> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

En förälders värsta mardröm....

Kommentarer (1)

2010-04-30 @ 23:20:09

Min dotter Felicia försvann vid valborgsmässoelden i ca 10 min:-(Men det kändes som minst tio timmar! Gud vad skönt att hitta henne vid liv!! Hann tänka dom värsta tankarna...

Vi var såå nära att ringa polisen,jag trodde att någon äckelgubbe tagit henne och att vi aldrig mer skulle få se henne:-( Helt plötsligt kändes det som livet tog slut. Tillslut kom vår gamla granne med henne i handen. Skall åka bort med en blomma till henne i veckan. Men vad skört livet är!

Innan den här tråkiga händelsen inträffade fick jag tagit lite bilder på fyverkeriet:-)





Lite vårbilder

Kommentarer (1)

2010-04-30 @ 12:17:40







Älskade Lill-Mys ligger och vilar sig..






Sitt fint;-)


Ura Broline räcker ut tungan åt fotografen!


Finaste gammelgumman!!


Pissmyrorna har vaknat...

Trevlig valborg!

Kommentarer (1)

2010-04-30 @ 08:29:48

God morgon!
Ikväll är det grillning med bästa vännen T och hans barn efter det beger vi oss till valborgsmässoelden här i Vedum:-) Något annat roligt är att batteriladdaren kom igår! Så nu har kamerabatteriet stått på laddning hela natten! Så nu kan jag äntligen ta fram min Nikon D-90 och fota som en galning igen;-)

Igår fick jag en mycket glädjande nyhet. Det är så roligt att det finns så generösa och omtänksama människor där ute i vår stooora värld. Det ger liksom hopp om mänskligheten. Det är så lätt att se ner på varandra. Men vad skulle hända om vi försöker göra en god gärning för någon annan människa varje dag? Eller bara säga något positivt till en medmänniska. När jag jobbade ett kvällspass på förlossningen så jobbade jag med en barnmorska som sa till mig "Åh,vad gullig du är mot patienterna,du är jättebra" Hon sa till mig att vi är alldeldes för dåliga att ge varann beröm. Frågan är om det är typiskt kvinnligt?

Nu önskar jag mina bästa bloggläsare en underbar valborg!!

Idag blir det denna sången för er! Tycker den är jättefin<3

Torsdag 29 april 2010

Kommentarer (0)

2010-04-29 @ 09:54:59

God morgon!
Idag väntar jag på att min laddare till kameran skall komma som jag beställt från Net On Net. Skall bli så fantastiskt roligt att få ta bilder med min Nikon igen:-) Min förra laddare till kameran fick ju fötter...Men som tur var så har jag kunnat använda min gamla Canonkamera. Jag har dock bara ett fungerande objektiv till Canon och det är ett zoomobjektiv. Men snart kan jag som sagt ta alla sorts bilder:-)

Idag skall jag även klippa klorna på Lilleman samt att han skall få bada. Detta är inget den lilla pojken gillar. Det räcker att jag säger "Nu skall vi klippa klorna" då gömmer han sig;-) Så vi har en liten kamp varje gång. Men det går ju bra tillslut.

Nu hoppas jag att ni får en underbar dag!

GRATTIS MALIN!!!

Kommentarer (1)

2010-04-29 @ 07:48:17

Idag fyller kära MirakelMalin 33år! Rena ungdomen Malin:-) Stort Grattis! Hoppas du får en underbar dag!!

Nyfrisserad...

Kommentarer (3)

2010-04-28 @ 20:30:28

Här kommer två bilder på hur jag ser ut nu. Men jag tycker inte bilderna gör sig rättvisa...Jag hade varit ute i ösregn så håret har blivit lite platt.

Nyfrisserad och blond!

Kommentarer (1)

2010-04-28 @ 15:05:29

Då har man kommit hem från sin favoritfrissa och jag är numera kortklippt och blond:-) Luggen får jag nog vänja mig vid. Hon klippte kort snedlugg och det har jag aldrig haft innan. Hon tyckte att det skulle passa mig. Det gör det säkert men det känns ovant. När jag var klar hos frissan så gick jag till Yrvädret,en barnklädesaffär som ligger i Vara. Där fyndade jag massor av söta bebiskläder till lilltjejen! Vissa kläder som kostat 199kr betalade jag bara 50kr eller 35 spänn för:-) Toppen!! Det enda som jag köpte som inte var nedsänkt var en ursöt färgglad häst som lilltjejen skall få när hon är nyfödd. Den betalade jag 149kr för. Det enda som jag känner saknas nu är en mjuk rosa bebisfilt. En sån  man kan ha i vagnen och lägga över henne när hon sover. Inte nödvändigt att den är rosa förstås, men jag vill gärna att den skall vara färgglad och inte grå eller i den stilen.

Det roligaste på hela dagen var att jag träffade en gammal vän som jag inte sett på säkert fyra år! Det visade sig att hon skall ha sitt första barn bara två dagar innan mig!! Gud vad roligt! Tänk vad skoj om man kunde träffas på BB sen! Fast chansen till det är nog ändå inte så stor. Men man kan ju alltid hoppas:-)

Sen lunchade jag och min äldsta dotter Emelie på Nordpolen i Vara. Mysigt för oss båda att få lite ensamtid med varandra:-)

Jag kommer förresten att visa upp bebiskläderna lite senare eller i morgon. Ev.kanske jag visar hur jag ser ut i håret oxå...;-)

Ha det toppenbra nu!!

Här kommer en bild på mig och en nyfödd Isabelle<3



Så otroligt sorgligt och hjärtslitande!!

Kommentarer (0)

2010-04-27 @ 16:32:12

Ta en titt på denna video en vän till mig visade på facebook. Jag grät så tårarna sprutade. Ta fram näsdukarna och sätt er ner och titta på denna filmen. Se hur lojal denna underbara hund är mot sin matte/husse? Riktigt hjärtekrossande!!

Mina barns syn på Livskvalité...

Kommentarer (0)

2010-04-27 @ 15:25:30

Min dotter Felicia satt och åt en kiwi då hon plötsligt utbrast till lillasyster: "Tindra,det här är livet!!" Det är väl ändå underbart att man kan känna så bara genom att äta en kiwi:-) Dessa underbara barn<3

Tisdag 27 april 2010

Kommentarer (2)

2010-04-27 @ 09:35:23

God morgon!
Jag kom inte på någon rubrik så därför fick det bli dagens datum...Sitter här och äter frukost. Thekakor med saltrulle och riven pepparot. Till det blir det en kopp te:-)

Idag var vi tvugna att ringa skatteverket eftersom vi inte fått våra deklarationer!! Jag har trott att dom skall komma varje dag. Men inte:-( Tror dock inte det är skatteverkets fel utan postens. Jag vet inte varför postgången funkar så dåligt här. Detta händer till och från hela tiden att vi aldrig får viss post. Eller att det dröjer ibland upp till en månad innan man får brevet man väntat på. Jobbigt blir det när barnen fyller år och släktingar skickar brev och så dröjer det veckor innan det kommer fram! Jag har pratat med posten flera gånger men dom vet inte vad felet är...*suck*

Nu sa skatteverket att dom skickar våra deklarationer med A-post idag. För visst var dom skickade,men vi har ändå inte fått dom:-(

Nu skall jag upp till stallet en stund,mår så bra när jag är bland hästarna och med bästa vännen.

Vill passa på att säga Grattis till Linda Fyrebo på TV/Radioprogrammet Rivstart som fick en dotter i natt:-)

Ha det nu så fint!





Fröken Piggelin och Fröken sömntuta!

Kommentarer (1)

2010-04-26 @ 09:25:35

God morgon!
I magen har jag en liten tjej som verkligen tycker det är toppenskoj att busa. Det är stort sett fullt ös dygnet runt. I morse vaknade jag halv sex av att lilltjejen buffade där inne i magen och givetvis fick det konsekvenserna av att jag blev jättekissenödig...Sen piggnade jag till när jag väl klev upp och då struntade jag i att lägga mig igen. Men hennes syster Isabelle 3 år är däremot en riktig sömntuta. Hon kan lätt sova till tio på morgonen;-) Lillskruttan<3

Idag skall jag på ett av dom där roliga besöken hos barnmorskan. Blir säkert lite blodprover som skall tas idag. Men jag är inte stickrädd så det är inget jag fruktar. Det roligaste är ju att få lyssna på lilltjejens hjärta<3 Lika fantastiskt varje gång och inget man vänjer sig vid oavsett hur många barn man har:-)

Just nu är Tindra på dagis och Felicia och Emelie i skolan. Isabelle hon sover;-) Trots att jag varit uppe sen halv sex så har jag inte ätit frukost än. Börjar känna mig lite småsnurrig så jag tror det är dags för det nu.

Ha en toppenfin dag!!



Dagens bilder...

Kommentarer (0)

2010-04-25 @ 22:10:16

Här kommer lite bilder som jag tagit idag. Bilderna på mig är tagna av min duktiga dotter Emelie<3











Made it King Edward<3








Uppe med tuppen!!

Kommentarer (1)

2010-04-25 @ 07:16:20

Kukkelikuuu klockan är sjuuuuu!!! Ja,det var länge sedan jag kände mig så här pigg vid den här tiden:-) Anledningen kan nog vara att jag börjat lägga mig så tidigt. Igår var klockan tio när jag gick upp till sovrummet. Vet inte när det hände sist?! Men samtidigt så hittade jag ingen film att se på eller någon bra serie så då tyckte jag att jag lika väl kunde ligga och surfa på nätet innan jag somnade. Jag tycker fortfarande det känns väldigt lyxigt att ha en laptop. Det är helt klart en av dom bästa investeringar jag har gjort:-) Jag har dock ingen minilap,har haft en sån och jag tyckte det var i minsta lagret. Gillade den inte alls. Så nu har jag en i större storlek istället.

Idag vid halv tio så skall vi åka till stallet och fodra hästarna. Senare idag om vädret tillåter så skall vi också tvätta bilen. För bilen ser inte rolig ut. Tror jag får ta en före och ett efter bild;-)

Ha det nu toppenbra!!

Grattis alla smålänningar!!

Kommentarer (0)

2010-04-24 @ 19:03:01

Idag gick SM-GULDET i Ishockey till Småland och till hockeylaget HV71. Ni förtjänade verkligen att vinna! Måste dock passa på att gratulera djurgården till silvermedaljen. Ni var duktiga ni med. Oerhört jämnt! Bra jobbat killar!!

En annorlunda hyllning till er smålänningar;-)

Tiden går fort...Grav.vecka 34

Kommentarer (1)

2010-04-24 @ 00:07:53

Då var man redan inne i graviditetsvecka 34. Snacka om att tiden går fort:-) Jag tycker faktiskt att det går undan rätt så bra. Lilla Linnea(?) mår toppenbra i magen och har nu vänt sig neråt.  Hennes storasystrar pratar med henne varje dag i magen. Oj,vad den här lilla tjejen kommer få mycket med kärlek<3 Dom längtar så efter att få träffa sin lillasyrra:-) Jag ser fram emot förlossningen och jag hoppas verkligen att den blir lika bra som sist.

Så här skrivs det på nätet om vecka 34;

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Första tanden...

Kommentarer (0)

2010-04-23 @ 16:00:41

Idag har det hänt något stort i Felicias liv...Hon har tappat sin första tand! Så nu är det en liten glugg i nedre tandraden;-) Tur att tandfeén har några guldmynt i sin skattkista;-)

Tråkigt misstag:-(

Kommentarer (0)

2010-04-23 @ 08:58:33

Fick i morse en chock när jag fick vete att jag råkat ta bort en vän på Facebook som jag absolut inte skulle ta bort. Hur sjutton har jag lyckats göra detta?? Jag tror jag måste ha varit väldigt trött och blandat i hop henne med en annan med samma namn. Om du läser detta E så har det bara skett ett hemskt misstag! Klart jag inte vill ta bort dig:-(

Endast 50 dagar kvar!!

Kommentarer (1)

2010-04-22 @ 19:24:30

Idag är det endast 50 dagar kvar till beräknat födelsedatum tills vår lilla tjej skall födas:-) Sen vet man ju att det kan både vara mindre eller mer dagar kvar. Spännande! Jag ser verkligen fram emot förlossningen och att få träffa våran lilla femte prinsessa! <3 Denna gången skall även Emelie få följa med på förlossningen,det ser hon fram emot!

Trött!!!

Kommentarer (0)

2010-04-22 @ 18:55:47

Oj vad trött jag är efter dagens händelse. Jag är helt slut,både i kropp och själ...Förhoppningsvis har man gjort lite nytta. Jag håller bara tummarna nu att det går bra för min vän. Väljer att inte gå in på vad det gäller. Ni som har mig på Facebook och följer mig där vet vad det är.

I eftermiddags var vi i stallet och det är så skönt att vara där. För mig är det rena hälsoterapin att vistas bland hästarna och att greja med dom. Eller att bara ställa sig i hagen och få klappa och gosa med dom fyrbenta vännerna gör gott i hjärtat;-)

Ang. min hjärtklappning så känner jag mig mycket bättre. Idag har jag bara haft ett litet "anfall" som bara varade i 5-10 min:-) Framsteg! Jag tror det kommer bli helt bra nu när jag slutat att jobba. Vill passa på igen och tacka för er omtanke här på bloggen<3

Ha nu en toppenkväll denna torsdag!





Beröm!!!

Kommentarer (2)

2010-04-21 @ 12:07:22

Idag när Mike var på utecklingssamtal på Tindras dagis så sa fröken till honom att "Ni skall sträcka på er som har en sån fin,duktig och väluppfostrad dotter". Sen så sa hon också att hon har aldrig sett syskon som kommit så bra överrens nån gång som våra barn gör;-) Roligt att höra! Man får ta åt sig av berömet:-)

Livet är underbart!!

Kommentarer (1)

2010-04-21 @ 10:18:33

God morgon!
Vilken härlig känsla att vakna i sin egen säng! Brevid mig låg lilla Isabelle och gosade<3 Idag blir det muffinsbak med Tindra och Isabelle. Tindra ville vara hemma från dagis idag då hon kände sig så mammig<3

Vill passa på att tacka er för kommentarerna här i bloggen och till er som skickat sms och hälsningar på Facebook. TACK<3 Vill passa på att tacka vår bästa vän T som passade barnen till sent på måndagkvällen/natten när Mike fick åka hem från sjukhuset utan mig.


Nu skall jag baka så detta inlägget blir inte långt.Barnen väntar på mig!

Kram till er goa människor därute<3

På väg hem efter ett dygn på Borås sjukhus....

Kommentarer (3)

2010-04-20 @ 13:51:38

Igår eftermiddag åkte jag till min läkare på MVC. Jag trodde besöket skulle gå rätt fort och att jag skulle få komma hem igen..men istället blev jag sjukskriven och sen skickad till Borås sjukhus till förlossningen. Det var ju inte så att lilltjejen tittade ut;-) Men är man så pass långt framskriden jag är i graviditeten så blir man skickad dit. Jag blev verkligen varmt mottagen och fick underbar personal som tog hand om mig. Jag fick ta flera olika blodprover,Ekg,blt och kurva och ultraljud på skruttan. Lillfisen mådde utmärkt inne i magen. På¨UL kunde man se hur hon låg och sög på tummen<3 Men värre var det med mig...Ni som följer min blogg har kunnat läsa om hur jag har klagat på matthet, och att det känns som jag inte får någon luft...Nu vet jag var det beror på. Hjärtklappning! Jag har aldrig haft problem med detta i hela mitt liv utan det är något som kommit nu. När jag berättade för läkaren att jag blev sjukskriven först igår så blev hon ställd. Men inte skall du jobba nu!! Speciellt inte natt,är du galen! Det får du inte göra. Inte i ditt tillstånd! Ooops tänkte jag... Men det är inte konstigt att jag inte mår bra. Hjärtklappning får jag några gånger per dag och jag tycker det har ökat. Nu pågår det i ca 20 min,efteråt blir jag jättetrött. Läkaren sa att skulle det öka,att jag har det i 30 min tex så måste jag åka in med en gång och göra ett nytt EKG. För tillfället vill dom inte ge mig någon medicin eftersom jag är frisk för övrigt samt att lille bebben ligger i magen.

Men nu är jag på väg hem som sagt efter att ha sovit över på sjukhuset. Har blivit tillsagd att jag skall ta det LUGNT. När hjärtklappningarna kommer så skall jag massera halsen och dricka iskallt vatten. Detta kunde tydligen hjälpa.

Ta nu väl hand om varandra och era hjärtan! Detta fick mig att tänka en gång extra vad som är viktigt här i livet!

God morgon världen!

Kommentarer (0)

2010-04-19 @ 08:46:44

Idag är det då måndag och jag är vanligtvis en hata måndag person. Men idag skall jag till läkaren 14.30 och jag hoppas hon tar mina "bekymmer" på allvar. Att hon förstår att det är jobbigt för mig. Jag är ingen som gnäller annars, jag försöker alltid stå ut och att göra mitt yttersta trots smärta. Men när det blir så att jag inte kan andas ordentligt då blir det väldigt obehagligt. Man vill inte få den känslan att döden står och blåser en i nacken..Naturligtvis fattar jag att det inte är så. Men det är den känslan man får när man inte får någon luft. Man får nästan panik. Jag börjar undra hur stort detta barnet är egentligen?! Om det är p.g.a dess storlek som jag får dessa problem. Att lilltjejen trycker så på lungorna. Fast då tycker jag att jag skulle haft samma problem när jag väntade Tindra. Fast samtidigt så vet jag att varje graviditet är unik och annorlunda.


Sen vill jag bara uppmana er som tagit bilder från mig och satt in på era hemsidor att antingen skriva att det är jag som är fotograf till bilderna eller så tar ni bort dom eller så skickar jag en faktura...Roligt att ni gillar mina bilder men inte skoj att kanske hitta tio av mina bilder på en hemsida där det inte står vem som tagit bilderna...Hoppas ni förstår och respekterar detta. Det är faktiskt förbjudet enligt lag att göra så. I värsta fall måste jag polisanmäla detta,men jag tycker inte det skall behöva gå så långt. Det är ju bara att skriva vem som tagit bilderna.

Nåväl,jag önskar nu att ni alla får en härlig dag och att det soliga vädret som är i Vedum får vara kvar resten av veckan:-)

Ta vara på er!!!

P.g.a att mitt internet strular för tillfället så kunde jag inte lägga in någon bild:-(

Zoombien har vaknat till liv...

Kommentarer (1)

2010-04-18 @ 19:05:13

Vilken hysterisk natt det blev på förlossningen!! Tempo,tempo och åter tempo!! När man står och håller upp patientens ben under krystningarna och känna att,shit,jag får ingen luft. Att man knappt kan att andas är ingen hit. Men vad skall man göra?! Det är bara att hålla god min och låsats som ingenting. Jag fick bita ihop och fokusera mig på patienten istället och ignorera mina problem. Men det är faktiskt riktigt jobbigt och oerhört obehagligt om inte annat när man känner att man inte får någon luft:-( Detta hände även när jag satt på tåget hem. Men i morgon skall jag äntligen till läkaren på MVC. Får se vad hon säger.

Dessto mysigare vad det när Isabelle och Tindra mötte upp mig på tågstationen i Herrljunga och ropade -Maaaaamma!!! Då slog hjärtat dubbla slag! <3

Ikväll blir det att titta på Parlamentet och ha myskväll och bara ta det lugnt. Barnen kommer förhoppningsvis lägga sig vid halv åtta. Dom tycker dock det är konstigt att behöva lägga sig när det är ljust ute. Tur vi har rullgardin i deras rum;-)

Ha en fin kväll!!

Tindra!


Isabelle!


Jag är med och tävlar!

Kommentarer (1)

2010-04-17 @ 11:42:26



Jag är med och deltar i "BABYBJÖRN tävlingen hos En mammas dagbok
Den hade ju varit perfekt att vinna när man skall ha barn nummer fem och har både hundar,hästar och kommande flytt att ta tag i:-) Då kan lilltjejen vara med hela tiden;-) 

Jobb i natt:-)

Kommentarer (1)

2010-04-17 @ 11:09:36

I natt är det jobb som gäller. Därför får man lägga upp dagen på ett speciellt sätt. Det är inte mycket man hinner innan det är dags att lägga sig att vila inför nattens alla utmaningar. Men det ändå lika spännande att fundera på vad man kommer att få möta för människor och vilka utmaningar man kommer ställas inför.

Nu kommer jag vara tråkig och inte skriva så mycket mer i detta inlägg. Har inte så mycket att skriva:-)

Ha det toppen!!

Sen jag varit liten så har jag alltid trott att dom sjöng Cheesburg i början av denna låten-men så var det ju inte;-)



Vecka 33

Kommentarer (0)

2010-04-16 @ 22:13:23

Då är man redan inne i vecka 33! Hur det känns nu? TUNGT! Jag sa till barnen att ,tänk er att ha två mjölkpaket i magen! Dom tyckte jag var konstig;-) Foglossningen blir värre och värre. Men det jobbigaste är att jag blir så matt och har svårt att andas emellanåt. Ibland är det så illa att man känner att man skulle behöva extra syrgas. Som ni förstår så är det inte så lätt att jobba på ett stressigt jobb som förlossningen är. Men nu jobbar jag "bara" till den 29 april. Jag får försöka härda ut helt enkelt. Jag skall dock till gyn.läkaren på MVC på måndag. Får se vad hon säger om min situation.

Det känns som snuttan har vänt sig om. När jag skall lägga mig på kvällarna så är det full fart i magen! Igår kändes det som hon hade ravefest därinne;-) Blir det lugnt på jobbet i natt så skall jag se om ngn av bm kan kolla hur hon ligger:-)

Här kommer nu lite fakta om vad man kan läsa om grav.vecka 33

Vill bara höra med er som är eller varit gravida vilken vecka ni packade bb-väskan?

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.

 

"Demonen på Island"

Kommentarer (1)

2010-04-16 @ 15:05:01

Är det bara jag som tycker att vulkanen på Island ser ut som en ond demon?? Jag hoppas det går bra för dom boende där och framförallt på alla djur! Min första tanke gick till islandshästarna! Hur går det för dom?



Städa städa varje fredag!

Kommentarer (2)

2010-04-16 @ 11:00:36

Hejsan!

Idag blir det städning här hemma. Dessutom så råkade Isabelle kissa i våran säng tidigt i morse så madrassen måste skrubbas ordentligt. Men i eftermiddag åker vi till stallet och senare skall vi grilla med vår bästa vän och hans barn:-) Jag hoppas grilla lite halloumiost,lök, och förmodligen blir det även majskolvar. Jag läste hos http://mammamija.blogg.se/ att hon hade haft mängder med örtsmör på sina majskolvar och jag tyckte det lät så gott. Så nu vill jag också prova detta:-) Barnen kommer nog äta korv och bröd och kanske blir det grillade marshmallows. Det är väldigt smarrigt!

Hoppas ni får en underbar dag!!

En bild som min  duktiga dotter Emelie tagit på Felicia!

Skall det vara så svårt att hålla hastigheten?

Kommentarer (1)

2010-04-15 @ 21:35:18

Idag mötte vi en galning i en volvo här i Vedums lilla samhälle som körde i 70km/h, inte nog med det så vinglade hela bilen. Ungefär som att han inte var nykter?!! Problemet att bo här ute på landet är att folk har sina egna regler och lagar. Polisen syns ungefär en gång i månaden och då sätter dom också upp en mobil polisstation som är en husbil. Den står några timmar utanför våran ica-affär. Men dom är här för sällan. Dom skulle köra omkring i samhället oftare. Men jag aNtar att allt hamnar om prioriteringar och om pengar och resurser. Utanför barnens skola så är det 30 som gäller. Jag har nu blivit omkörd där två gånger när jag hållt hastigheten!!! Fattar ni?? Omkörd förbi en skola där det går barn!! Folk är ta mig f-n inte kloka!!! Det värsta av allt är att det finns föräldrar som gasar på där. Skall ett barn behöva dö för att folk skall fatta???

Give me 5.....

Kommentarer (0)

2010-04-14 @ 22:25:16

 I år är siffran fem lite speciell för oss..;-)

*Jag fyller 35 i oktober

*Min make fyller 45 i september

* Tindra fyller 5 år den 8 maj

*Jag föder barn nummer 5

*Vi har varit gifta i 5år den 20 augusti

Onsdag...

Kommentarer (0)

2010-04-14 @ 09:38:46

God morgon!
I morse blev det en stressig morgon, men vi fick i alla fall iväg barnen till både skolor och dagis i tid:-)
Ute lyser solen och förhoppningsvis blir det en vacker dag,igår var det visserligen sol. Men det blåste en hel del och det var kallt i vinden. Det gör fortfarande ont i halsen och förkylningen vill bara inte ge med sig! Väldigt segt när det inte vill ge sig av.

Jag minns att jag hade precis en sån här förkylning bara några veckor innan Isabelle föddes. Jag hade dock hesheten kvar i halsen, det hör man på den lilla videofilmen som vi spelade in när gumman föddes:-)
Häromdagen när jag pratade med en bekant så var hon säker på att vår lilla bebis skulle titta på söndag om två veckor!! Fast det tror ju inte jag. Jag tror lilltjejen tittar ut nån dag innan bf.

