> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Hej och Hå!

Kommentarer (1)

2010-03-31 @ 19:27:50

Två tuffa nätter på förlossningen. I natt var det jättemånga kejsarnitt. Puh..Eftersom vi har operationssalen på avdelningen så blir det att vi måste städa ur salen förstås väldigt noggrant efter varje snitt. För er undersköterskor som vill jobba på en förlossningsavdelning kommer här lite tips...Ni måste tåla att se och röra vid mycket blod. Inte vara rädd för bajs,inte vara rädd att ta i folk som kräks,eller ta upp spyor på golv och sängar. Eller att stå och rensa hanfat från spyor klockan tre på natten...Man måste vara beredd på mycket städning, med betoning på mycket...orka att vara lika engagerad och trevlig mot patienten hur trött du än är. Att få stå och hålla och gulla med bebisar är tyvärr väldigt sällsynt på förlossningen. Det som gör jobbet så otroligt härligt är att få se nya små liv födas. Att få träffa nya människor och få stötta sina patienter i deras viktigaste stund. Att få rå om dom och se deras lycka när dom få se sitt barn för första gången är obetalbar!

Nog tjatat om detta...

Ikväll blir det bara att ta det väldigt lugnt. Jag är jättetrött. Jag var hos barnmorskan idag vid två och allt var strålande med bebisen. Blodtrycket låg  på 120/70 och vår lilla tjej låg på tvären i magen. Men än så länge är det ju ingen fara på taket. Fram till vecka 36 får snuttan busa omkring;-)

Ha det toppenbra!!

Kommentarer

Postat av: Gitsie

Blod, skit och spyor....ja det är ju alla uskors vardag det. Tänk om folk ens anade vad vi får stå ut med i vårt arbete. ;)

2010-04-01 @ 06:50:57
URL: http://gitsie78.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback