:-) Det närmar sig! Jag mår fortsatt bra förutom att jag har lite foglossning samt att magen är väldigt tung! Var det inte tvillingar nu igen...;-) Man skulle kunna tro det:-) Eller att man bär på en elefant;-) Jag ser verkligen fram emot förlossningen och jag tror att det blir Borås jag kommer föda. Gillar både deras förlossning och BB. Fast om allt är väl med mig och bebis så tar jag nog BB-vård i hemmet och då får jag åka hem efter tio timmar. Linnea rör sig för fullt i magen! As usual;-) OM hon nu ser ut som en Linnea vill säga;-) En busig tjej tror jag hon är;-)



Min graviditet - BF Fre 11 jun 2010

Din graviditet startade Lör 5 sep 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 sep 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 196 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 11 jun 2010
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

 

Ridning och Singstar ikväll!

Kommentarer (0)

2010-03-20 @ 08:01:18

God morgon!
Vilken härlig känsla att vakna kvart över sju och känna sig utvilad. Tindra och Felicia följde med ner medans dom andra sömntutorna sov kvar i sina sängar. Idag skall barnen rida. Det är så skönt nu när snön börjat smälta bort och man faktiskt kan se vägen! Men jag undrar vad solen är? Än så länge har den inte kommit hit...

Ikväll skall vi äta middag med bästa vännerna och sjunga Singstar;-) Eller ja...Barnen skall sjunga...Sen får vi se om The Lantismamma tar ton;-) Jag tycker det är väldigt skoj att sjunga. Tänk om man hade en sån där härlig röst som vissa har:-)

Igår såg vi filmen Bröllopsfotografen och det blev många härliga skratt! Jag tycker filmen var fantastisk och den hade många poänger! Sen var min favoritskådis med-Kjell Bergqvist! Tycker han är helt suverän!! Dessutom var det många andra bra skådisar med. Personligen så älskar jag den värmländska dialekten så bara det gjorde att filmen var något alldeldes extra;-) Vissa dialekter älskar jag! Likaså gotländska,halländska,norrländska. Jag vet att dialekten varierar stort i Norrland. Men oavsett så är den stenskön;-) Sen tycker jag viss skånska kan vara oerhört charmig. Dock inte den där grötiga skånskan som låter som danska.... Sen tycker jagg det norska språket är helt underbart! Men något annat som jag faller totalt för är folk som pratar finlandssvenska...Som Mark Levengood gör.

Ha nu en toppenfin dag!!!

Fredagsmys!

Kommentarer (0)

2010-03-19 @ 21:29:59

Nu har vi varit och tagit in hästarna och borstat och pussat på Polly:-) Jag måste ta och fixa till manen på henne. Den är ojämn och hänger på bida sidor. Har dock försökt få manen hänga på samma sida. Men det är tyvärr omöjligt.
Idag hade jag planerat för lasagne...men då tiden rusade iväg så fick det bli tacogratäng istället. Lättlagat och gott:-)

Nu blir det strax solsidan, mitt favoritprogram på dumburken;-) Till det blir det vindruvor,pepparchips och philedelphiaost!! Tack förresten för alla kommentarer! Alltid lika roligt! Tack Gabriella för tipset om länken!

P.S. Grattis Malin till lillflickan i magen! Roligt att vi båda skall ha en tjej till sommaren:-)

Min mammas ena vovve Mixa<3







Jag återkommer...

Kommentarer (2)

2010-03-19 @ 10:04:37

Har precis kommit hem från en seeg och jobbig natt på förlossningen. Nu har jag värmt upp min älskade riskudde, vad skulle jag göra utan den?! Så jag återkommer när jag fått sova i några timmar! Ville bara kolla med er vad ni skall äta ikväll? Här saknas det fantasi...

Kram Carro-The Lantismamma

Natti natti....

Jag är med och tävlar!

Kommentarer (2)

2010-03-18 @ 16:31:27

Nu är jag med och tävlar om en jättefina scrapbookingsaker. Detta skulle ju bli perfekt för mig att pyssla med när bebis Linnea tittar ut till sommaren. Eller varför inte innan när man väl slutat jobba och sitter och förbannar sig över den hemska foglossningen? ;-) Vill ni också vinnna så skall ni besöka Kajsas Vrå! Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att man har lite tur!


Åhh,Tack gulliga Karina!!!

Kommentarer (0)

2010-03-18 @ 13:22:53

Vilken underbar kommentar du gav mig idag! En sån kommentar som gör att det är värt att uppdatera bloggen några gånger per dag:-) Så här skrev Karina:
Hej! Vilken fin blogg du har. Och vad fina barn.
Jag har en fråga. Hur gör man för att få en sån bra blogg som du har? MVH Karina

Först och främst ett stort TACK Karina! Ang.bloggen så försöker jag uppdatera den några gånger per dag,minst två gånger iaf. Självklart är det inte möjligt för alla bloggare att göra detta. Men då jag jobbar natt så har jag den möjligheten:-) Sen tycker jag att det är jätteroligt att läsa bloggar som uppdateras ofta. Annars tappar jag lätt intresset för en blogg. Sen försöker jag ha lagom med text i varje inlägg. Personligen har jag svårt för människor som skriver långa noveller. Dock finns det ju undantag om det handlar om något riktigt intressant:-) Sen skriver jag bara direkt ur hjärtat, ibland kan jag bli väldigt känslosam om det är något som jag brinner för. Tyvärr kan jag ibland skriva utan att tänka mig för. Det kan vara att jag är så förbannad på något. Sen efter några timmar när jag lugnat ner mig så kan det hända att jag tar bort inlägget! För tyvärr Karina så finns det personer som försöker trycka ner en fullständigt och som skriver fega kommentarer helt anonymt. Det är många gånger man har lust att skita i bloggen och bara stänga ner den. Men dessa anonyma personer har jag ofta kommit på vilka det är. Sen så skall ju inte "onda krafter" vinna över det goda;-) Gud vad flummigt det lät...Men du fattar vad jag menar,tror jag;-)

Ha det toppen Karina och TACK igen för dina snälla ord!!!<3

Jobb jobb jobb!

Kommentarer (3)

2010-03-18 @ 10:38:06

God morgon!
Klockan åtta i morse ringde min chef och frågade om jag kunde jobba i natt. Det vill jag verkligen göra såklart:-) Sen fick jag massor av nattjobb och även en kvällstur på påskafton. Så nu blir det mycket jobb framöver på förlossningen:-) Hade jag inte älskat mitt jobb så mycket så hade jag kanske dragit öronen åt mig och tackat nej till några nätter då det är väldigt tungt med magen nu. Men jag är så tacksam att dom ringer mig. Min chef sa dock till mig att blir det för jobbigt så måste jag säga till. Som hon sa så kan jag ju inte vara på bättre arbetsplats om något skulle hända;-) Jag ser verkligen fram emot nattens jobb. Dessutom är det ju jättetrevliga människor som jag får jobba med<3

Jag hoppas att ni får en underbar torsdag!

Kram Carro-The Lantismamma

En gammal bild på nyfödd Isabelle och stolta storasystern Tindra<3

Vaniljbullar,kakor och föräldrarträff!!

Kommentarer (1)

2010-03-17 @ 08:04:55

God morgon!
Onsdag betyder numera föräldrarträff i Herrljunga:-)  Där träffas vi gravida tjejer med våra respektive och pratar om allt som har med förlossning,graviditet,amning m.m. Idag skulle barnmorskan ta upp ämnet amning. För mig som väntar mitt femte barn där amningen har gått som en dans med alla barn så känns det inte jätteintressant. Men man kan ju alltid lära sig något. Man får plocka upp en del fakta om det nu inte skulle funka den här gången. Sen är det alltid roligt att träffa dom andra paren. Det blir alltid en massa skratt där man känner igen sig i div.situationer.

Men innan vi skall dit så blir det bak! Idag skall vi baka vaniljbullar och småkakor. Det lutar nog åt kolakakor. Det är Tindra som bestämt sig för kakor.

Nu får ni ha det jättebra denna onsdag-lilllördag!


Brödbak och TV-kväll!

Kommentarer (3)

2010-03-16 @ 10:03:29

Hejsan på er!
Idag skall jag försöka mig på lite brödbak! Min jobbarkompis Carina bjöd på ett sånt otroligt gott ostbröd. Så det är det jag skall försöka mig på idag:-) Jag tror inte jag kommer upp i den klassen som Carina har på sina bröd, men förhoppningsvis blir det gott ändå;-)

Sen ikväll blir det att mysa framför tvapparaten;-)
Klockan 19,30-Halv åtta hos mig på TV4
Klockan 20.00- SOS-På liv och död TV4PLUS
Klockan 21.00-Desperate Housewives Kanal5

Nu skall vi dock till stallet och förhoppningsvis göra lite nytta. Om inte så blir det en del snack som bara det kan vara väl så nyttigt för själen;-)

Ha det nu superfint!
Kram Carro-The LANTISMAMMA

Så här mysigt var det i stallet igår:-)

God middag!

Kommentarer (1)

2010-03-15 @ 17:12:18

Då har man vaknat upp från nattens jobb:-) Vi hade det lugnt, jag hade bara en patient att bry mig om och jag fick bevittna födseln av en söt liten flicka:-) Alltid lika fantastiskt att se en människa födas. Varje gång så blir man lika fascinerad hur kroppen fungerar och vilka urkrafter som finns inom oss kvinnor! Att vi kan föda fram små människor;-) Fantastiskt. Jag har fött fyra barn och snart mitt femte! Alltid lika speciellt varje gång!<3

Nu vid halv sex så skall vi åka till stallet och ta in hästarna. Innan jag åkte hem och lade mig idag så åkte vi vägen förbi stallet för att dom två fölstona skulle separeras från sina mammor nu. Visst var det lite hjärtskärande att höra hur dom gnäggade till varann! Men det är ju sånt som måste göras tillslut. Fölstona fick gå tillsammans med Polly och Varenna. Det blev livat en stund. Men efter en stund stod Polly och Varenna för sig och dom två fölisarna i ett gäng;-) Polly var rätt cool och verkade inte orka bry sig om småbrudarna;-)

Här kommer lite bilder!

















Nu känner jag mig laddad inför nattens utmaningar på förlossningen:-)

Kommentarer (0)

2010-03-14 @ 18:28:24

Tre timmar sömn nu på dagen och sen vakna till ett serverat middagsbord;-) Högklassig service min gubbe kan fixa;-) Jag känner mig verkligen laddad och taggad till tusen inför nattens utmaningar på förlossningen. Förhoppningsvis skall vi få hyffsat lugnt så vi hinner att äta i natt. Men det är mer troligt att vi inte hinner. Men man vet ju aldrig. Vad gör folk egentligen? Har dom inget bättre för sig än att föda barn*asg* Klart dom är så välkomna!! Roligt att träffa så mycket folk. Dom flesta är ju väldigt trevliga vilket gör jobbet jätteroligt:-)
Ha det nu toppenbra!


Fantastisk låt med tänkvärd text!

Kommentarer (1)

2010-03-14 @ 14:03:48

Jobb i natt:-)

Kommentarer (0)

2010-03-14 @ 10:30:49

God middag på er!

Jag vaknade i natt med dom värsta magsmärtor man bara kan tänka sig. Min första tanke var jobbet. Herregud skall jag ha det så här kan jag inte jobba! Men nu mår jag bra:-) Idag kommer Emelie hem från sin pappa och ikväll åker jag då till jobbet. Men innan dess så skall jag hinna baka kärleksmums och ha med till jobbarkompisarna:-) På söndagar brukar vi göra något gemensamt. Idag skulle vi äta en god sallad och vi gör så att vi tar med något var, så det blir nästan som ett knytkalas;-) Jag står för "desserten" idag;-) Vi får bara hoppas att vi hinner äta något. Man vet ju aldrig när man jobbar på en akutavdelning som förlossningen är!

Igår efter melodifestivalen så tittade jag på filmen Precious och jag kan verkligen rekommendera den. Filmen var hemsk och sorglig men samtidigt väldigt bra! Kan verkligen rekomendera er att se den.

Ha nu en underbar dag, här i lilla Vedum är det blå himmel och sol:-)

På begäran: Recept på Ost och Baconpaj!

Kommentarer (0)

2010-03-14 @ 09:53:40

Här kommer receptet på Ost och Baconpaj. Det skall egentligen vara skinka. Men jag byter ut det mot bacon då jag tycker det blir godare:-) Pajen är underbart god! Servera gärna med en god sallad till:-) Smaklig måltid!

Recept för 4 personer:
3 dl vetemjöl 
100 g margarin  eller smör
2-3 msk kallt vatten

2 paket bacon som man skivar i bitar 
2-3 dl riven ost med smak
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar 
1/2 tsk paprikapulver

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Skär baconet i bitar. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
6. Sänk värmen till 200°C.
7. Lägg baconet och ost i pajformen. Häll över äggstanningen.
8. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
9. Servera pajen med en tomatsallad.



En liten fräckis så här på lördagskvällen....

Kommentarer (1)

2010-03-13 @ 19:23:02

My kind of humor;-)



God morgon och God middag:-)

Kommentarer (1)

2010-03-13 @ 15:06:52

God morgon och God middag...
Har precis vaknat efter en natt på förlossningen. När jag kom till jobbet var det en del att göra. Bara efter en timmes jobb så fick jag vara med på en förlossning. Jättetrevligt! Men helt plötsligt kände jag mig alldeldes snurrig. Hela rummet började röra på sig..Jag fick sätta mig ner på en pall och dricka några muggar vatten. Efter en stund kändes det bättre:-) Men jag kände att jag blev sån här emellanåt. Men i natt fungerade det ändå bra-tack vare att natten var rätt så lugn ändå. Men gud vilket roligt jobb det är! Hade dessutom så gulliga patienter i natt och då blir allt ännu roligare:-) Sen har jag världens bästa jobbarkompisar också! I natt är jag ledig. Vilket jag tycker känns väldigt bra. Men i morgon natt är det dags för jobb igen:-)

Idag skall jag göra en ost och baconpaj med lite god sallad. Skall ha det riktigt mysigt framför melodifestivalen med min lilla familj<3

Här hemma hoppas vi på Timoteij i första hand. Sen tycker jag Anna Bergendahl har en fin låt.

