> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Graviditetsvecka 31

Kommentarer (1)

2010-04-03 @ 00:01:38

Tycker inte det var länge sen jag skrev inlägget om jag var i v.20 Nu är jag redan i v.31!! Om några veckor skall jag på tillväxtultraljud och det skall bli skoj för då får jag ju se vår lilla tjej igen. Jag hoppas jag inte behöver sättas igång tidigare. Jag har ju så fina förlossningar bakom mig utan några komplikationer så jag hoppas att min kropp får bestäma när det är dags:-) Jag känner att har jag klarat av att föda ett barn på dryga 5,2kg så klarar jag det igen;-) Dom andra barnen har dock bara vägt runt 3,3kg så jag tror inte att det blir ett bamsebarn igen;-) Men man vet aldrig,det återstår att se! Idag skall jag jobba på mitt kära förlossningen. Fast idag blir det att jobba C-tur vilket innebär kl. 13.30-22.00

Nåväl,så här kan man läsa om vecka 31


Kvinnor med ett barn i magen kan nu behöva befrias från sitt arbete - det gäller kvinnor med stressiga och tunga arbeten och arbeten som innebär olämpliga arbetsställningar eller har en ökad skaderisk. I sådana situationer kan man få havandeskapspenning från och med nu, del- eller heltid. Ansök i god tid, handläggningstiden kan vara ganska lång. Det är försäkringskassan som gör bedömningen utifrån en praxis som utarbetats genom åren.

All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer.

Det finns möjligheter även för dig som inte kan få havandeskapspenning: Man kan ta ut föräldrapenning redan två månader före beräknad förlossning.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Kommentarer

Postat av: Veronika

Glad påsk på er alla! Hoppas att Emil mår bra. Lycka till med Magen, nu går det fort tills att tjejen kommer ut!!!



kram veronika

2010-04-03 @ 09:33:15
URL: http://gingsjon.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback