> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Helt galet SJ!!

Kommentarer (0)

2010-01-31 @ 22:42:37

Mitt tåg blev...2 timmar försenat!! När jag väl klev på X2000 så fick vi reda på att dom varit tvugna att byta till ett annat tåg med färre vagnar vilket för min del innebar att min bokade plats i klass 1 inte fanns med på tåget....Så jag fick sitta på resväskan mellan två vagnar...Kul...Om inte det här sporrar än att ta körkort så vete sjutton hur man är skapt! Tack SJ nu fick ni mig att bli lite extra läsglad i min annars tråkiga körkortsteori;-) Man skall alltid försöka se någon ljusglimt mitt i eländet;-)

SJ SJ GAMLA (O)VÄN.....

Kommentarer (0)

2010-01-31 @ 20:31:18

Sitter här i Herrljunga och väntar på mitt X2000-tåg som skulle gått 19.20 men som nu väntas komma in 20.45....Ibland är livet roligt-nästan jämt! Jag kan förstå att tåg kan spåra ur och div.saker kan inträffa. MEN informationen vid Herrljunga station har varit under all kritik!! Tur i alla fall att man kan sitta inomhus vid deras stationshus och värma sig och ha sin laptop och surfa runt;-) Känns lite lyxigt  mitt i all bedrövelse!

Kram på er!

Kom nu tåget, jag fryser om tårna!

Lycka till Matilda!!

Kommentarer (2)

2010-01-31 @ 10:11:25

En av mina favoritbloggare har fått åka in till förlossningen i morse då hennes vatten gick i natt! Hon är några dagar över BF så nu hoppas jag vi får se bilder på hennes lilla prins som förhoppningsvis kommer idag! Lilla Mercedes kommer bli storasyster,det är stort det med;-) Lycka till Matilda<3 Matildas blogg hittar ni HÄR

Ikväll blir det resa till Karlsborg igen!

Kommentarer (0)

2010-01-31 @ 09:27:56

God morgon!
Redan söndag! Jösses vad tiden går fort! Ikväll åker jag tillbaka till Karlsborg för att  göra min sista vecka på körskolan. Skall bli spännande att se hur mycket man hinner med nu. Förhoppningsvis blir jag klar med körningen. Men det är lite surt att det är en månads väntetid till halkkörningen:-( Fast under den tiden kan jag plugga teori. Det är ju det som är det jobbiga,för mig i alla fall. Det är ju så kolossalt mycket man måste kunna.  Men jag tycker det funkar kanon att åka iväg så här och plugga intensivt i en vecka. Det fastnar väldigt bra i huvudet;-) Till och med på en sån här halvsenil småbarnsmamma;-)

Känns väldigt overkligt att om dryga månaden så kanske jag har ett körkort!!

På fredag skall jag åka ner till Göteborg och gå på kick-off för oss som jobbar på Göteborg Horse Show. Jag och mamma har jobbat där sen 1991(jag har dock avstått vissa år p.g.a av barnen) Vi jobbar på det bästa stället tycker jag. Vi jobbar i ryttarpuben där vi serverar ryttarna och hästägarna förfriskningar och smörgåsar m.m Så man får träffa alla ryttarna på nära håll samt att man får se vad som händer bakom kulisserna:-) Många av ryttarna är väldigt trevliga. Helena Lundbäck och John och Michael Whitaker är bland dom trevligaste tycker jag.  Engelsmän är ju väldigt artiga och även amerikaner. Alexander Zetterman är också en väldigt ödmjuk kille!
Man har fått se och vara med om mycket dom här åren:-)

Ha nu en underbar söndag!

Kramar Carro-The Lantismamma

Här har ni en annan ödmjuk kille,Jan Brink med numera pensionerade Briar!

Graviditetsvecka 22

Kommentarer (3)

2010-01-30 @ 10:50:33

Då var man inne i vecka 22 av graviditeten. Tiden går jättefort. Jag känner mer och mer av bebbisens sparkar. Har ju haft lite svårt att känna det då moderkakan ligger i framvägg. Det verkar vara en lugn bebis, ändå. Jag mår bra i graviditeten än så länge. Ingen foglossning, dock bara lite ont i ryggen ibland. Samt att jag blir lite matt  när jag grejat för mycket.

Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

-24 i Vedum!!

Kommentarer (0)

2010-01-30 @ 10:15:28

Tur att min man åkte själv till stallet i morse. För ute är det minus 24grader! Så det blir till att stanna inne tills vi skall åka och ta in hästarna i eftermiddag. Jag och Mike skall dock åka till skoaffären här i Vedum och hitta ett par varma skor åt honom.
Är det någon av er därute som har ett riktigt bra dunderrecept mot förkylning? Hälsokost får jag ju inte äta nu när jag är gravid. Men ni kanske har andra tips? Något som jag har hört är te med ingefära och honung. Samt lägga vicks i kokande vatten och dricka.

I morgon kväll åker jag till Karlsborg igen. Sen kommer jag hem på torsdagkvälll. Sen skall jag till Göteborg på fredag och gå på Kick-off för oss som skall jobba på Göteborg Horse Show. Sen följer jag med mamma ner till Falkenberg tills på söndag. Så det blir en fullspäckad vecka!

Nu får ni ha en superskön lördag! Vad skall ni göra idag?

Kram Carro-The Lantismamma

Här kommer en gammal goding!

En räddande ängel?

Kommentarer (1)

2010-01-29 @ 21:26:17

Nu ikväll när jag övningskörde till stallet så åker man igenom en skogsdunge. Det var mörkt och vägen var full med snö.  Helt plötsligt ser jag någon vit skepnad ca 2 meter framför bilen. Jag bromsar in och sekunden senare försvinner det vita och ut hoppar istället ett rådjur precis framför bilen!! Men allt gick ju bra eftersom jag hade stannat till för "skepnaden". Min man sa att det kanske var en räddande ängel som ville varna mig för rådjuret? Liten häftig upplevelse så här på en fredagskväll;-)

En räddande ängel i vitt? ;-)

Älskar min laptop!!

Kommentarer (1)

2010-01-28 @ 17:52:55

Vad underbart det är att ha en laptop med på resan så man har något att ägna sig åt på hemresan. För nu åker jag hem från Karlsborg. Åker dit igen på söndag kväll. Barnen hade ingen magsjuka, vågar man skriva det? Men dom mådde bra nu. Min dag har räddats tack vare alvedon. Jag har inte mått bra alls. Enda gången jag mått bra är vid körningen. Jäklar vad bra det gick idag! Nu fick jag godkänt på att parkera, att backa in på en parkeringsplats och att parkera vanligt. Tyvärr ställde vädret till det för oss så vi hittade inget bra ställe att öva fickparkering på. Vi skall ta det på måndag. Min körskolelärare Lena var jättenöjd med mig. Hon visade kontrollkortet och sa "Titta hur mycket du redan har åstadkommit på så här kort tid! Nu får du hem och fira med din familj" Måste säga att jag är stolt över mig själv:-) Får man vara det utan att låta mallig? ;-) Jag är alldeldes för dålig annars att berömma mig själv annars. Så jag får väl passa på.

Gud vad jag längtar efter min lilla familj nu. Mina älskade små trollungar<3 Min underbara man som tar hand om barnen så fint när jag inte är hemma! Han ställer verkligen upp till 110% <3
I morgon åker jag med Mike till Lidköping och övar stadskörning. Vi har dock automat på våran bil. Men principerna är ju ändå det samma. Att titta först i speglarna,döda vinkeln, sen ge tecken o.s.v o.s.v Skall öva på fickparkering, så se upp alla Lidköpingbor;-) Klarar jag av att fickparkera våran mastodonta bil så skall jag väl klara att fickparkera golfen på körskolan. Jag ringde halkbanan i Kinnekulle igår...En månads vänte tid!! Helt galet ju! Men jag tog den tiden iaf. Blir jag klar snabbare så får jag försöka rfinga runt till olika halkbanor i Sverige.

Ha nu en fin kväll!
Kramar Carro<3-The Lantismamma

Ha ha, denna snubben är ju helt underbar;-)
Gurkan som vann Sveriges värsta bilförare!

Rapport från....Karlsborg!!

Kommentarer (2)

2010-01-27 @ 19:19:22

Det är i Karlsborg jag befinner mig! Just nu i ett snökaos utav dess like. Jag hoppas verkligen jag kan ta mig hem i morgon?! Vad gör jag då här. Kan säga att några av er har gissat helt rätt;-) Jag är här på intensivutbildning i körkort. Att jag inte fixat lappen består både av slapphet och av pengabrist. Men nu är det så skönt att faktiskt kunna ta sig råd och tid att fixa lappen. Körningen går väldigt bra. Min lärare tycker jag kör väldigt mjukt och fint:-) Idag blev jag klar med att backa och backa runt ett hörn. I förrgår övade vi på att stanna/starta i uppför och nedförsbacke. På fem minuter hade jag klarat den övningen;-) Fick mycket beröm av min lärare. I morgon skall vi träna på parkering. Vilket jag ser fram emot:-) Förhoppningsvis så är jag klar med utbildningen nästa vecka. Jag skall åka hit mån till torsdag då med.

Fick tyvärr höra att ungarna hemma hade jätteont i magen och att Felicia(våran lilla nattuggla) hade somnat när hon satt på toa... Inte likt henne att i huvudtaget somna så här tidigt. Känner mig väldigt splittrad av att åka hem i morgon. Om det nu är magsjuka så kommer jag garanterat bli smittad och då kommer det troligtvis innebära att jag inte kan åka och göra klart utb. nästa vecka:-( Funderar isåfall på att stanna kvar här. Vi får väl se hur det artar sig där hemma.

Stor kram till er alla!

Karlsborgs fästning!

Beklagar sorgen kära ni....

Kommentarer (2)

2010-01-26 @ 22:00:37

Till dig T och din man ville jag bara säga att jag beklagar sorgen från det djupaste av mitt hjärta! Så otroligt sorgligt att jag knappt finner ord! Mina tankar går till er<3

En trött Carro...

Kommentarer (5)

2010-01-26 @ 19:27:26

God kväll på er!
Det är en trött Carro som sitter här framför datorn. Hela dagen har bestått av en massa pluggande och nu är hjänan fullproppad med information som måste stanna i huvudet;-) Kan dock berätta att det gått väldigt bra och jag känner mig stolt över vad jag klarat idag. Jag befinner mig i en pärla i Skaraborg. Det är så otroligt vackert här! Tydligen är det en sommarstad,men det är vackert nu med. Staden består b.l.a av en fästning. Rätt så mäktigt då jag ser den utanför mitt fönster på vandrarhemmet. Nu har jag gett er lite ledtrådar! Gabriella,du gissade rätt i mitt förra inlägg;-) Du vet vad jag gör här;-) Men för att inte avslöja det än så låter jag din kommentar vila tills jag är klar;-) Ni som följt mig sen jag hade min andra blogg Lantismamman kanske vet vad jag gör nu;-) Jag skall nog hinna ta några kort ute i samhället i dagsljus i morgon,om det nu inte blir sån snöstorm dom pratar om:-(

Så här ser mitt lilla rum ut...


8 mars får jag reda om det är en flicka eller pojke i magen;-)

Kommentarer (5)

2010-01-25 @ 19:21:08

Jag kunde inte hålla mig! Nu har jag faktiskt bokat en tid för könsul på Mamma Mia i Göteborg. Den 8 mars klockan 12.30 får jag reda på vem som bor där inne. Eftersom stort sett alla tror på en pojke så känns det oxå som det är en liten grabb därinne;-) Oavsett så är det ju lika välkommet-oavsett om det är en prins eller princessa;-)

En spännande utmaning väntar, nu reser jag iväg i några dagar!

Kommentarer (3)

2010-01-25 @ 14:31:55

 I morgon är det jag som sätter mig på X2000 och beger mig till hemlig ort för ett speciellt uppdrag. Det är väldigt efterlängtat och spännande utmaning som väntar! Jag vill inte säga vad det rör sig om än. Jag väljer att göra det när resultatet är klart;-)  Förhoppningsvis inom några veckor:-) DÅ skall ni få se vad det är jag snackar om;-)  Jag tar med mig min laptop och bloggar i den mån jag hinner. Jag kommer hem på torsdag kväll igen. Jag kommer att lämna barnen hemma med min man just för att jag skall kunna lägga 120% fokus på mitt uppdrag;-) Hade inte kunnat ta med dom ändå.

Kramar till er!

Carro-The Lantismamma

Fina Fisken;-)

Kommentarer (3)

2010-01-25 @ 08:15:38

God morgon!
Idag är det dags för" fisken" att bli fin;-) Jag ser verkligen fram emot den här lilla stunden när man fåt sitta hos frissan och bli ompysslad:-) Det är inte så ofta som man ger sig tid att skämma bort sig själv. Men nu är det dags för mamma att ladda batterierna. Jag är dessutom så nöjd att ha hittat en frisör som är så duktig att jag litar på henne till 110% !! I juni när jag klippte mig senast så klippte hon mig så snyggt att t.o.m dom kollegerna på jobbet som brukar sätta näsan i vädret och inte hälsa faktiskt sa, "Har du klippt dig? Det blev jättefint". Då måste det vara bra;-) Förhoppningsvis kanske hon har tid att fixa mina ögonbryn också.

Ha nu en fin dag!

Kramar Carro



Barn säger sanningen!

Kommentarer (1)

2010-01-25 @ 00:17:43

Igår sa jag till barnen att jag skall till frissan i morgon(idag måndag) och klippa mig och göra slingor så mamma blir vacker. Då utbrister Felicia: Men mamma, varför skall du göra det? Du är redan så vacker, du är den vackraste! Du är lika vacker som en FISK!! Underbara barn!!

Kan varmt rekommendera Skövde Äventyrsbad!!

Kommentarer (1)

2010-01-24 @ 21:15:04

Vilken lyckad dag vi hade i Skövde! Suveränt bad dom byggt på Skövde arena:-) I Entrén fick man små runda brickor som funkade som nycklar OCH vi vuxna fick kredit på dom så man kunde köpa fika i deras café inne på badet och så betalade man vid utgången när man badat klart! Skitsmart,för då slipper man ju ta in sin plånbok på badet och riskera att den blir stulen! Skåpen i omklädningsrummen var helt okej. Både jag,Tindra och Felicia fick plats med våra kläder där. Sen när man skulle låsa skåpen så använde man sig av dom små brickorna igen. Dom satt fast i ett gummiband,som man sätter runt armen eller benet. Precis som vanligt alltså;-) Ducharna var jättebra på det viset att det fanns små stolar fastmonterade på väggarna som man kunde sätta sina småbarn på! Badet var suveränt. Lite extra roligt att man kunde simma ut i kylan. Men i vattnet var det väldigt behagligt,jätteskönt. Vattnet var faktiskt i väldigt behaglig tempratur överallt. Även en feg badkruka vågar hoppa i;-) Sen var det toppen att vattnet bestod b.l.a av saltvatten. Det blev ett bräckligt vatten som man inte fick ont i ögonen av. Jättebra! Samt att det tydligen är miljövänligare! Dom hade vågmaskin och inte nog med det så blev helt plötsligt stora delar av bassängen en jacuzzi!Gött! Sen hade dom en liten mysig tunnel som man kunde simma igenom och även sitta i. Perfekt för förälskade par,fast något större hångel hinns nog inte med då det passerar folk igenom större delen av tiden. Många olika vattenrutschkanor för alla åldrar. Tyvärr hade dom åldergräns på två av dom. Den ena ville Tindra gärna åka,men där var det 7-årsgräns. Men visst har dom en åldersgräns av någon anledning.
Nu skall jag försöka lägga mina barn, dom somnade tyvärr i bilen hem. Men nu blir det snövit och efter det hoppas  jag dom somnar;-)

I morgon klockan tio skall jag till frissan för att klippa mig och göra slingor. Skall se om jag inte kan få fixat mina ögonbryn också när jag ändå är där. Ha det toppen!

P.s.Glömde skriva att det är kameraförbud på badhuset...Vilket en vänlig men bestämd vakt sa till mig. Men jag fick tagit några bilder innan dess,-)

Här är en på Felicia<3
Det blev lite imma på linsen;-)

Äventyrsbad med familjen och vänner!

Kommentarer (0)

2010-01-24 @ 09:11:53

God morgon!
Idag blir vi ett litet gäng som far till Skövde för att prova på deras nya äventyrsbad. Det skall bli väldigt spännande:-) Tyvärr kommer det säkert vara en miljon andra människor också. Men vi får det säkert trevligt ändå. Jag hoppas bli sittande i någon jacuzzi ett tag;-) Förhoppningsvis blir det säkert en och annan vattenrutschkana som skall provas också. Nu skall jag fixa frukost till mina små sötnosar. Min man är i stallet och hjälper till med morgonfodring och utsläpp. På eftermiddagen åker vi till stallet igen för att sköta om lilla Polly <3 Hon blir alltid så glad när vi kommer och gnäggar åt oss,lilla sötnosen!! <3

Ha nu en fin söndag!

Kramar Carro-The Lantismamma

Morgonfodringen avklarad!

Kommentarer (2)

2010-01-23 @ 12:05:47

Här kommer lite bilder från morgonens bestyr i stallet:-)

Oscar var glad över att komma ut i hagen





Emil och Snuggles


Lilleman var också med;-)


Lösdriften blev också utsläppta


Sen var det då mockningen...


Vecka 21....

Kommentarer (1)

2010-01-23 @ 07:46:57

Japp, då var man i vecka 21. Mår väldigt bra än så länge i graviditeten. Inga foglossningar-än så länge! Det enda är att jag blir matt och anfådd väldigt lätt. Samt att jag måste pinka stup i kvarten. Men så är det ju mer eller mindre hela tiden;-)

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

fetal development at 21 weeks”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Har du funderat på var du vill föda? Är du nyfiken på hemförlossning?

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Uppe med tuppen!

Kommentarer (0)

2010-01-23 @ 07:38:19

God morgon!
Idag var jag då uppe med tuppen igen;-) Frivilligt faktiskt! Jag förstår inte hur man både kan vara kvälls/morgonmänniska? Det borde liksom inte gå ihop;-) Somnar man kvart i två på natten så borde man vara död vid kvart i sju...Men inte jag. Nice!
Idag skall jag och maken åka och morgonfodra hos hästarna i stallet. Sen när dom ätit upp så blir det att servera höet ute i hagen och släppa ut pållarna:-) Det ser alltid lika fridfullt ut när dom står där och mumsar på sitt hö:-)
Sen när vi kommer hem så blir det en tripp till Överby i Uddevalla. Det är ett jättestort shoppingcenter där dom typ har allt man behöver under ett tak. Jag skall b.l.a försöka få tag på fina vårgardiner. För trots att det är snö ute så längtar jag till våren!  Igår köpte jag mina efterlängade tulpaner! Jättefina blev dom. Idag skall jag också bli vän med min nya mobiltelefon. Min gamla telefon från stenåldern hade gjort sitt;-) Jag köpte en Samsung GT-S5230 i min favoritfärg rosa dessutom;-) Hade en Samsung för några år sedan och var oerhört nöjd med den.

Vill passa på att gratulera min storebror Jesper som fyller 37 år idag! Grattis Grattis!!!

Ha nu en  fin lördag!!

Kramar Carro-the Lantismamma

Här är en bild på mobilen som nu är min;-)



Mina första bilder med Nikon D-90!

Kommentarer (4)

2010-01-22 @ 22:31:25

Okej, det är bara att inse att några år på chalmers inte hade skadat för att lära sig kameran;-) Men jag måste ändå säga att jag är supernöjd med la kamera;-) Nu är det bara jag som skall lära mig detta;-) Här är tre bilder jag tog idag. Köpte ett nytt macroobjektiv som jag skall inviga i morgon. Det är ett Sigma Macro EX 17-70.

Dora som klättrade i trädet:-)




Äntligen fredag!

Kommentarer (1)

2010-01-22 @ 07:55:03

Åh vad jag älskar fredagar! Tycker hela helgen givetvis är trevlig.Men det är något speciellt med fredagar. Det är väl att man har ett slags förväntningar på helgen. Ikväll skall vi fodra i stallet och i morgon bitti är det vi som står för morgonfodringen. Att åka till stallet på morgonen och fodra och släppa ut hästar är bland den bästa känslan jag vet. Jag och min man åker ju tillsammans och gör detta. Det gör allt lite mysigare! Jag känner mig väldigt privilgerad som har en man som delar mitt intresse,det gör allt lite lättare och ofantligt mycket roligare!! Idag skall jag ju även prova på min nya kamera! Så i eftermiddag/kväll kommer jag lägga in dom första bilderna. Förvänta er dock inga superbilder,det kommer nog ta lite tid innan jag lär mig hur kameran funkar;-) En vän till mig som är ännu mer fotonörd än jag har en likadan kamera. Så skulle jag köra fast så får jag väl ringa honom;-)

Idag har jag fått sova hela natten utan att bli väckt en enda gång! Därför vaknade jag utvilad redan vid kvart över sju. Tindra är nu äntligen fri från sin feber. I fyra långa dagar hade hon hög feber som inte ville ge sig. Igår började hon äta bra igen och det är ju ett bra tecken;-)

Nu får jag önska er alla en jättehärlig fredag!

Kramar Carro-The Lantismamma

Här är en legend som jag aldrig kommer glömma-Milton!

Är nu en stolt ägare till en Nikon D-90!!!

Kommentarer (4)

2010-01-21 @ 18:18:54

Japp,det blev en Nikon D-90 för mig:-) Den var så väldigt behaglig att hålla i samt att den kändes så lätt jämfört med min gamla Canon EOS 300D. Det skall bli spännande att lära sig kameran. Ikväll blir det till att läsa instruktionsboken som nattsaga;-) Lite skoj att det finns folk som förklarar lite på youtube oxå;-)

Canon eller Nikon? Idag avgörs det!

Kommentarer (2)

2010-01-21 @ 07:37:19

Idag blir det en ny kamera:-) Jag har fortfarande inte kunnat besluta mig om det blir en Nikon D-90 eller en Canon EOS 500D. Det lutar nog åt en Nikon ändå. Den har fått väldigt bra kritik och sen har den blivit utsedd till testvinnare och tidningen foto rekommenderar köp! Men jag får se vilken som känns bäst. En bekant till mig är supernöjd med sin Nikon D-90. Vilket härligt i-landsproblem jag har va;-) Nikon eller Canon?!

För övrigt så har Tindra nu haft feber i fyra dagar nu:-( När skall det gå över tro? Segt det där!

Jag hoppas ni får en skön torsdag!

Kram Carro-The Lantismamma

Jiiiipiiiie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer (1)

2010-01-20 @ 20:54:50

Något fantastiskt roligt har hänt som jag har längtat efter ett bra tag nu! Detta kommer förändra en hel del till det positiva!!! Känns så overkligt! Men gud vad jag är glad! Nu blir det bara fokusering på det positiva här i livet! Nu lämmnar jag allt negativt bakom mig!! Tjooohooo!!!!!!!!!!!!!!

Drömmar som är trevliga!

Kommentarer (1)

2010-01-20 @ 08:23:02

Trots att jag fick vakna minst 20ggr i natt p.g.a att Tindra ville dricka vatten så fick jag hinna drömt en liten dröm iaf;-) Den här gången drömde jag att fick gå en stor kram av självaste "Brucan" Bruce Springsteen, sen blev vi medbjudna backstage på hans konsert. Han sa till mig och mina två barndomsvänner som var med att vi skulle få allt, ett superlyxigt VIP paket. Så värre drömmar än så här kan man ju ha;-) Jag är ett stort fan av Bruce och var på hans konsert för snart två år sedan på Ullevi. En häftig känsla! Jäklar vad bra han var!!

Om man nu skall lämna drömmarnas värld och bege sig i verkliga världen så är det ju då onsdag idag. Emelie försov sig i morse men hann till skolbussen tack vare att Mike körde henne till hållplatsen. Idag har jag inga speciella planer på mitt schema. Jag kan bara hoppas att det blir en fin dag! Tack för era gulliga kommentarer. Susanne, vi har bara en häst. Så dom andra som är på bilderna är inte våra utan står på stallet där Polly bor;-)

Kram Carro-The Lantismamma

Den här låten bad jag Bruce sjunga för mig i natt;-) Och det var det första han gjorde!

Good morning!

Kommentarer (6)

2010-01-19 @ 08:03:53

I natt fick jag vakna flera gånger när Tindra hade feber. Här snackar vi inte runt 38gr utan över 40grader! Stackars lilla tjejen! Hon är ändå så himla tapper och gnäller inte i onödan. Inte ens när hon har så hög feber så gnäller hon! Gullungen ville bara ha hjälp med att jag skulle hålla vattenglaset när hon drack eftersom hon skakade så. Men nu gick hon upp med mig och tittar på JordgubbsLisa på TV4 anytime på tv;-) Emelie är på väg till skolan, men Felicia fick vara hemma idag. Vi tyckte hon kändes febrig hon med. Igår kväll var hon så trotsig. Vi försökte lägga henne vid sju men hon somnade inte förrän vid nio!! Suck!! Trotsen visar sig mest när hon är trött. Då är jag väldigt glad att jag har min makes hjälp också. För det tar på energin.

Nu till något annat. Jag fick frågan från Linda,en bloggläsare om jag inte kan lägga upp en magbild från dom förra graviditeterna så man kan jämföra hur jag bär magen nu, jämfört med då. Tyvärr har jag bara  magbilder från slutet av grav. med Isabelle. Dessutom är det här med magens form inget att lita på. När jag jobbade på förlossningen så kom det in tjejer ibland med typiska pojkmagar, ni vet a´la basketboll MEN som födde tjejer. Så det där kan man inte lita på, fick jag lära mig ganska så snabbt;-)

Pollys blodprov har vi fortfarande inte fått svar på!! Urdåligt tycker vi! Men jag är inte det minsta osäker längre på om hon är dräktig. Hon har den typiska formen på magen och dessutom så är det svårare att dra åt sadelgjorden. Alla som tittat på henne säger också att hon är dräktig. Polly har kommit till rätta väldigt väl hos oss och hon har blivit väldigt harmonisk och man märker att hon trivs jättebra:-) <3

Åh vad jag längtar efter våren nu!! Längtar också efter en bukett med tulpaner! Jag älskar tulpaner i alla dess färger! För mig är det vår! Såg ett par fina gardiner här i affären i Vedum med tulpaner på. Dom vill jag ha!

Ha nu en fin tisdag!
Kram Carro-The Lantismamma

Varenna och Polly<3

Ofelias Hus!

Kommentarer (0)

2010-01-18 @ 21:51:18

Hittade idag av en slump en affär på nätet som heter Ofelias hus! Hittade en hel del söta saker där! Här är länken: http://www.ofeliashus.com/
Om ni känner till fler såna här affärer på nätet så får ni gärna tipsa mig om dessa! Älskar denna stilen!

Här är några grejer jag gillade som fanns på Ofelias hus:








Magen i vecka 20...

Kommentarer (3)

2010-01-18 @ 15:19:34

Det är lite lustigt,samtliga människor som jag visat upp ultraljudsbilderna för tror på en pojke! Isåfall så vet jag en som skulle bli extra glad;-) Nämligen Emelie, min 14-åring! Hon vill så gärna ha en lillebror! Hon har nämligen "bara" systrar, både hos oss och hos sin pappa i Göteborg. Min mamma födde ju fyra pojkar och så mig. Tänk om det skulle bli tvärtom för mig då? Att jag fått fyra flickor och en pojke!! Häftigt! Oavsett vad det blir så kommer vi bli superglada!! Här kommer då mina magbilder för v.20 Tror nästan att magen ser större ut bara för att jag tar med mitt zoomobjektiv. Mitt andra objektiv är nämligen trasigt. Så vad är eran gissning(bara för skoj skull) pojke eller flicka?

Oj,vilken booty man fått;-) Här växer allt! Inte bara magen(!)


Isabelle som älskar bebbisar, ser fram emot sin bror/syster. Hon säger
att hon också har bäbis i sin mage! Urpöta ungen;-)


Varför är alltid måndagar så här?

Kommentarer (1)

2010-01-18 @ 08:15:17

I natt sov Tindra jätteoroligt. Jag försökte få henne somna om i sin säng. Men det gick inte. Sen när jag tog in henne till våra sängar så kände jag att hon var varm som en kamin! Inte konstigt att hon sovit dåligt. Sen klockan fem har jag fått vara vaken och springa och hämta vatten i omgångar. Stackars Tindra! <3 Som om det inte var nog med det...Gubben min mådde jättedåligt när han skulle upp och köra Felicia till skolan. Han pustar och är allmänt gnällig-som man är när man är sjuk. Men varför är det alltid så här på måndagar?? Det är alltid något strul på måndagar. Elektrikern hörde iaf av sig i fredags klockan 19.00 på kvällen!! Han skulle försöka hitta en ny lucka till tvättmaskinen. Men han var inte säker på att det skulle gå. Isåfall måste våran hyresvärd köpa en ny tvättmaskin. Hurra vad glad han kommer bli...Inte för att han inte har pengar, han är nämligen rik som ett troll. Men lika snål som han är rik-tyvärr...Golvet som vi la i hallen och köket i somras fick vi betala själva, trots att han lovat när vi flyttade in att vi fick göra vad vi ville i huset för att fräscha upp det. Men helt plötsligt gällde inte det längre!! Bra att han informerade oss om det! 3500kr fick vi ta ur egen ficka! För att fixa hans hus! Jag har lust att ta bort varenda liten planka när vi flyttar och lägga in en ful plastmatta som vi tog ut! Han som vi köpte golvet av hyr själv ut hus och han sa att han skulle vara glad att ha hyresgäster som vill fixa och dona i huset. Han sa ju att det ökar ju värdet på huset dessutom. Nåja...

I veckan nu skall vi sätta oss ner med våran vän och planera för ett ev. husbygge:-) Om det blir så att han bygger ett hus så kommer det ligga jättevackert med utsikt över stallet där Polly bor! Det kommer vara en riktig oas där ute:-) Tänk att få hyra det! WOW!!!

Ha det nu så fint, trots att det är måndag!

Kram Carro-The Lantismamma

Tindra med lilla Dora som nu är en stor misse<3


Ett superenkelt recept på hemmagjord pizza!

Kommentarer (2)

2010-01-17 @ 10:58:10

När man tröttnat på att ha tacos,lasagne eller vad det nu kan vara som helgmat så har jag ett mycket enkelt och smidigt recept som går jättefort att göra:-)Dessutom kan barnen hjälpa till(om man har barn)vilket dom uppskattar:-) Det är hemmagjord pizza! Det är väl ingen nyhet tänker ni! Nej, MEN nu skall ni höra här. Istället för att ställa sig och mixa ihop en deg och knåda m.m Så köper man istället libabröd ett slags tunnbröd som finns i välsorterade livsmedelsaffärer. Vi köpte ett 4-pack på Willys för bara 7,90kr! Sen lägger man på tomatpure och den fyllningen man vill ha!! Vi körde nötfärs,rödlök,räkor,tomat och campinjoner,bearnesås och ost naturligtvis! Sen skall det stå inne i ugnen i bara 5-7 min i 250 grader i mitten av ugnen! Supergott blir det!!

Lycka till!


Gulliga farbröder i Vara!

Kommentarer (1)

2010-01-16 @ 17:38:50

Idag när jag var i Hemköp och handlade kom det fram en farbror på si så där 65-70 år. Han frågade mig om jag visste var kattmaten var någonstans. Jag förklarade för mannen att den var längst in i hörnet, där borta och så pekade jag. Han utbrast genast: Du är la för go du, tack för hjälpen;-) Detta gjorde faktiskt min dag! Jag blev varm i hjärtat! Vad det kan göra mycket av att ge en sån kommentar och ett leénde på köpet. Vi borde göra detta oftare till varandra!

Veckans Hissa och Dissa...

Kommentarer (3)

2010-01-16 @ 07:45:47

Då jag inte har något att göra så kör jag till med en hissa och dissa så här på lördagsmorgonen!

HISSA:

* Min mamma som är 64år i oktober men ändå hoppar 130 med sin häst. Åldern är bara en siffra!(för vissa iaf)

*Att få se den lilla bebbisen på ultraljudet och att den mådde jättebra<3

* Er bloggläsare som läser min blogg och lämnar gulliga kommentarer! <3

*Min mamma som hittade en jättefräsch beg. brio barnvagn till mig för 175 kr i Falkenberg!!










Dissa:

*Folk som gör allt för att man skall må dåligt och göra mig bitter-Skitstövlar!

*Att man inte sover ordentligt på nätterna

*Alla dessa e-mail med erbjudanden och att man vunnit div.fåniga tävlingar
om man bara köper en grej för minst 599kr eller om man väljer en prem. på
ljudböcker tex! Jag klickar i att jag inte vill ha deras nyhetsbrev. Ändå får jag dom igen!

*Vara kommun som behandlar frånskilda pappor som skit och bara tar mammans parti!
Skäms på er!!



Sover dåligt på nätterna...

Kommentarer (0)

2010-01-16 @ 06:26:26

God morgon!
Har börjat sova riktigt dåligt på nätterna och vaknar flera gånger. Idag gick jag upp halv sex för jag inte kunde sova längre. Har så mycket tankar och funderingar som snurrar i huvudet. I natt drömde jag visserligen att jag vann en talangtävling;-) Det var lite småroligt;-) Men annars så blir det många sömnlösa timmar där jag ligger och funderar på allt möjligt. Knepigt det där. Men jag tror mycket har med graviditeten att göra. Idag går jag faktiskt in i vecka 20, ännu en milstolpe i graviditeten:-)


Fostrets utveckling - gravid vecka 20

Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång från hjässa till rumpa och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

fetal development at 20 weeksOm du inte redan går i föräldragrupp, kanske du är intresserad av att göra det. Både nya och flerbarnsföräldrar kan dra nytta av strukturerade klasser. En bra motionsgrupp för gravida kan förbereda dig inför förlossningsarbetet. Det är bra att planera det så att du är klar med dina lektioner vid 37 veckor, då du åtminstone teoretiskt sett anses fullgången och redo för förlossning när som helst.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver det för att tillverka röda blodkroppar, bland annat. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter. Läs vår guide till bra kost för att få grepp om vad du behöver mest.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Min coola mamma!

Kommentarer (1)

2010-01-15 @ 15:39:07

Min mamma är på sitt 64år. Men igår ringde hon och sa: "Vet du vad jag gjort nu?  Jag har hoppat 130 med Pingo!" Förstår ni?! Vilken annan 60+ skulle göra det?? Jag hoppas jag är lika pigg och framåt som min mamma när jag är i den åldern! Min mormor gick ju på gymnastik tills hon nästan var 90år! Så det är väl bra gener;-)
Idag vaknade jag med feber och huvudvärk och något annat väldigt konstigt som fortfarande pågår. Det rycker i ögonlocket. Har aldrig varit med om detta. Ganska irriterande faktiskt.
Ikväll skall vi se på Let´s trance..Dance mernar jag. Eller vi och vi..Jag och barnen. Min man hatar det programmet. Han kommer nog ägna dom timmarna åt World of Warcraft-vilket är det värsta jag vet! Jag hade tänkt starta en grupp på Facebook(för att reta honom lite) "Vi som tycker att män över 40 som spelar WOW är patetiska". Men jag är med i "Vi som hatar WOW", det får räcka för husfridens skull;-)

Nu skall jag med mitt ryckande ögonlock försöka orka med att städa undan här hemma. Idag är det fjärde dagen utan tvättmaskin!! Jäkla skit!  Elektrikern här i Vedum är inte rädd om sina kunder...Han svarar inte när man ringer och vi har pratat in på tel.svararen att vi måste ha hjälp NU!!! Hyresvärden envisas med att ha denna elektriker, så vi kan inget göra:-( Skall höra med våran vän om vi kan få åka och tvätta två maskiner hos honom idag.

Kram Carro-The Lantismamma

Fotouppdrag!

Kommentarer (2)

2010-01-14 @ 08:39:44

Nu skall jag snart till stallet där jag skall på fotouppdrag.. Jag skall fota en häst som skall säljas och hennes föl. Hoppas det blir bra bilder trots det gråa vädret... Har stekt ägg som jag skall lägga på thekakor och ta med till stallet. Samt lite varm choklad till mig och Isabelle. Karlarna dricker kaffe,vilket jag inte är lika förtjust i.
Får skriva mera när jag kommer hem. Är lite småstressad nu! Ha en fin dag!

Kram Carro-The Lantismamma<3

Får jag lov att presentera vår lilla krabat!!

Kommentarer (5)

2010-01-13 @ 18:15:39

Allt gick jättefint på ultraljudet! Jag fick t.o.m ett nytt bf-datum! Den 11 juni istället för 15 juni!! Bra när det är på det sättet;-) Jipiie!! Bebbisen gillade att posa för oss. Här kan ni se bilder på våran fina krabat! Könet fick vi inte reda på. Hon sa att dom kollar inte ens på det. Men ni som vill gissa får gärna göra det, lite roligt!
OBS! Anledningen till att jag inte kännt sparkarna så tydligt är att jag har placentan i framvägg. Det blir som en stötdämpare. Såg detta på UL igår.

Bild nr1 Bebbisen i profil!



Bild nr.2 Knack knack,någon som kan se mig;-) Här kan ni se armen och handen! Häftigt!


Här kan ni se ansiktet på bebbisen! Ser lite spooky ut kanske, men väldigt häftigt!

DAGEN D!!!!!!!! ULTRALJUD!!!

Kommentarer (2)

2010-01-13 @ 09:19:58

God morgon!
Idag är det då dagen som jag sett fram emot men även drömt så många mardrömmar om! Idag är det dags för rutinultraljud! Klockan 12.45 är det jag som är på Borås och kollar in bebbisen<3 Förhoppningsvis går allt väl:-) Svärmor skall ta hand om barnen så vi tar en sväng förbi Vårgårda innan vi drar till Borås. Jag skall ha med mig patientbricka,50kr(till bilderna) samt ha en full kisseblåsa när jag kommer dit. Jag är jämt pinkenödig så det kommer inte vara svårt;-) Håll gärna tummarna att allt är väl med lilla pyret! Nu skall jag äta frukost. Ha det superfint!!

Kram Carro-The Lantismamma

Hittade ett videoklipp från en annan gravid kvinna som gjorde ett ul i v.19

Ett snömonster och hästar;-)

Kommentarer (2)

2010-01-12 @ 16:59:32

Idag när vi kom till stallet så gick jag in till fölisarna och deras mammor;-) Vad fick jag se?? Jo,ett snömonster! För inte kan detta vara en häst? ;-)







Här är "min" älskling!


Vecka 19

Kommentarer (2)

2010-01-12 @ 08:02:14

Tiden går fort. Idag är jag inne i vecka 19:-) I morgon är det dags för rut.ultraljud i Borås. Spännande och nervöst! Känner bebisen lite mera nu. Även om det inte är så himla ofta som jag kände med dom andra barnen-tyvärr. Bara allt är väl med bebisen i morgon så gör det ju ingenting. Sparkarna känns som små sprattel i magen:-)Jag har märkt att jag blir lätt anfådd, och trött. Skall börja med järntabletterna nu igen. Sen blir jag matt av att stå upp en längre stund. Försökte böja mig ner för att hjälpa Felicia med skon i morse,fick så ont i magen att Mike fick hjälpa henne istället.
**********************************************************************************************

Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

fetal development at 19 weeksNu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet.

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex mijoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln.

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern. Snart väntar tillökning vilket för med sig stora förändringar, så ta en titt på Sex och relationer.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Fantastiska hästar!!!

Kommentarer (2)

2010-01-11 @ 17:54:59

Idag hade jag en sån oförglömlig stund med hästarna i hagen. Jag hade fått i uppdrag att ta en bild på en av hästarna. När jag gick in i hagen blev jag välkomnad av alla hästarna. Dom är sex stycken hästar i hagen. Både ston och fölisar:-) Dom kom fram och undersökte vad jag var för prick;-) Alla hästarna var så himla snälla och lugna. När jag stått där en stund så blev jag så tagen av situationen att jag faktiskt började gråta. Hurra för graviditetshormoner;-) Jag blev så jäkla rörd! Dessa underbara djur!! Jag fick en favorit bland alla hästar, skall höra med ägaren vad hon heter. Hon var helt underbar!! Underbara häst!

Här kommer lite bilder!

"Min" älskling!


En fölis som hade busat i snön;-)


Jag bland några av hästarna


Här var två som ville komma in<3 Varenna och Pollybus!


Isabelle busunge;-)

Måndag morgon-Ingen höjdare!

Kommentarer (1)

2010-01-11 @ 09:25:21

God morgon!
Klockan ringde kvart i sju i morse. Då var det dags att väcka Felicia. Jag mådde verkligen pyton. Men jag hade lovat min man att han skulle få ligga kvar i sängen tills Felicia var redo för att åka till skolan. Han mådde nämligen jättedåligt igår. Vilket hans fisar avslöjade..Sura gubbfisar som jag brukar säga.. Sen har han legat och snarkat och gnisslat tänderna rätt i örat på mig! Jag knuffade till honom fler gånger;-) Ibland är singellivet väldigt lockande;-)

Inte nog med det, så igår kväll gick glaset,fönstret i tvättmaskinen sönder! Klirr klirr lät det. Jag trodde först någon försökte sig bryta sig in i vårat hus. Men det var alltså tvättmaskinen*suck* Alla familjer med många småbarn VET hur beroende man är av tvättmaskinen:-(

Så nu väntar jag bara på nästa "olycka/tråkighet" som kommer hända...För en olycka kommer ju sällan ensam som ni vet...På mig bara, alla tråkigheter kommer alltid på måndagar känns det som!

Jag har dock ljusglimtar att se fram emot. På onsdag är det ju Rut.ultraljud i Borås. Spännande:-) Sen väntar jag på en annan sak också. Men vad det är kan jag inte avslöja ännu;-)

Ha nu en fantastisk dag-Trots måndag...

Kramar Carro-The Lantismamma

Svar på Malin K´s fråga:-)

Kommentarer (7)

2010-01-10 @ 20:33:38

Tack Malin för din kommentar. Tänkte förklara varför jag gör UL i Borås:-) Jag tillhör numera MVC i Herrljunga. Jag blev nämligen inte alls bra mottagen när jag ringde till MVC i Vara för att berättade att jag var gravid med mitt femte barn. Tydligen så är man lika med ett pucko om man skaffar fem barn och inte är värd någonting. Jag blev oerhört besviken på barnmorskan där. Hon frågade om jag inte tänkt att göra abort?!!! Jag tog oerhört  illa vid mig! Jag är själv uppvuxen med fyra syskon och tycker att det är roligt att vara så många. Dessutom så har jag väldigt väldigt snälla barn och för mig betyder dom allt. Nåväl jag ringde till MVC i Herrljunga och där blev jag varmt mottagen. Har världens bästa barnmorska där<3 Eftersom Herrljunga "hör till" Borås så blev det att jag beställde tid för UL där. Jag har ju också fött både Felicia och Tindra i Borås och är nöjd. När förlossningen närmar sig så får vi se vilket sjukhus det blir:-) Beror väl på vad jag bor. Men bor jag kvar i Vedum så blir det antingen Borås eller Skövde. Näl födde jag Isabelle på och var jättenöjd med förlossningen. MEN på BB i Näl så var det som ett fängelse. Dålig mat,otrevlig personal(inte alla förstås). Fanns inte en enda dagstidning att läsa i! Inte ens en gammal Vi föräldrar eller liknande:-( Så never ever again! Förhoppningsvis mår bebbisen bra, då tänker jag ta BB-vård i hemmet.
Hoppas du fått svar på din fråga:-)
Ha det fint!


Kärleksmums....

Kommentarer (3)

2010-01-10 @ 17:06:22

Mina kära vänner i stallet blev smått lyriska när dom fick smaka på mina kärleksmums;-) Det smäler i munnen sa dom! Bra betyg alltså! Här är receptet:

Kärleksmums(lånad från Arla.se) Vi anväder strössel istället för kokos.

Ingredienser

150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering
1 dl kokosflingor
alt. karamellströssel

Gör så här

Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna/strössel.


Brunch....

Kommentarer (0)

2010-01-10 @ 11:11:38

Då vi för fjärde dagen sovit ut så bestämde vi oss för att ta en brunch idag. Det blir vita bönor(Heinz såklart) stekt ägg,knaperstekt bacon och stekta brödskivor(rostbröd). Nyttigt va;-) Men ibland kan det vara skönt med en sån här brunch;-) Dessutom så står man sig ett bra tag på det, vilket passar bra när man skall till stallet sen:-)

I natt hade jag så ont i magen att jag t.o.m drömde att jag fick åka in till förlossningen då värkarna satt igång!! Så illa var det ju inte i verkligheten,som tur var! Har varit med på förlossningen då en tjej var tvungen att föda fram sina tvillingar i v.23...Fruktansvärt tragiskt:-( Jag tyckte så synd om henne. Men tyvärr fanns det inget vi kunde göra. Sätter moder natur igång födandet så kan man alltid inte göra något som förhindrar det:-( Barnen var lika stora som min hand ungefär:-( R.I.P little angels<3

Nu går jag snart in i vecka 19 och jag vet att när vecka 23 kommer så kommer jag tänka på det extra mycket... Men livet är tufft och orättvist! Det är många gånger man får höra om unga människor som dör alldeldes för tidigt... Man kan inte förstå var det skulle vara för mening med det. För det finns ingen mening!!

Ha det nu så bra, ta hand om varandra. Livet är för kort för att slösa bort på fel saker...

Varma kramar Carro-The Lantismamma<3


Första plåten klar!

Kommentarer (3)

2010-01-09 @ 15:23:29

Här kan ni se dom första vaniljbullarna som är klara!


Bullbak nästan hela dagen!

Kommentarer (1)

2010-01-09 @ 11:55:56

Nu har hela familjen tagit sovmorgon tre dagar i rad till klockan tio. Jag fattar ingenting. Men det känns väldigt skönt att få sova ut:-) Har fått satt igång en tvättmaskin. Vilket jag i och för sig gör varje dag. Blir ju en hel del tvätt med fyra barn varav en tonårsdotter, som samlar på sig tvätt i några veckor för att sedan komma ner och släppa en bomb...;-)

Igår fick jag höra lite goda nyheter ang.hus som vi kanske är på väg att få hyra. Det kommer bli ett helt nybyggt hus!! Han som skall hyra ut det(en god vän till oss) frågade vad vi kan tänka oss att betala i hyra. Det är ju jättevårt att svara på. Men att få bo i ett helt nybyggt hus är ju värt en hel del tycker jag. Samtidigt så måste det ju vara en skälig hyra så man har kvar lite pengar att leva på:-) Huset kommer byggas bara några km härifrån vilket innebär att barnen kan få gå kvar i sin skola och dagis! Samtidigt som man får fortsätta bo kvar lite lantligt:-) Vi får sätta oss ner tillsammans med vår vän och se hur många rum det skall bli m.m så vi kan komma överrens om hur mkt hyra vi skall betala:-) Läget där huset skall ligga kommer vara väldigt vackert!! Jag kan se mig själv gå omkring där med den lilla nyfödda i mina armar<3

Nu skall det bakas bullar här! Både vanilj och kanelbullar. Sen blir det bullkalas med varm choklad i stallet!

Kram Carro-The Lantismamma

En underbar gammal låt!!

Det finaste som finns...

Kommentarer (4)

2010-01-08 @ 17:00:53

Det finaste som finns är förstås min älskade barn! Här kommer lite nytagna bilder på dom<3

Felicia 6år




Isabelle 2,5år










Tindra 4,5år




Emelie och 18-åriga Caesar

Kallt och dragit i det gamla huset!

Kommentarer (3)

2010-01-08 @ 11:40:27

God middag på er!
Fy vad jag fryser när jag skriver detta. Det spelar ingen roll hur mycket vi eldar på elementen, det är ändå förbannat kallt och dragigt i det här huset. Jag vågar inte ens tänka på vad nästa elräkning kommer att sluta på:-( Det är värdelöst att vi inte har någon annan möjlighet att värma det här huset på. Man skulle haft en öppen spis ifall nu strömmen går. För ni läste väl detta på aftonbladet?
Skulle strömmen försvinna helt i huset så hade vi nog frusit ihjäl! Så jäkla kallt skulle det bli. Vad gör man då?? Usch, jag får panik när jag tänker på det:-( Det hjälper inte om vi har lite ljus överallt om strömmen går. Det kan inte ens bli hyffsat mänskligt varmt för det. Usch, nu låter det verkligen som jag vill hitta ett nytt plejs va;-) Våran hyresvärd har struntat i att isolera fönster m.m. Det är därför det är så dragit här. Om det skulle bli så att strömmen gick så får min man och barnen åka och bo hos svärmor(om hon har el) så får jag vara hemma med djuren. Eftersom hon är allergisk så kan jag inte ta med vovvarna dit. Då får jag vara hemma med dom. Tänker inte lämna dom själva. Nu har man kanske målat fan på väggen. Men jag är alltid sån. Min man kallar mig för pessimist meddans jag kallar mig för realist;-)

Nu skall jag baka kokostoppar med barnen, sen åker vi till stallet vid tre.

Kram Carro-The Lantismamma

En gammal bild från 2007 på Tindra,Isabelle och Felicia<3

Ultraljud...

Kommentarer (1)

2010-01-07 @ 12:07:13

Då var det bara sex dagar kvar till ultraljudet och det gör sig påminnt i mina drömmar... Nu har jag börjat drömma igen om UL... Att man aldrig kan bli "veteran" när det kommer till sånt här?! Man kanske kan tycka att man borde bli lugnare när man väntar sitt femte barn, men inte! Tvärtom så tänker man kanske mer så här att "Kan man verkligen få fem friska barn" Tänk om det är något jättefel på det här barnet?? Hela tiden "Tänk om". Den här lilla bebbisen har ju inte velat sparka och busa så mycket i magen än. Visst har man känt lite sparattel, men inte dom där "Oj oj oj vad det sparkar". Tindra, hon sparkade ju så mkt på ultraljudet att barnmorskan skrattade åt magen som rörde sig hej vilt;-) Fast sån har Tindra varit hela tiden. Mycket fart och fläkt på den lillla tjejen. Hade jag känt mer sparkar så hade jag nog varit lite lugnare. Men jag tror alla blivande mammor känner igen sig i min berättelse, oavsett om man väntar första eller tionde barnet;-)

Nu skall jag ta en promenad med vovvarna strax!

Kram Carro-The Lantismamma

Här är en bild på en två dagar gammal Isabelle<3

Emil älskar snön!!

Kommentarer (1)

2010-01-06 @ 12:44:50

Vår 8-åriga goldenkille Emil fullkomligt älskar snön!







11-års jubileum idag!!

Kommentarer (2)

2010-01-06 @ 10:14:07

Idag den 6 januari är det precis 11år sedan som jag och min man träffades. Dagen efter gick vi förbi en kyrka i Alingsås, Då sa han till mig:"Hade det inte varit för allt praktiskt så hade jag kunnat gå in och gifta mig med dig här och nu, jag är säker på att det kommer bli jag och du" Sex år senare så gifte vi oss i samband med Tindras dop. Det var dock inget överraskningsbröllop. Sen har åren gott och vi har verkligen fått många utmaningar i vårat äktenskap. Vi har gått igenom många tuffa år, men ändå lyckats hålla i hop. Det gäller att hitta den där gnistan och inte ta varann för givet. I vårat fall så känner vi att vi måste ut tillsammans snart och gå på restaurang eller vad som helst. Vi behöver små dejter med varandra ibland;-) Sist vi var ute tillsammans var på vår hotellövernattning i Göteborg. Det var i augusti...

Utanför så är det några minusgrader och snö! Ännu mera snö! Jösses!

Sussane ställde en fråga om Mikes hovslagarutbildning. Detta är en distanskurs där Mike praktiserar hos en hovslagare i närheten och pluggar hemma. Sen är det väl några träffar per termin uppe i skolan Dalarna. Detta är en KY-utbildning. Mike har praktiserat på ett travstall och har även fått verka och sko hästar där. Han har fått jättefina rekom. därifrån:-) Han har den där känslan för hästar(och alla djur) som inte går att öva in. Hästarna blir lugna av hans närvaro. Dessutom har en ett brinnande intresse för detta,vilket är oerhört viktigt.

Nu skall vi äta frukost här hemma!

Kramar Carro-The Lantismamma<3

Hittade detta klippet;-)

Trevlig kväll med goa vänner!

Kommentarer (1)

2010-01-06 @ 01:19:02

En sån här kväll gör det värt att bo kvar i den här lilla hålan. Kom precis hem efter en supertrevlig kväll med goda vänner. Både gamla som nya! Helena, en bloggläsare undrar hur det går med flyttplanerna. Jag önskar jag kunde svara dig på den frågan Helena. Men faktum är att vi inte vet så mkt själva än. Vår hyresvärd kom ju i december och sa att, om vi inte ville köpa det här huset så måste vi vara utflyttade 1april. MEN han har fortfarande inte kommit med något uppsägningsavtal och vi har inte hört ett knyst mer! Han har alltså bara sagt detta muntligt till oss. Att köpa huset är inte aktuellt heller. Visst kanske vi skulle kunna få det för 350.000-400.000 MEN då kostar det minst lika mycket att renovera. Dom pengarna kan vi inte lägga nu. Jag har kollat runt på nätet men inte hittat något som stämmer in. Visst finns det hus ute i totala ödemarken men jag måste tänka lite på barnen också. Helst vill jag bo kvar här i närheten-för barnens skull. Men och andra sidan så kan dom få nya kompisar på en annan ort. Min drömstad är Alingsås. Jag älskar verkligen den stan. Den har allt i mina ögon! Bara mysiga Nolhagaparken är ju guld värd! Så det är drömmen om vi måste flytta, att bo i Alingsås. Där känner jag mig hemma.

Nu skall jag sova. Klockan är kvart över ett på natten!

Kramar Carro-The Lantismamma<3

Gravid i vecka 18

Kommentarer (0)

2010-01-05 @ 16:03:32

Fostrets utveckling - gravid vecka 18



Nu är bebisen drygt 14 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger lite under 200 gram. Bröstkorgen rör på sig vid andning, men i själva verket fylls lungorna av fostervatten istället för luft.

fetal development at 18 weeksEn ultraljudsundersökning görs vanligtvis i andra trimestern (vanligtvis mellan 17 och 19 veckor) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling, titta efter möjliga problem, undersöka moderkakan och navelsträngen och bedöma om förlossningsdatumet är korrekt. Under denna undersökning kan du ofta se din bebis sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Ta med din partner om det är möjligt och be om flera fotografier.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes vagina, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Om du väntar fler än en bebis, kan du läsa mer om vad det innebär här: Tvillingar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Tack för era kommentarer!

Kommentarer (3)

2010-01-05 @ 10:00:16

Det var verkligen roligt att läsa era kommentarer och se vilka ni var:-) Många av er visste jag ju läste min mlogg:-) Men till er nya eller som jag inte känner till säger jag "Roligt att se er här"! Berätta som sagt gärna om det är något speciellt ni vill jag skall skriva om eller om ni vill se bilder på något speciellt.
Idag går jag in i vecka 18 vilket känns bra. Nästa onsdag skall vi på ultraljud i Borås! Varenda gång är man lite nervös för att det skall vara något fel på barnet. Jag har ju drömt en hel del om det där. Därför kommer det vara en nervös Carro nästa onsdag... Här i västra götaland har dom som policy att inte berätta vilket kön det är på barnet. Vill man ha reda på det får man åka till en specialklinik som typ Mamma Mia i Göteborg eller Stockholm för att göra ett ul där. Det kostar runt 500-1000kr. Jag tycker det är sjukt att det inte gäller samma för hela Sverige.

Ha nu en underbar tisdag eller räknas det som lördag? Man blir lite snurrig bland alla dessa klämdagar!

Kram Carro-The Lantismamma

På hundutställningen i Larv i sommras så mötte vi på denna bjässen till hund som bjöd
på mängder av pussar! Speciellt barnen fick många pussar<3

Tindra och Pollybus!

Kommentarer (0)

2010-01-04 @ 19:44:17

Kom hem för ca 1,5 timma sen från stallet. Man fryser rätt så gott i hela kroppen efter att ha varit där i ca tre timmar. Vi fixade lite toast och sallad. Det var riktigt gott!!
Idag red Tindra Pollybus. Hon var riktigt pigg idag. Men Tindra fixade det galant ändå. Hon är så orädd och ville gärna trava iväg själv en hel ridslinga. Men det tillåter jag inte. Speciellt inte med tanke på hur pigg Polly var idag. Däremot så hoppade hon över ett dike som låg intill körslingan. Jag trodde i min enfald att Tindra skulle bli rädd. Men inte den ungen... ;-) Tror inte hon vet vad rädd är på hästryggen;-) Man ser riktigt hur bra Polly trivs med Tindra på ryggen. Dom är så jäkla söta tillsammans! <3 Dom andra barnen är inte lika superintresserade som Tindra. Isabelle är ju lite för liten än. Felicia är dessutom lite mer försiktig än Tindra.


Kramar Carro-The Lantismamma<3

Tog naturligtvis lite bilder när jag var i stallet. Här kommer dom!

"Kan själv" Tindra hämtar Polly i hagen;-)


Pollys bästa kompis Varenna<3


Tindra rider iväg på Polly:-)










Efter ridningen är det mysigt att sitta och gosa med stallkatten Snuggles<3
Världens goaste katt!

132 besökare...Vilka är ni?

Kommentarer (14)

2010-01-04 @ 12:12:10

När jag kollar statistiken på min blogg så ser jag att jag faktiskt har iaf 132 besökare på min lilla blogg vilket är jätteroligt! Nu blir jag ju så nyfiken på vilka ni är?! Jag vet att det finns folk som läser min blogg som valt att inte ha kontakt med mig längre. Men ni andra! Vem är DU? Var i Sveriges långa land sitter du? Hur hittade du hit? Jag är nyfiken som ni märker;-) Skulle vara så roligt att veta vad det är för människor som valt att läsa min blogg. Är det något ni saknar? Något ni vill läsa mera om? Se mer bilder på något speciellt?

Just nu är min man hos sin mamma. Jag valde att inte följa med. Det är inte dumt att få lite egen tid ibland. Skall strax köra igång en tvättmaskin. Men innan dess sitter jag här och svammlar;-)

Ha nu en fantastisk dag!
Kram till alla kända som okända!

Vår fina goldenkille Emil!

Bilder som jag har tagit under året...Vi börjar med hästar...

Kommentarer (4)

2010-01-03 @ 22:47:04













































Stallet...

Kommentarer (0)

2010-01-03 @ 17:09:40

Idag var det så kallt i stallet så att vattnet hade frusit. Mike tog värmepistolen och värmde på vattenledningen och bara efter några minuter så kom vattnet tillbaka! Polly och Varenna blev jätteglada när jag kom och tog in dom idag<3

Så vackert det är vid stallet!


Två små sötnosar som ville komma in<3


Mike fixade vattnet!


Dripp dropp! Härligt när vattnet tinade;-)


På väg hem!

Vackert med kallt...

Kommentarer (3)

2010-01-02 @ 21:32:56

Åh, vad vackert det är nu i lilla Vedum! Men jösses vad kallt det är!! Idag gjorde jag årets första vurpa i snön. Men det gick bra ändå;-) Trots att man är lika graciös som en valross;-) När jag kollar på mina kära gravida bloggvänner och ser deras små söta gravid magar så kan jag inte bli annat än avis;-) Min mage är ingen sån där söt mage...Min är enorm!! Jag kommer aldrig få höra att jag har en söt liten gravidmage;-) Även om min man tycker den är supervacker! Han tycker att jag är extra vacker nu när jag är gravid. Det skadar ju inte att höra när man själv känner sig som en späckad valross eller nått;-) Sen är det ju inte bara magen som växer...Rumpan och låren likaså!

Nu har jag ju en helt annan kropp än vad dom har. Dom är smala meddans jag är...hmmm..Inte smal;-) Då blir det kanske att magen blir lite större. Men så är det ju. Vi är alla stöpta i olika former. Det är väl det som gör allt så roligt. Att vi inte ser likdana ut. Även om idealet idag är att ha size zero. Men det viktiga är att man mår bra tycker jag.

Ha nu en fortsatt trevlig kväll! Jag blir så glad av era kommentarer!! Det värmer så i hjärteroten!

Kramar Carro-The Lantismamma with a big belly;-)

Här är min mage i v.17+3







Omotiverad...

Kommentarer (0)

2010-01-02 @ 11:57:23

God morgon!
Började morgonen med att jag fick springa ut i morgonrocken i elva minusgrader och kall snö för att ta in Emil som tyckte han skulle springa Vedum runt;-) Hans matte höll inte med honom...
Efter det blev det frukost och så har jag slötittat på nyhetsmorgon på tv4...Väldigt trist faktiskt! Känner mig lite omotiverad idag. Läste några saker på facebook  som fick mig att bli lite irriterad. Jag tycker man skall behandla alla lika...Men tydligen är man inte värd ett skit ibland:-( Att man aldrig lär sig! Önskar jag hade mer jävla annama ibland. Jag tar åt mig så lätt och det har jag gjort hela livet. När skall man lära sig???

Nu får jag skita i det där. Känner att det tar för mkt energi!

Vid tre idag åker vi till Pollybus för att ta in henne och mocka och borsta henne. Sen ikväll skall vi till vår goda vän T då våra barn skall leka med hans barn och vi får sitta och tjöta lite:-)

Hoppas ni får en fin januaridag! Här är det strålande sol och snön gnistrar som kristaller på marken!
Kram Carro-The Lantismamma

Påhittiga Isabelle...

Kommentarer (1)

2010-01-01 @ 21:17:10

När jag kom hem från stallet så såg jag fram emot en skön och varm dusch...Men vad händer....Jo, jag hittar Emils hundmatsskål fullt med schampo gömd bakom Isabelles badbalja! Flaskan var tom naturligtvis...Ibland är dom små liven väldigt billiga;-) Affären stängde klockan sju så duschen får vänta till i morgon bitti, schamponering iaf;-)

Liten och oskyldig? Kan diskuteras;-) Busunge<3

Drömmer mig bort...

Kommentarer (0)

2010-01-01 @ 17:40:17

Hit är det förmodligen jag och Emelie åker om en månad;-) Jag blev förvånad när jag såg att resorna dit inte var mycket dyrare än till Egypten!

Dominikanska republiken!

Härlig start på det nya året!

Kommentarer (2)

2010-01-01 @ 11:27:16

När jag vaknade i morse så insåg jag att det var helt rätt att fira nyår hemma! Skönt för både barnen och för oss vuxna! Jag mådde jättebra och kände mig så glad! Vid halv nio åkte vi till stallet och fodrade,släppte ut tio hästar. En underbar känsla när man öppnar stalldörren och tio hästar gnäggar glatt när man kommer!! Jag är så himla glad att jag 2009 tog upp mitt hästintresse igen! Det var bland det bästa jag gjorde förra året! Det går nog inte att ta ur en hästtjej det där intresset så lätt. Jag har ju i några år ägnat mig mer åt "hunderiet". Men jag kände mig aldrig riktigt hemma där. Det var något som fattades. För mig var det hästarna! Sen så har ju min man också upptäckt hästarna. Så nu delar vi det intresset. Han har blivit jätteduktig. Sen märker jag att hästarna blir lugna av honom. Vi har b.l.a en kaxig unghäst i stallet som brukar busa med sin matte och alla andra som tar in honom från stallet. Men i Mikes sällskap så blir han som en lammunge;-) Nu får vi hoppas att min man blir en  bra hovlagare oxå;-) För det är det som han skall utbilda sig till nu! Han ser verkligen fram emot det!

Ha nu en god fortsättning på 2010!!!
Kramar från en glad Carro-The Lantismamma


Härlig bild från i sommras som jag tog på Felicia och fölet Saun!