Kram till er goa människor därute! Nu skall jag ut och kurera mig i vårsolen och fylla på med lite go energi;-)

Bruce Springsteen är en favorit som jag alltid blir glad av att lyssna på:-)

Dagens skörd av hästbilder!

Kommentarer (1)

2010-04-13 @ 22:38:19


































Humor? Läskigt? Knasigt!!

Kommentarer (1)

2010-04-13 @ 11:45:25

Uselt igen-Vara Vårdcentral!!!

Kommentarer (6)

2010-04-13 @ 11:00:39

Jag är så förbannad att jag knappt vet vad jag skall ta vägen. Bokade tid igår på Vara Vårdcentral halv två. När jag kom dit så fick jag träffa en läkare som knappt kunde prata eller förstå svenska språket! Inte nog med detta så visste han inte vad foglossning var. Sen när jag berättade om sammandragningar så frågade han "Vad du mena sammandragning? Sen sa han att jag skulle vänta-en stund. Jag fick vänta i det där lilla rummet i en halvtimma,innan han kom tillbaka...Nu ringer han säkert gynjour tänkte jag. När han äntliigen kom tillbaka så sa han att han pratat med tadaaa..gyn-jour! "Om du har problemen,du ringa spicialist-mödrarvård(som han sa) i Lidköping. Suck och stön! Han hade uppenbarligen inte förstått allt jag sa till honom. Jag sa ju en del annat oxå som jag inte skriver ut här. När jag ringde barnmorskan i morse så sa hon att jag är absolut inget fall för någon specialist-mödrarvård! Igår fick jag alltså betala 100spänn för att få en oinkompetent läkare som lät mig vänta i 30 min för att ge mig en lapp med telef.nr till Spec.mödrarvården i Lidköping... Så igår när jag gick ut därifrån så lovade jag mig själv att aldrig någonsin sätta foten på Vara vårdcentral igen!! Det är inte första gången jag varit med om idioter till läkare på denna vc. Lustigt nog när jag träffade lite folk i Vedum igår så berättade jag vad jag varit med om. Dom höll bara med mig,för dom hade varit med om liknande situationer. Så nu skall jag ringa Herrljunga och höra om man kan byta dit.
Jag tycker faktiskt att man skall kunna begära att träffa en läkare som kan behärska svenska språket så både läkare och patient förstår varann!! Sen så är dom ändå utbildade och genomgått en tuff läkarutbildning och då skall dom väl ändå kunna en hel del!?

Så var tant anonym  framme igen och kommenterade så här på detta inlägg:
"Men herregud är du drottning eller vad? Vart ska du söka dig när någon är inkompetent i Herrljunga

Då svarar jag dig så här: 
Det handlar bara om att läkare skall kunna prata och förstå det svenska språket, är det för mycket begärt tycker du??? Samt att dom skall veta vad dom pratar om. Jag har gått hos Vara Vårdcentral nu i 5 år och först nu som jag byter...Dessutom så är jag inte den enda som är missnöjd med Vara VC! Sen tycker jag att det är så fegt av dig att inte skriva ditt namn utan gömma dig anonymt. Våga stå för dina åsikter istället så får du mer respekt!






Lantismamman i vecka 32+3

Kommentarer (5)

2010-04-12 @ 18:38:35

Är väldigt sparsam med magbilder då jag inte har en söt liten kula utan en jättekula till mage;-) Här kommer i alla fall lite bilder på mig som min duktiga dotter Emelie tagit. Gillar bilderna lite extra då som är tagna i den miljö som jag trivs bäst: Hos hästarna!!







60dagar kvar-Till förlossningen!

Kommentarer (0)

2010-04-12 @ 08:28:10

God morgon!
Idag är det bara 60dagar kvar till förlossningsdagen. Om nu inte lilltjejen vill komma tidigare eller senare. Tack och lov så har jag bara gått över tiden en gång och det var med Felicia. Då gick jag 13dgr öv tiden. Inget roligt alls.
Fast den här gången kan det hända att jag blir igångsatt tidigare. Jag får se vad dom säger på tillväxtul som jag skall göra snart:-)

Idag är det ett förkylt gäng här hemma. Gubben min hade nästan 40 graders feber i natt och låg och pratade i sömnen. Han pratar ju så högt att jag fick säga till honom att vara tyst. Barnen vaknade i alla fall inte. Min förkylning verkar inte vilja ge med sig heller. Har fortfarande ont i halsen och jag låter helknas när jag pratar;-)

Det ser ut som det blir en fin dag i Vedum-land. Hur är vädret där ni bor?

Ha en toppendag nu!!


Nu skall jag köra Polly!!

Kommentarer (1)

2010-04-11 @ 15:29:19

Nu skall vi strax åka till stallet och jag skall för första gången få köra Polly helt själv. Det skall bli jättespännande!! Bilder utlovas!

Polly alias Queen L;-)

Kommentarer (0)

2010-04-10 @ 22:56:09







Vår lilla Queen L ;-)

Kommentarer (0)

2010-04-10 @ 22:02:55

Idag provade vi med hjälp av vår goda vän som är travtränare att köra Polly för första gången. Först lade vi på selen och tömkörde henne. Sen när det gick så himla bra så satte vi på sulkyn(heter det så). Det var som om Polly inte hade gjort något annat. Jag tror faktiskt hon tyckte det var riktigt roligt! Oj,vad fint det gick. Hon travade i både uppför och nerförsbacke:-) Så nu går hon under namnet Queen L i stallet. För ni minns väl henne? En fantastisk travhäst som b.l.a vann PRIX ´D AMERIQUE med Stig H Johansson. Bilder på vår lilla "Queen L" kommer strax!

STORT TACK!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer (1)

2010-04-10 @ 09:30:42

Stort TACK för alla goa kommentarer ni kända som okända människor. Tack även till er som skrev och stöttade mig på Facebook! Man blir verkligen rörd att man hade ett sånt stöd!! Jag håller med om att man inte skall låta en anonym fegis gör att jag slutar blogga. Jag satt och gick igenom min blogg igår och kände att det skulle vara så tråkigt om jag la ner bloggen. Jag får istället göra så att jag får vara lite försiktig med att skriva alltför privata saker. Fast egentligen spelar det ingen roll. Den där fega anonyma uslingen hittar alltid något att klaga på. Vad hemskt det måste vara att vara en sån bitter människa som måste se ner på andra människor hela tiden. Man kan ju inte må bra när man gör så...Det har ju varit disskutioner om detta på tv om att skriva elaka kommentarer på bloggar m.m utan att uppge vem man är. Nu har jag ju mina misstankar om vem det är. Jag har kollat upp ip.nr och enligt det är personen boende i Märsta MEN MEN har man ett mobilt bredband så kan vederbörande tex sitta här i Vedum och det står Märsta på iptracken. Sen är min man är väldigt duktig på datorer berättade han för mig att det finns program som gör att man kan sitta i Vedum och sen visar det en heelt annan stad.  Så tyvärr hjälper det inte att kolla upp detta ip.nr. Men som sagt...Jag har väldigt starka misstankar om vem det är. Ju mer hon skriver dessto mer stärks misstankarna... Dessutom så finns det nog program att ta reda på vem denna personen är. OM jag nu skulle vilja göra det.

Skit i vad jag gör Pissnisse...

Graviditetsvecka 32

Kommentarer (0)

2010-04-10 @ 09:10:08

Idag går jag in i vecka 32. Magen har börjat sjunka ner och det känns som barnet trycker ordentligt på lungorna. Det är jobbigt eftersom det känns som att jag inte kan andas ordentligt ibland. Snart skall vi på tillväxul och se hur stor bebisen är. Det känns som jag har en jättebebis där inne... Fast det är inget som oroar mig isåfall.  Har jag klarat av att föda Tindra som vägde dryga 5,2kg så skall jag nog klara allt;-)

Så här kan man läsa om graviditetsvecka 32!

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

Har du och din partner bestämt er för att förbereda er noga inför förlossningen så är profylaxkurs en bra förberedelse. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför er förlossning ökar er känsla av trygghet och kontroll och ni bäddar för en fin förlossning. Har ni inte bokat er ännu är det inte för sent.

BLOGGPAUS...

Kommentarer (9)

2010-04-08 @ 13:54:42

Jag känner att jag får ta en bloggpaus och verkligen fundera på om det är någon anledning att ens blogga längre?  Att lämna ut sig själv så mycket och att folk kan skriva helt anonyma saker utan att man har möjlighet att se personen i ögonen och veta vem det är som skriver känns inget vidare. Känns väldigt obehagligt och frustrerande faktiskt. Men kanske jag återkommer redan i morgon eller nästa vecka eller...Aldrig. Jag får se. Antagligen är jag extra känslig nu under graviditeten. Men det gör oxå att man tänker mera på vad som verkligen betyder något här i livet.
Ha det fint så länge,ta vara på er!!
Varma kramar<3

Varför lär jag mig aldrig?

Kommentarer (4)

2010-04-08 @ 12:16:35

Blir så ledsen och besviken på vissa människor. Att jag aldrig lär mig:-( Varför fortsätter jag ödsla energi på människor som inte ger något tillbaka? Känns som när man gick i skolan och försökte göra allt för att bli kompis med klassens populäraste tjejgäng. Men man fick nobben hela tiden. Man var inte välkommen. Man vissste det innerst inne,men man ville ändå inte inse det. Nu är man vuxen men inser att det fortfarande är på det viset...Inget har förändrats.

Härligt besked!

Kommentarer (1)

2010-04-07 @ 13:00:52

Fick precis väldigt bra nyheter från hyresgästföreningen ang. våran flytt! En väldig tur att dom finns!! Nu behöver vi inte stressa med att flytta ut eller känna att vi måste ta hit en mäklare så länge vi bor här! Jag var så stressad över detta men nu kan jag alltså coola ner mig;-)
Till Anonym: Ja,det är hyresvärden som vill ta hit en mäklare. Men vi behöver alltså inte ha hit någon så länge vi bor här,förlåt om jag var lite otydlig:-)

Nu har jag bokat tid!!!

Kommentarer (2)

2010-04-07 @ 08:21:08

Kära bloggläsare!
Nu har jag bokat tid för uppkörning och teoriprov. Allt på samma dag! Det är ett tag kvar och det var med vilje som jag valde att vänta. Jag jobbar så mycket i april att jag varken orkar eller hinner plugga på ordentligt. Därför kommer jag göra detta i maj. Men vilket datum vill jag hålla hemligt;-)

I natt och i morgon skall jag jobba. Igår mådde jag inte alls bra. Men idag känner jag mig bättre-jag har ingen feber. Dock är jag lite förkyld men jag har i alla fall ingen feber:-)

Hoppas ni får en fin onsdag!

Vår fina goldenkille Emil snart 9år som tagit sig ett vårdopp;-)




Här skall vi bo!

Kommentarer (1)

2010-04-07 @ 00:07:56

Jag lovade häromdagen att lägga ut bilder på där huset skall ligga :-) Här kommer bilderna!









Pappans rätt i samhället?

Kommentarer (0)

2010-04-06 @ 20:24:57

Jag har alltid trott på ett rättvist system i detta landet. Att pappor har lika stor rätt som mamman i en.ev vårdnadstvist. Men i denna kommun där jag bor i så fungerar det inte på det viset. Frågan är om det inte är så det ser ut så i hela samhället? Om man hör om en kvinna och en man som är i en vårdnadstvist,tar man inte för givet att det är mamman som talar sanning och är den "goda"? Hur ofta kan man höra och läsa i media om pappor som far illa av sina ex-fruar. Ex-fruar som hittar på den ena sjuka lögnen efter den andra men som ändå  får fördelar och vinner i rätten...
Det finns en hel uppsjö med olika föreningar,organisationer för kvinnor. Men när jag sökte efter något liknande för pappor så var det inte mycket jag hittade:-(

Jag kan säga att det var först när en nära vän till mig drabbades som jag verkligen fick insyn i hur det fungerar. Det är så man blir mörkrädd. Skulle jag berättat hälften för er så hade ni inte trott att det var sant. Men nu väljer jag bara att upplysa om hur det kan se ut i vårat land.

Nu kan jag bara finnas där för vår vän och stötta honom igenom den här. Om det finns lilla minsta rättvisa så hoppas jag verkligen att det skall visa sig i rättsalen!

Nu hittade jag faktiskt en sida här: Den skall jag skicka till min vän!

Feber....

Kommentarer (1)

2010-04-06 @ 16:41:41

Sen halv tolv så har jag legat däckad i feber. Min man kom och frågade om jag inte skulle må bra av att följa med till stallet för att få lite frisk luft...Jag gav honom det onda ögat och frågade hur det skulle gå till när jag  knappt kunde ta mig upp ur sängen...Han förstod att jag mådde nog inte så jättebra;-) Sen känner jag att det är viktigt att vilar ut ordentligt idag och tar det lugnt. För i morgon och på torsdag skall jag jobba natt. Så jag MÅSTE bli frisk! Att gå till jobbet med feber är ingen bra idé,det hade man inte orkat på det stället. Där är det fullt ös som gäller hela tiden. Så idag blir det att bara ta det väldigt lugnt.

Förkylning i huset!

Kommentarer (0)

2010-04-06 @ 08:17:52

God morgon!
Idag har vi två förkylda barn här hemma. Hosta,ont i halsen och rinnande näsa. Jag själv har jätteont i halsen och lite hostig. Men jag hoppas det går över tills i morgon då jag skall jobba. Mike har nu varit och lämnat Felicia i skolan och skall sen åka och hjälpa till i stallet med att släppa ut hästarna,fodra och mocka.

Idag får det bli en lugn dag här hemma som ni kanske förstår. Jag är jättetråkig idag känner jag. Har inget att skriva alls-än så länge. Kanske ändras under dagen;-)

Ha en toppenfin tisdag!

Behöver inte vara så "Fancy;-)"

Kommentarer (1)

2010-04-05 @ 16:33:47

För några månader sedan så ringde min mamma och sa att hon hittat en barnvagn till mig. Den var grön och blå och såg jättefräsch ut. T.o.m min storebror tyckte det och han är KRÄSEN skall jag tala om. I priset ingick allt utom en skötväska. Priset ja...När jag fick höra vad den kostade så trodde jag hon skämtade 220kr!!! Inte nog med det så fick hon prutat ner den till 170kr(nej jag har inte missat en nolla)!!! Det jag gillar med vagnen är att den är stabil och att den är färgglad. Sen tycker jag många av dom är så lätta vilket gör att dom välter lättare. Att jag skulle köpa en vagn för flera tusen när det är mitt femte barn dessutom kändes väldigt onödigt. Visst hade det nog varit lite roligt,men denna kommer duga toppenbra till våran lilla tjej!
TACK MAMMA!!! Du kan verkligen fynda!!

Här är den!!



5 April...

Kommentarer (3)

2010-04-05 @ 11:43:59

Hejsan på er!
Jag vet att jag har bloggläsare det ser jag ju på statistiken. Men jag förstår att kommentrarna uteblir om man måste skriva in en kod varje gång.Ibland orkar man inte det. Jag vet inte om det är så varje gång eller bara ibland. Dumt är det i alla fall.

Har The Lantismamma vaknat på fel sida kanske ni tänker? Nja...Det vill jag inte påstå. Men ibland blir jag så fundersam hur folk tänker? Ibland känner jag mig så himla sårbar. Men nu skall jag inte vara mer personlig och gå in på för mycket detaljer. Jag får prata med min man istället. Det är han som håller i mig när det blåser:-)

Idag är det grått och mulet ute och lite kallare än var det vad igår. Det känns så väl i det här gamla huset! Ang.hus så kommer vi flytta ut här 1 juli. Vi kommer dock få flytta till ett helt nybyggt hus bara 3 min från stallet med jättefin utsikt:-) Känns som en dröm!! Dessutom så kan barnen gå kvar i samma skolor och vi tillhör fortfarande Vara kommun. Är dock osäker om huset blir klar tills 1 juli,ev måste vi bo på ett annat ställe i en månad. Men det ordnar sig säkert på något sätt. Vi försökte höra med hyresvärden om vi inte kunde få bo kvar i en månad extra så vi slapp detta bekymmer. Men han sa blankt nej. Han skall ju sälja detta huset. Och eftersom vi inte ville köpa det så fick vi flytta. Kommer dock inte sakna detta huset för fem öre...

I det nya huset får vi både bastu och bad!! Här kommer bilder på hur huset kommer se ut,kanske blir det en annan färg på det.
Jag kommer senare lägga in bilder på hur det ser ut där vi skall bo. Jag gick dit igår och tog lite bilder meddans Tindra red Polly. Så nu har Polly stått i vårat blivande vardagsrum;-)





Plan 1


Plan2


Tindra och Polly!

Kommentarer (1)

2010-04-04 @ 19:20:16

Här kommer lite bilder på Tindra och Polly som jag tog idag!

Trots att man kan gå brevid vår lilla "insjö" som nu finns i Pollys hage så går hon igenom vattnet;-)


En glad Tindra!




Härlig start på dagen!

Kommentarer (0)

2010-04-04 @ 11:46:35

God middag på er kära ni!
I morse åkte vi till stallet och fodrade och släppte ut hästarna. Sen åkte vi hem och åt frukost. Idag skall jag baka vaniljbullar som jag skall ta med till stallet. Förhoppningsvis blir det fika i soligt väder. Jag hörde att det skulle komma regn i eftermiddag från Skåne...Men jag hoppas det dröjer tills kvällen.

Igår jobbade jag en kvällstur och vi hade det oerhört lugnt. Vi fick tid att sätta oss ner och äta en riktigt god middag som dom hade ordnat:-) Jag passade också på att lyssna på lillans hjärtljud<3 Det lät så fint så fint:-) Hon verkar må utmärkt därinne!

Nu skall jag strax sätta igång med baket. Det känns bara så segt innan man sätter igång.

Ha en toppendag!
Kramar Carro-The Lantismamma

GRATTIS LILLEBROR POFFE PÅ 25-ÅRSDAGEN!

Kommentarer (0)

2010-04-04 @ 11:26:02

Idag fyller min lillebror Christoffer "Poffe" 25år! Poffe som alltid varit en favorit hos storasyrran;-) Alltid snäll,mycket humor och djurvän och en stor kärlek till havet och båtar. Hoppas du får en fantastisk dag!!

GLAD PÅSK!!!

Kommentarer (1)

2010-04-03 @ 09:38:20

Jag önskar er alla goa människor en riktigt Glad Påsk! Nu blir det jobbet för mig och det känns spännande! Vädret ute är ju underbart så barnen kommer nog vara ute en hel del. Vill passa på att gratulera Sofia som fyller år idag!! Hipp Hipp Hurra!!!!

Nu måste jag åka till jobbet!!