Ha det nu toppenbra!!

JAAAAAAAAAAAA!!! I natt och söndag natt skall jag jobba på förlossningen!!

Kommentarer (3)

2010-03-12 @ 10:38:27

Åhhh vad jag blev glad nu!! Min chef ringde och frågade om jag ville jobba i natt och söndag natt! Såklart jag ville det!! Ingen blir gladare än jag! Hon förvanrnade mig om att det är MYCKET att göra! Så jag inte skulle bli chockad...Men jag tror det kommer gå bra. Sen vet jag att jobbarkompisarna i nattlag2 är bland dom bästa man kan jobba med:-) Visst är jag lite ringrostig då jag inte jobbat sen november. Men jag tror jag snabbt kommer in i det!! Så idag blir det mycket vila och en del kaffedrickande!

Vecka 28!!!

Kommentarer (1)

2010-03-12 @ 08:51:37

Herregud vad fort tiden går! Nu är jag i vecka 28 redan! Jag mår bra förutom lite foglossning då. Lilla Linnea sparkar för fullt i magen! Häromdagen så sparkade hon så laptopen hoppade till på magen;-) En stark tjej inne i magen;-)

Så här kan man b.l.a läsa om vecka 28

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.

Fredagsmys?

Kommentarer (0)

2010-03-12 @ 08:43:06

I natt vaknade jag av att Isabelle kissade ner sig. Hon sov i våra sängar. Helt yrvaken och fruktansvärt trött fick jag ju då sätta igång och fixa och dona,ta av pyamasen på en supertrött Isabelle fixa med lakan o.s.v...Härlig början på fredagen...Sen i morse vaknade Mike med 38,2 i feber... Ni vet väl hur sjuka karlar är...;-)
Men nu kan det bara bli bättre hoppas jag i alla fall. Eller så blir det en sån dag när allt bara vill strula.

Jag har fått känningar av foglossning på sista tiden. Mindre najs...Men jag får vara glad att jag får det först nu.  Vissa får det redan i början av graviditeten.

Ha nu en underbar fredag!

Nu blir det en härlig låt som får igång den gamla Lantismamman så här på morgonen;-)

På jakt...

Kommentarer (0)

2010-03-11 @ 21:37:46

Nu är jag på jakt efter någon som kan göra en snygg hemsida till mig. Det skall vara en hemsida där jag lägger ut bilder som jag har tagit. Bröllopsbilder,Bilder på barnen,Bilder på djuren och övrigt. Jag har fått en del förfrågningar på sista tiden om att ta bilder på barn,hästar,bröllop o.s.v och då känner jag att jag vill ha en snygg hemsida där folk kan titta på mina bilder. Jag kanske hade kunnat knåpa ihop en sida själv.Men jag känner att tiden inte riktigt finns till för det. Sen tror jag inte jag hade kunnat få ihop det så snyggt som jag vill. Så om någon av er därute och är duktig på det här med hemsidor och har tid att hjälpa mig så vore det GULD värt<3



En morgon i stallet...

Kommentarer (1)

2010-03-11 @ 13:40:45

Här kommer lite bilder från vår morgon i stallet. Vi fodrade, mockade fem boxar,släppte ut hästarna:-) Isabelle var med oss då hennes systrar var i skolan och dagis.

Isabelle tyckte det var roligt att åka i skottkärran.
Det är ren halm skall jag väl tillägga...


"Riktiga män luktar häst och gödsel" ;-)


 Isabelle körde halm i trehjulingen;-)


Duktig tjej som hjälper mamma slänga in hö i boxarna!




Rent och fint i Pollys box:-)

Stalltjänst nu på morgonen!

Kommentarer (0)

2010-03-11 @ 07:16:52

Fick ett sms nu på morgonen om vi kunde hjälpa till i stallet. Självklart gör vi gärna det:-) Men först är det frukost och sedan köra barnen till skolan och dagis.
Jag har börjat lägga mig så tidigt på kvällen.Vid elva,det är tidigt för mig iaf. Det bästa med att lägga sig tidigt är att jag alltid vaknar utvilad vid halv sju kvart i sju.
Nu måste jag sätta fart. Skall fixa kläder till barnen bland annat. Ha det fint!

Kram på er!

Emelies favorit!

Åhhhh vad roligt!!!

Kommentarer (3)

2010-03-10 @ 18:15:18

Den här föräldrargruppen var precis vad jag behövde. Vilka underbara människor jag har träffat! Allt i från förstföderskor,treföderskor och så jag :-) En härlig blandning! Det blev oerhört mycket skratt! Vi kommer att träffas varje onsdag hela mars ut. Jag tror vi kommer träffas efteråt också för vi blev ett himla gott gäng. Dom fick sig ett gott skratt när jag berättade att jag jobbat på förlossningen och väntade barn nummer fem, jag sa att jag blev smittad av ett virus på förlossningen;-) Vi hade med Tindra och Isabelle och dom skötte sig verkligen utmärkt! Två av mammorna sa faktiskt att dom skulle aldrig kunna haft med sina barn för dom hade rivit stället;-) Men det fanns ju en jättebra lekhörna där dom kunde klä ut sig m.m.. Helt plötsligt kom Isabelle i röd kjol,klackskor och doktorsmössa;-) Ursöt och vi alla fick oss ett gott skratt åt den lilla damen;-)

Så det här var verkligen en energikick! Precis vad jag behövde! Längtar redan tills nästa onsdag med mina nyfunna vänner:-)

Nu har vi förresten hittat namnet till våran lilla tjej! Linnea kommer hon att få heta<3 Vi tycker dessutom att det passade bra till dom andra namnen:-)



Föräldrarkurs i dag:-)

Kommentarer (1)

2010-03-10 @ 07:14:42

God morgon!
Åh vad jag ser fram emot att gå på föräldrarkursen idag:-) Det är tydligen ett stort gäng som MVC i Herrljunga lyckats samla ihop. Det var tydligen en hel del omföderskor i gruppen. Frågan är om jag är ensam att vänta barn nummer fem? Skulle nog tro det;-) Jag hoppas man kan få knyta lite nya kontakter och hitta några vänner i gruppen. För det är verkligen något jag saknar av  att bo här. Speciellt gravida vänner. Jag känner mig rätt så ensam. Men det har jag ju skrivit om tidigare i bloggen. Är det något jag saknar så är det just vänner. Tror dock allt blir lättare när jag får mitt körkort och jag kan ta mig överallt och slippa ha med min "privatchafför";-)
Ang.föräldrarkursen så tycker jag att det är superbra att alla är välkomna. För så var det inte i Vara. Där var det bara "förstisar" som var välkomna. I Herrljunga anser dom att det är bra att man har en blandad mix då man kan byta erfarenheter med varandra. Jag hade varit väldigt tacksam om jag hade fått prata med en flerföderska om jag hade väntat mitt första barn.

Men innan dess så har jag en hel del att göra här hemma. Idag skall jag tvätta och städa ur kylskåpet här hemma. Något som är nödvändigt. Har haft lite dåligt samvete över det där...Tyvärr så är det inte självrengörande,likaså badrummet....Tydligen bara jag som kan tvätta och städa där*hmm*

Ha nu en underbar dag!!

Kram Carro-The Lantismamma

En Dagens...

Kommentarer (0)

2010-03-09 @ 18:49:25

Dagens humör: Lite deppig.
Dagens mående: Ont i magen p.g.a sammandragningar
borde: Skita i folk som bara ger mig dålig energi och bara vill mig illa!
Dagens frisyr:Hängande
Dagens smink: Mascara och lite puder
Dagens klädsel: Mammajeans och färgglad skjorta
Dagens planer: Se på Desp.housewives!!
Dagens materiella vill ha: Ett badkar!
Dagens fundering: Namn på bebisen i magen!
Dagens beroende: Riskudden!
Dagens tråkigaste: Graviditetshormonerna som gör att man grubblar för mycket! 
Dagens längtan: Till föräldrargruppen som startar i morgon! Hoppas få många nya vänner!
Dagens superlängtan: Att hitta ett riktigt bra namn som jag och maken är överrens om
Dagens tidning: Ingen.
Dagens låt: Roy Orbinson-You Got it

MVC-Besök i morse:-)

Kommentarer (1)

2010-03-09 @ 11:40:52

Nu var sista glukosbelastningen gjord och mitt värde var jättebra:-) Mitt blodvärde hade oxå gått upp vilket var toppen! Sen fick vi lyssna på lilla damens hjärtljud när hon väl beslutade att lugna ner sig i magen;-) 134 låg det på:-) Sen hade jag gått ner ett kilo (till min stora glädje) Jag har inte bantat,men däremot orkar jag inte äta så mycket. Det tar liksom stopp;-)

Igårkväll ringde min mamma och hade lite olika namnförslag. Ett av dom har jag idag gått och "smakat på". Jag tror faktiskt det blir det namnet. Jag gillar det skarpt! Tack Mamma!

Idag fick jag en anonym kommentar från en som påstod att pälsen på Polly såg ut som vanvård....Jag blir så trött på såna människor. Om du bara visste hur bra Polly har det! Vi borstar och ryktar på henne i minst en timme varje dag. Hon får så mycket kärlek och omvårdnad av oss alla! Men då hon går ute i ur och skur och vintern har varit som den varit och hon är i fällning så blir pälsen sån här. Inget jag kan göra något åt:-( Jag pratade med en annan vän till mig och hon berättade just att hennes hästar ser likadana ut. Sen kan jag tala om för dig att jag har sysslat med hästar sen jag var 11år och i år blir jag 35 år så det är några år...Men kom du till stallet och kolla, så får du se att hon mår som en prinsessa:-) Jag har verkligen inget att dölja!! Men visst ser pälsen tråkig ut,det håller jag dock med om.

Ha nu en underbar dag!!

Kramar Carro-The Lantismamma<3

Tindra och Polly

Lilla Polly...

Kommentarer (0)

2010-03-08 @ 22:29:31

Usch vad Polly ser ut i pälsen nu. Hon fäller som en tok och hon är smutsig och tovig. Jag längtar tills det blir varmare ut så man kan duscha henne och göra henne fin:-) Nu ser hon ut som en skogsmulle...Dock väldigt söt skogsmulle. För övrigt så har hon blivit så oerhört lugn och kelig<3

Polly blir så glad när man kommer, så hon till och med orkar trava;-)


Puh,det var jobbigt;-)


Usch så hon ser ut i pälsen:-(

Får det lov att vara lite födelsedagstårta?

Kommentarer (0)

2010-03-08 @ 22:07:18

Det blev inte världens vackraste tårta. Men jag får vara glad att jag orkade göra den i huvudtaget med tanke på hur jag mått idag. Nog med gnäll! Här är då Isabelles tårta. Smarrig som tusan iaf,-)



GRATTIS ÄLSKADE ISABELLE 3 ÅR IDAG!!

Kommentarer (5)

2010-03-08 @ 03:54:09

Idag är det exakt 3 år sedan jag fick åka med ambulans in till NÄL för att föda lilla Isabelle. Värkarna hade satt igång ordentligt på natten. Eftersom jag har snabba förlossningar bakom mig så vågade jag inte chansa. Dessutom var det underbart att få lustgas hela vägen till sjukhuset;-)  Förlossningen var rena drömmen! Drygt en timme med lustgas och sedan två krystningar så var hon ute! Hoppas det blir lika lätt nästa gång;-)
Så idag firar vi vårat lilla charmtroll som blir 3 år! Jösses vad fort tiden går:-)

Isabelle som nyfödd<3


Isabelle nu 2010

Simba,världens sötaste!!!

Kommentarer (0)

2010-03-07 @ 19:15:00

Här är Simba. Världens sötaste! Han är en blandning mellan Jack Russel och Yorkshireterrier. Oerhört smart hund oxå. Min bror var hundvakt för honom i veckan. Kan väl säga att han avgudar honom;-)











Jag har blivit utmanad!

Kommentarer (2)

2010-03-07 @ 12:19:45

Jag har blivit utmanad av http://ridemyhorse.blogg.se/
Så här går det till:

  • Bloggare som blir utmanade, skriver 6 saker om sig själva som kanske ingen annan vet om i sin blogg och anger samtidigt reglerna för ”spelet”.
  • Tillslut väljer bloggaren ut 6 nya bloggar som blir utmanade och gör en lista över dessa.
  • Efter att det är gjort skriver man en kommentar i sin utvalda bloggares kommentarfält, just för att de ska veta att de är utmanade.

Här kommer mina 6 speciella saker:

1. Om något oväntat sker tex. i trafiken så börjar det alltid klia i mina öron

2.Jag har fobi mot tomma simbassänger

3.Älskar att se på The City, The Hills och 16 and pregnant på MTV

4.Samtliga lärare i Låg,mellan och högstadiet trodde jag skulle bli skådespelare eller författare...

5.Höll ett tal inför hela skolan plus föräldrar när jag slutade sexan. 

6.Tar minst 50 bilder varje dag-Ja,jag är en fotonörd;-) 


Jag utmanar följande personer:

*http://majbebis08.blogg.se/

*http://malinsmirakel.blogg.se/

*http://jennieleee.blogg.se/

*http://ilovemyhorse.blogg.se/

*http://sberg.blogg.se/

*http://gitsie78.blogg.se/

EFIT idag!!

Kommentarer (2)

2010-03-06 @ 10:52:05

Idag är det EFIT vilket betyder Ett Foto I Timmen. Så jag kommer uppdatera med bilder under hela dagen.



























HEDER ÅT MÄNNISKOR SOM VÅGAR STÅ FÖR SIN ÅSIKT!!

Kommentarer (0)

2010-03-05 @ 12:05:23

Tänk att det finns människor (inom travet) som vågar säga ifrån! Respekt och all HEDER åt PER JOHNSON!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article6720437.ab

98dagar kvar till förlossningen!

Kommentarer (1)

2010-03-05 @ 08:54:14

Nu är det endast 98dgr kvar till beräknat förlossningsdatum för våran lilla snutta<3 Idag kliver jag in i vecka 27 och det känns väldigt bra:-) Jag har dock märkt att jag är väldigt trött på kvällarna och somnar senast elva på kvällen. Detta är väldigt tidigt för mig då jag normalt orkar vara uppe till ett halv två på natten. Jag ser fram emot att föräldrarkursen skall starta i Herrljunga. Där är alla välkomna,oavsett om man fött ett eller tio barn;-) Jag tycker det är toppen att byta erfarenheter med varandra. Sen så sa min barnmorska till mig att jag har nog mycket bra tips och råd att ge blivande mammor då detta är mitt femte barn samt att jag jobbat på förlossningen och känner till förlossningens alla stadier:-) Jag hoppas att man kanske till och med kan få nya bekantskaper. Skulle vara roligt att följas åt och lära känna nya mäniskor:-)
Jag har fortfarande inte hittat det där tjejnamnet som känns hundra...Kom gärna med mera förslag! Tyvärr är det ju oftast så att man förknippar ett namn med en person,ibland kan det ju vara så att man inte gillar den personen av någon anledning och då går dom namnen bort med en gång;-/ Kom med förslag!!! Tusen tack!

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Våran lilla tjej i vecka 26<3<3<3<3<3

Man lite lite stolt-faktiskt;-)

Kommentarer (0)

2010-03-04 @ 22:01:17

Det är en speciell känsla att se sin bild i GT´s nätupplaga eller tidning. Jag skickade in två bilder. En på Isabelle och Snuggles(som ni kan se nedan) samt den bilden när jag sitter och solar i stallet;-) Det roliga var att någon hade kommenterat bilden:-)

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1500279/lasarnas-egna-varbilder?entryId=583016&image.arcive.page=1

Hoppas på jobb!

Kommentarer (0)

2010-03-04 @ 14:38:54

Nu ringde jag min chef på förlossningen igen. Tjatade lite att jag gärna ville ha jobb. Men hon sa till mig att "Skall inte du ha barn snart" Jag sa att det är ju inte förrän i juni. Men juni är ju snart sa hon;-) Fast det tycker inte jag sa ja. Men hon lovade att dom skulle ringa om dom behöver hjälp. Alltid något;-) Så nu hoppas jag på massor av jobb...Eller något pass iaf så jag kan få upp min fp oxå!

BILJETT TILL SARAH BOKAD!!!

Kommentarer (3)

2010-03-04 @ 09:48:34

Nu har jag bokat en biljett till Sarah Dawn Finer på Vara Konserhus den 25 mars! Känns jätteroligt! Jag får gå själv,men hellre det än att inte gå alls. Tror det blir en jättebra upplevelse. Längtar tills jag får höra Sarah sjunga Moving on live! Jag kommer väl sitta där med tårar i ögonen(om jag känner mig själv rätt så bra). Speciellt nu när graviditetshormonerna sprutar ur öronen/ögonen;-) Förhoppningsvis blir det även lite bilder tagna. Jag får ta med zoomobjektivet och hoppas att jag har en bra plats:-)

Svar till dig Anonym/Porokara..Då det bara är  jag som är Sarah-fan av familjen så blir det att jag går ensam! Har ingen lust att betala 320kr ggr 5 då dom inte skulle uppskatta det.

Städa städa varje fredag/torsdag!

Kommentarer (0)

2010-03-04 @ 09:19:28

Idag är det städning som gäller här hemma:-( Fyyy vad tråkigt! Fast det är bara en sak som gäller. Hög musik men framförallt BRA musik. Utan detta funkar det inte;-) Det skall vara dunka dunka som pensionärena säger;-)

Läste av en slump att Sarah Dawn Finer kommer till Vara konserthus den 25 mars! Jag vill gärna gå på detta. Hoppas det finns biljetter kvar. Någon som vill gå tillsammans med mig?
Idag praktiserar min dotter på Nordpolen i Vara. Det är ett jättefint condotori som gör massor av smarriga tårtor,bakelser m.m.. Hoppas hon får med sig något gott hem;-)

Hoppas nu att ni får en underbar torsdag! Här lyser solen och det gör ju mig alltid lite gladare;-)

Älskar denna låten med Sarah,den betyder väldigt mycket för mig!

Vårkänslor i stallet!!

Kommentarer (2)

2010-03-03 @ 15:17:45

Vilken härlig stund vi fick i stallet! Jag tog Pollys täcke och satte mig vid dörröppningen där solen lös in. Helt vindstilla och det kändes som våren var på besök! Mike fixade en snökoja till barnen som dom hade roligt med:-) Sen gick jag in i hagen och hälsade på Polly och Varenna. Polly såg ut som hon ville gå in meddans Varenna njöt av solen i hagen:-)

Här kommer lite bilder:

Tindra njuter av solen i en snöhög;-)


Isabelle och Snuggles myser!!




Polly verkade vilja gå in i det sköna vädret-knasboll;-)


Varenna står och myser i solen!




Polly och Varenna kliar varandra:-)


Tindra och Isabelle i sin snöborg!


Så här mysigt hade jag och Snuggels det idag<3 Här sover han i mitt knä!


Livskvalité!


Svartvita bilder:




Mamma har rätt...Man är inte 20 år längre;-)

Kommentarer (1)

2010-03-03 @ 08:11:07

Har nu klagat på huvudvärk som varat i fyra dagar. Förstod inte varför. Men sen skrev mamma till mig på Facebook att vi hade ju rätt så intensiva dagar i Göteborg på hästtävlingarna. Samt att man är inte 20 år längre;-) Det har hon faktiskt helt rätt i! Det är bara jobbigt att lägga sig med huvudvärk och vakna med det på morgonen. Gnäll gnäll!! Jag skall verkligen inte sitta och tycka synd om mig,det finns ju folk som går igenom ett helvete varje dag med div.cancerbehandlingar o.s.v så jag skall egentligen bara hålla tyst-tycker jag.

Idag lyser solen så fint vilket är helt underbart!
Igår satt jag på nätet och kollade efter tjejnamn. Jag hittade ett som jag tyckte var fint och det var Ophelia/Ofelia. Linnea tycker jag också om. Lilly är jättefint men jag tycker det låter lite knepigt att heta Lilly Landén.  Annars tycker jag att Marielle är ett vackert namn. Det betyder  "En stjärna i havet". Så vackert!!

Nu skall vi äta frukost!

Ha det toppen!!!

GÖTEBORG HORSE SHOW!!

Kommentarer (1)

2010-03-02 @ 10:28:44

Då kommer ääntligen bilderna från GBHS:-)





















Suveräna Jessica Kurten










Rolf-Göran Bengtsson blir intervjuad av gulliga Jessica Almenäs!!






En annan vinnare,Philippe ROZIER från Frankrike. Trevlig kille som är
oerhört gullig mot sina hästar<3




Lite backstagebilder:-)
Här jobbar vi


Här är mamma och den finska ryttaren Mikael Forstén som är sugen på kaffe


Här sitter ryttarna och tittar på tv och fikar:-)


Här kan dom sitta och surfa,-)




Bilder och videoklipp på våran lilla tjej!

Kommentarer (7)

2010-03-01 @ 19:52:20

Här kommer först lite bilder på våran lilla tjej<3 Jag tyckte näsan såg så stor ut,men hon sa att det ser bara så ut:-) Barnmorskan tyckte bilderna blev jättebra för att vara i v.26:-) Måste verkligen rekommendera detta till alla er som är gravida! Det var helt fantastiskt!


En glad tjej i magen;-) Hon håller handen under hakan;-)

















Här är videoklipp!!





Då har vi fått hälsa på våran lilla.....

Kommentarer (3)

2010-03-01 @ 14:30:30

Har precis kommit hem från det efterlängtade könsul i 3D/4D. En helt otrolig upplevelse. Min svägerska Emma var med mig. Isabelle var dålig och vi hade snökaos i Vedum så därför fick Mike vara hemma. Kan börja med att säga att barnmorskan sa att det blev ovanligt bra bilder:-) Vem var det nu som låg i lilla magen då? Jo kära ni, det var en liten...FLICKA!!!!!

En liten Amanda eller Lilly eller....Roligt att fokusera på tjejnamn nu:-) Kom gärna med förslag:-) Bilder på vårat lilla underverk kommer upp ikväll!!

Tack Emma för att du följde med så jag slapp göra detta själv<3