> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Hälsningar från Falkenberg!

Kommentarer (1)

2009-11-28 @ 10:12:08

Igår åkte jag och barnen ner till Falkenberg. Här bor min mamma och min storebror och hans familj. Vi har det jättetrevligt. Barnen leker för fullt med sina kusiner som är jämngamla. Just nu är mamma istallet hos sin häst Pingo. Jag skall strax hoppa in i duschen för att sedan gå över och hälsa på min bror som bor bara 100 meter från min mamma.
Igår red barnen Polly för första gången. Dom travade och Polly var jättesnäll! Jag måste dock köpa ett träns till gumman för det fick vi inte med. I helgen är det min man som har hand om Polly och tydligen så går det jättebra! Ha det nu så bra!!

Kram Carro-THE Lantismamma<3



Välkommen till oss söta lilla Polly!!

Kommentarer (0)

2009-11-27 @ 04:20:56

Det blev en lååång dag i bilen igår!! Det kändes som vi körde till världens ände. Men det var det värt när vi fick träffa lilla Polly. Liten är hon,men tjock;-) Hon är som en tunna;-) Men vi får väl hoppas hon går ner lite i vikt nu när hon kommer bli riden och gå på magert bete. Hon har tydligen gått på ett liite för bra bete för lilla damen;-) Men jösses vad snäll hon verkar. Blev förvånad att hon inte alls var naffsig, däremot älskar hon verkligen barnen. Hon gick fram och nosa på dom och verkade tycka dom var det mysigaste som finns<3 Barnen fick prova att sitta på henne vilket uppskattades;-) Som ni förstår så kommer det bli mycket bilder på Polly i fortsättningen;-) Hon är så himla fint tecknad att det kommer bli en fröjd att fota sötnosen! Kommer dock få köpa en ny laddare till kamerabatteriet idag då min gamla laddare har gått sönder. Så ni får vänta på bider tills på måndag. Eftersom jag och barnen skall till Falkenberg i helgen. Husse får ta hand om sötnosen tills vi kommer hem på söndag. MEN ni skall få sen en video på henne som jag skall ta idag.

Ha det gott nu!!
Kramar Carro

Idag är det dagen D!!!!

Kommentarer (1)

2009-11-26 @ 06:28:13

Idag blir det då en lång tripp till Småland för att hämta hem världens sötaste Polly<3 Jag vaknade jättepigg vid kvart i sex i morse. När hände det senast?? Känner mig jättepirrig! Först skall vi åka upp tll stallet och hjälpa till och morgonfodra och mocka åt 8 hästar. Sen ger vi oss av med vår snälla stallägare och goda vän. Han ställer upp med bil och transport(!) då vi inte har drag på våran bil-än. Han skall ändå hämta en ny fin transport i Småland och då tyckte han att vi ändå kan hämta Polly samtidigt! Snällare människa får man leta efter!! Så lilla Polly kommer få åka riktigt ståndsmässigt upp till Skaraborg i en sån här transport. Den har fått Bäst i test så det känns lite extra bra speciellt när man skall åka så långt. Nu skall jag hoppa in i duschen. Sen blir det full fart! Ha det toppen!!!


Ekologisk julskinka i år..

Kommentarer (0)

2009-11-25 @ 16:04:55

Efter att ha sett bilder på stackars vanvårdade grsier så har jag bestämt mig för att köpa ekologisk julskinka i år... Kosta vad det kosta vill...Bara i Vara kommun var det i alla fall tre grisfarmare som fick underkänt...Varav en grisuppfödning som säljer sitt kött dyrt i affärerna här för att det skulle vara bättre...Att bli vegetarian är inte ens något att fundera på för min del då jag älskar kött. Men då kan man välja att köpa ekologiskt kött åtminstonde! Tyvärr tror jag bara dom har skrapat på ytan här..Tror det finns fler djur än griser som lider. Det värsta är att dom inte får något straff dom här skitstövlarna som plågar djuren..För djur räknas inte som något värdefullt i detta landet:-( Detsamma gäller dessa vidriga travtränare b.la som använder sig av hemska metoder för att hästarna skall springa fortare...Ni kanske vet vem jag talar om...Jag tänker inte skriva ut hans namn här. Men då jag känner folk som vet vad *** sysslar med så hoppas jag att det kommer fram i rätten. Tyvärr har en en av Sveriges bästa advokater så rättvisan få nog tyvärr stå undan denna gången-också:-( Stackars djur!! Det här gäller ju inte bara inom travet utan även inom ridsporten och galoppen.

Men nu skall vi väl avsluta med något positivt?! I morgon skall vi hämta hem lilla Polly! Hennes shettiskompis Varenna går och väntar på sin nya kompis. Tror hon kommer bli väldigt glad över detta:-) Nu skall vi avsluta med att titta på en travhäst som var en favorit när jag var yngre...Ina Scot!

Det här är helt fantastiskt!!!

Älskade lilla Polly!!

Kommentarer (2)

2009-11-23 @ 21:19:38

Jag har varit extra glad dag! Vi skall nämligen få hem en supergo shettis som heter Polly!! Hon är jättesnäll att både borsta och rida hon kan till och med hoppa! Dessutom är hon inkörd. Här kan ni få se en bild på henne. Visst är hon supersöt?!!



Resa till Falkenberg i helgen!!!

Kommentarer (0)

2009-11-22 @ 21:47:59

På fredag skall jag och barnen ta tåget ner till Falkenberg för att hälsa på mamma,min bror och hans fru och deras barn. Det skall bli så fantastiskt roligt!! Vi träffas allt för sällan p.g.a att vi bor så pass långt ifrån varandra. Detta har förstås fått mig att längta ner till F-berg ännu mer. Jag har nu bott här uppe i Skaraborg i ca 10år.  Nu när vi ändå måste flytta ut ur huset så önskar man att man fick flytta till Falkenberg. Man lever bara en gång och att barnen bara får träffa sin mormor några ggr på året känns sorgligt. Åren går och jag vill så gärna att dom skall få få lära känna sina kusiner och mormor bättre. Jag vill att dom skall vara en del av vårat liv. Det är många gånger vi inte haft barnvakt här och jag vet att min mamma hade ställt upp om hon hade bott i närheten. Mamma säger ofta det att vad synd ni inte bor närmare..Ja, det är verkligen synd! Eller dom gånger hon behövt hjälp med sin häst Pingo och jag har bott för långt bort. Jag har bara ett fåtal vänner här och dom träffar jag inte så ofta ändå. Nåväl..Vi får se hur det blir. Jag skall känna på hur det känns när jag är nere i helgen. Om det känns rätt att vara i F-berg.

Idag fick barnen träffa tomten i Vedum på deras Julmarknad... Tindra stod och tjöta med tomten en stund och lämnade sin önskelista. Jag frågade sen var hon sa till tomten: Jag sa att jag ger katterna mat och det är ju snällt så nu skulle jag få massor av paket sa tomten! Underbara lilla Tindra!!!!

Barnkalas och Robinson!

Kommentarer (0)

2009-11-21 @ 09:49:10

Idag är det barnkalas för Felicia som fyllt 6år! Hhoppas det blir ett lyckat kalas! Men det tror jag det blir. Felicia har fått låna en princessklänning av sin kusin. Den ser hon fram emot att ha på sig! Sen ikväll blir det att bänka sig framför Robinson! Min favorit Paolo Roberto skall leda detta tv-program i år. Känns som det blir en tuffare omgång när han är med. Får se om det blir så:-) Nu måste jag sätta fart! Ha det fint!!

Vackert!

Säger God natt med denna vackra sång...

Kommentarer (0)

2009-11-21 @ 00:03:36

Natti Natti...Sov sött!

Mor och dotter helg i Stockholm! Behöver tips!

Kommentarer (0)

2009-11-20 @ 20:52:10

Jag skall ta med min äldsta dotter Emelie på en mor och dotter helg i Stockholm. Nu behöver jag bra tips på vad man kan göra där förutom att gå i gamla stan o.s.v. Något som en tonårstjej skulle uppskatta:-) Har ni några tips? Antingen åker vi helgen innan jul eller i januari. Kram på er!!

Älska älska älska...

Bröllopsfoton klara!!!!

Kommentarer (6)

2009-11-19 @ 17:07:27

Då var det äntligen klart!! Några av er kanske minns att jag fick vara bröllopsfotograf åt en bekant i september. Nu har jag äntligen hunnit sätta mig ner och göra klart bilderna:-) Överlag så är jag nöjd. Några av bilderna är jag extra nöjd över:-) Lärde mig dock att det är bra att ha minst två laddbara batterier med sig...Samt att man skall ha en liten chokladbit och festis eller liknande i väskan. En sak är oxå att man måste våga ta plats. Be folk flytta på sig så man får till bra bilder. Viktigt att folk är upplysta om att det är en bröllopsfotograf där. Tycker jag lärde mig en hel del den gången. Jag får tacka Johanna och Andreas som vågade anlita mig till deras viktiga dag:-) I fortsättningen tänker jag ta betalt, för det är jobbigare än vad man tror. Allmänheten man pratar med verkar inte fatta det riktigt. Men jag förstår för första gången varför fotografer tar såna priser som dom gör. En jobbarkompis till mig berättade att hennes bröllopsfotograf skulle ta 10.000 kr för en hel dag...Såna priser skulle jag inte ta såklart. Men 2000spänn för en hel dag tycker jag är helt i sin ordning. Det riktiga jobbet börjar ju när man kommer hem och sitter där kanske med över 500 bilder som man skall gå igenom,redigera och fixa till. Det tar sin lilla tid;-) Tror jag satt i 5,5timma med dessa bilder. Men det har som sagt varit väldigt lärorikt och jag tackar igen för att jag fick göra detta. Hade egentligen två bröllop uppbokade. Men var tvungen att tacka nej till bröllopet i augusti eftersom jag kommer sitta med en nyfödd liten bebbis då. Skulle inte kännas rätt att åka iväg en hel dag från en två månadersbebbis. Inte för mig ialla fall. Dessutom skulle jag behöva pumpa ur brösten och det orkar/hinner jag inte med när jag skall vara fotograf.

Ha det så bra!
Här är några av bilderna jag tog. Kom nu ihåg att det var första gången för mig att
jag bara är en amatör;-)













Välkommen hit kära bloggläsare!

Kommentarer (0)

2009-11-19 @ 10:11:41

Hejsan och välkommen till mitt nya krypin;-)
För er som inte varit här innan tänkte jag presentera mig för er. Jag är en småbarnsmamma som är född 1975. Min första dotter fick jag när jag var 20 år. Men det gick bra det med;-) Idag är Emelie snart 14år och en riktig smart,söt och intelligent tjej som brinner för skådespeleri. Mina andra barn är Felicia 6år,Tindra 4,5 och Isabelle på 2,5år samt att jag har ett litet pyre i magen som skall se dagens ljus den 15juni 2010. När detta skrivs är jag i v.11+2. Jag är gift med Micael sen 4,5år tillbaka. Vi träffades 1999 i Alingsås och sen dess är det vi<3 Mitt liv har varit väldigt tufft många gånger. På sista året har jag blivit sårad av människor som jag trodde var mina bästa vänner. Detta har dock gjort att jag förstått att det är min familj som verkligen ställer upp. Jag är lite försiktig med att "skaffa nya vänner" nu eftersom det är svårt att veta vilka som är ärliga. Att ha den här bloggen och få läsa era gullliga kommentarer gör allt mycket roligare. Ni är en viktig vitaminspruta för mig;-) Anledningen till att jag vill godkänna kommentarer först är att det finns tyvärr fega anonyma kräk där ute som inte vågar stå för sin åsikt. Så länge dom inte vågar stå för vem dom är så skall dom inte få plats i min blogg heller...Hoppas ni förstår det:-)
För övrigt så är jag en hästgalen tjej som älskar att fotografera.Jag fotar gärna mina barn,hundar och så blir det kort på hästar ibland. En ny kamera är på G. Nikon eller Canon har jag inte bestämt än...
Kram på er!!!

En favoritbild på Isabelle som jag tagit.


Underbart!!

Kommentarer (1)

2009-11-18 @ 19:16:52

I´m back....

Kommentarer (2)

2009-11-18 @ 18:39:56

P.g.a att jag fick ett smått hysteriskt utbrott i morse så raderade jag bloggen. Dett är så det kan bli när man har hela kroppen full av graviditetshormoner;-) Vecka 11 och 12 skall tydligen vara värst. Min man fick sig en rejäl utskällning av mig i morse.Stackaren. Fast då tyckte jag förstås att jag hade rätt... Fast det har jag ju också-nästan-jämt-ibland..
Hoppas många av er hittat hit. Kram på er!!!

Välkommen till min nya blogg!

Kommentarer (2)

2009-11-18 @ 18:26:25