Påskkramar till er!!!!!!!

En gammal påskbild på Isabelle<3

Graviditetsvecka 31

Kommentarer (1)

2010-04-03 @ 00:01:38

Tycker inte det var länge sen jag skrev inlägget om jag var i v.20 Nu är jag redan i v.31!! Om några veckor skall jag på tillväxtultraljud och det skall bli skoj för då får jag ju se vår lilla tjej igen. Jag hoppas jag inte behöver sättas igång tidigare. Jag har ju så fina förlossningar bakom mig utan några komplikationer så jag hoppas att min kropp får bestäma när det är dags:-) Jag känner att har jag klarat av att föda ett barn på dryga 5,2kg så klarar jag det igen;-) Dom andra barnen har dock bara vägt runt 3,3kg så jag tror inte att det blir ett bamsebarn igen;-) Men man vet aldrig,det återstår att se! Idag skall jag jobba på mitt kära förlossningen. Fast idag blir det att jobba C-tur vilket innebär kl. 13.30-22.00

Nåväl,så här kan man läsa om vecka 31


Kvinnor med ett barn i magen kan nu behöva befrias från sitt arbete - det gäller kvinnor med stressiga och tunga arbeten och arbeten som innebär olämpliga arbetsställningar eller har en ökad skaderisk. I sådana situationer kan man få havandeskapspenning från och med nu, del- eller heltid. Ansök i god tid, handläggningstiden kan vara ganska lång. Det är försäkringskassan som gör bedömningen utifrån en praxis som utarbetats genom åren.

All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer.

Det finns möjligheter även för dig som inte kan få havandeskapspenning: Man kan ta ut föräldrapenning redan två månader före beräknad förlossning.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Påskfirande!

Kommentarer (1)

2010-04-02 @ 10:59:02

Idag blir det påskbuffé här hemma. För i morgon åker Emelie till sin mormor i Falkenberg och jag skall jobba en C-tur vilket innebär att man börjar 13.30-22.00. Skall bli spännande att se hur det är. Jag känner ju inte personalen på dagen så bra. Men jag tror det kommer gå bra ändå:-) Idag skall vi hämta in lite påskris och så skall barnen få måla ägg. Vid 17-tiden blir det god påskmat:-)

Sent igår kväll kollade jag på en film som heter Looking for Eric. Den var helt okej,lite seg dock. Höjdpunkten i filmen är ju att den sexiga f.d fotbollspelaren Eric Cantona var med...Mumma!!! Bara det att han är fransman och bryter så där härligt när han pratar engelska gör ju att jag smälter;-)

Ha nu en toppendag!!

Eric Cantona...

Jäklar,jag gick på den!!

Kommentarer (2)

2010-04-01 @ 21:10:00

Min dotter Emelie lyckades lura mig idag trots att jag trodde var på min vakt...
När jag skrev blogginlägget om att ni inte gick på mitt aprilskämt om att jag väntade en pojke så skrev samtidigt min dotter Emelie in en kommentar på min blogg som lät så här:

Nej är det sant?
Gud vad kul för dig ! Stora kramar från din skånska gamla klasskompis.
Tog ett tag för mig att hitta hit. Själv bor jag i på landet med min make Fritz Larsson. Vi uppföder grisar. Min favorit gris heter Zoey. Det trodde du inte om mig va?! Men man ser ju på dig vad du har förändrats. DU är en mycket smart och vacker kvinna, Fast du var ju söt när di var liten med! HA det bra nu kompis. Kram Helene hassegårdsdotter

Jag började fundera på vem detta kunde vara? Jag tänkte så det nästan rök om öronen;-) Jag tror jag sa lite högt för mig själv,vem sjutton är det! Helt plötsligt från ingenstans dök Emelie upp och skrek April,April!!!Åh vad irriterad jag blev! Snacka om att smaka på sin egna medicin;-)

Dagens bilder...

Kommentarer (0)

2010-04-01 @ 20:31:22

Då min batteriladdare till kameran fått fötter så fick jag använda den gamla kameran idag. Vi var på en helt underbar liten picknik med vår bästa vän och hans barn vid Jämnesjön i Vedum. Vädret var typiskt aprilväder. När vi åkte dit var det sol,sen övergick det i mulet med kalla vindar. Men vi hade det trevligt ändå:-) När vi efter dryga timmen kommit till stallet så blev det sol igen,för att sedan övergå till regn och hagel....Men här kommer lite bilder på en väldigt glad Emil b.l.a ;-)
Emil tog sig årets första dopp,att det fortfarande var is på sjön
 brydde han sig inte om;-)


Vår jättefina Emil som blir 9 år i juni,vilket inte man kan tro:-)


Det är så skönt att rulla sig när man badat!


Emil talar om att han oxå vill ha korv,genom att använda sig
av "blicken". Jo,han fick en korv....


Emil in action;-)


När vi kom till stallet mötte vi Edward! Världens finaste travhingst;-)






Underbara snödroppar i trädgården!

Lättlurade? Nej....

Kommentarer (0)

2010-04-01 @ 16:32:23

Såklart att jag inte väntar en pojke;-) Så lättlurade var ni inte...;-) Jag var bara tvungen att komma på något skämt. Har ni gått på något aprilskämt idag? Än så länge har jag klarat mig-tror jag!


Dom ringde från kliniken...

Kommentarer (7)

2010-04-01 @ 11:29:36

Dom ringde från ultraljudskliniken i morse och beklagade att det skett ett litet misstag...Det visade sig att jag inte alls väntade en flicka utan en liten pojke i magen....Ooops!!!!!

Varför blir folk så förvånade?

Kommentarer (1)

2010-04-01 @ 10:34:15

Jag blir förvånad av människor som blir chockade när dom fick höra att Ricky Martin var bög! För mig var det lika väntat som när Peter Jöback gick ut med att han var det. Det hade jag vetat sen jag såg dom för första gången på tv. Fast för mig spelar det ingen roll vad deras sexuella läggning är. Petra Mede gick ju ut med häromdagen att hon var bisexuell, so what? Det är väl nästan varenda människa nu eller ;-)
Jag har alltid önskat att jag var bästis med Mark Levengood eller med Babsan? Vem skulle inte vilja det? Dom verkar så himla mysiga!!

Nu skall vi snart på picknik vid Jämnesjön här i Vedum med vår bästa vän. Emil skall få följa med. Tror det kommer bli årets första dopp-för honom iaf...Jag avstår;-)