> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Vilken tur att ni är så uppmärksamma!

Kommentarer (0)

2010-02-28 @ 20:40:09

Vilken tur att ni är så uppmärksamma, Jennie och Alexandra!! Jag hade ju råkat fylla i fel datum på gravid.se så det var därför det blev vecka 27;-) Men det är ju vecka 26;-) Inget annat! Får skylla på att jag var så trött igår:-)
Känns som om tiden har gått väldigt fort:-) I morgon skall vi göra det efterlängtade könsul i 3D/4D på emma ultraljudsklinik i Göteborg. Tyvärr verkar det som om att jag får åka ensam:-( Vi har svårt att hitta barnvakt,eftersom man inte får ta med barn under 12år. Hade så gärna velat dela denna stunden med min make. Han vill ju gärna också följa med. Men jag hoppas verkligen att det löser sig på något sätt. Annars så har min gulliga svägerska Emma lovat att följa med:-)
Ang.graviditeten så mår jag fortsatt oförskämt bra:-) Ingen foglossning! Dock så har jag märkt att inte orkar äta speciellt mycket. Bara några tuggor,sen är jag mätt. Igår när vi var på restaurang här i Göteborg och firade Emelie så orkade jag äta knappt hälften! Godiset som vi köpte på hemvägen har jag inte ens rört! DÅ är det knas med mig vill jag lova;-) Gottegris som jag är!


Så här står det  då om graviditetsvecka 27:

Så här växer din bebis

Bebisen är förmodligen ungerfär 36 cm lång nu, med utsträckta ben och fötter. Ögonen brukar börja öppnas vid den här tiden och om du kunde titta efter, skulle du kunna se ögonfärgen. Mot slutet av sjunde månaden börjar bebisens reaktioner på ljud bli mer förutsägbara, eftersom nervbanorna till öronen har växt färdigt.

Att föda barn innebär att ge sig hän en process du inte helt kan kontrollera. Men om du är väl förberedd och har tagit reda på det du behöver veta i god tid, kan du ha mer kontroll över förloppet och framför allt känna att det är din process. Det kan vara bra att tänka igenom saker och ting ordentligt, så att du och din partner har klart för er vad ni vill och inte vill."

Så här förändras din tillvaro

Nu närmar sig slutspurten – sista trimestern. Snart kommer du att kunna börja lära känna din bebis. Kring den här tiden är det vanligt att blodtrycket stiger något. Detta är normalt, men om du plöstligt börjar öka kraftigt i vikt, börjar se suddigt eller om dina händer och fötter sväller upp kraftigt, kan du ha utvecklat havandeskapsförgiftning. Kontakta MVC eller läkare omedelbart om du har sådana symptom. Läs om andra symptom du bör vara uppmärksam på.

Om du en odling görs, till exempel för att undersöka om du har svamp i underlivet, kan resultatet också visa om du bär på GBS – Grupp B-streptokocker. Det är en mycket vanlig infektion och ger vanligtvis inga symptom, men den kan överföras till bebisen och eventuellt orsaka problem.

 

Bilder på måndag....

Kommentarer (0)

2010-02-27 @ 16:44:36

Ni får tyvärr vänta tills på måndagkväll innan ni kommer få se mina bilder härifrån:-( Detta tack vare Telenor...*morr*

Men annars är läget jättebra här! Är bara lite trött,vilket gör att graviditetshormonerna gör sig allt tydligare. Jag kan typ börja gråta för ingenting! Idag såg jag en liten flicka som påminde om min Tindra där hemma. Vad hände då tror ni..Jo, jag började få tårar i ögonen och kände att snart brister det rejält. Jag har ju varit ifrån min lilla familj sen i onsdags eftermiddag och det är tufft...

Likaså var det när jag såg prisutdelningen på GP-ponnyn..När den lilla flickan som vann gav segerintervju så började tårarna komma igen när jag såg hennes mamma med glädjetårar i ögonen.... Mycket tjat om tårar, men så är det ju;-) Ikväll skall vi hämta Emelie hos sin pappa! Vi har ordnat en lite suprise för henne;-)
Ha det bra nu! Jag återkommer ikväll-om ni vill:-)

Mammas lilla Tindra<3 Inte konstigt man längtar efter en sån solstråle!

GRATTIS MIN ÄLSKADE DOTTER!!!

Kommentarer (6)

2010-02-27 @ 00:59:54

GRATTIS älskade lilla Emelie på 14-årsdagen!! Den 27 februari 1996 klockan 22.31 med 8,5 timmars
förlossning så föddes du mitt vackra lilla barn! En liten söt bebis på 3230gr och 52 cm lång. Kolmörkt rufsigt hår och naturligtvis det vackraste jag hade sett! Du var en perfekt första bebis som bara gav oss massor av glädje. Idag blir du en tvättäkta fjortiz;-) Fortsätt vara samma underbara människa med drömmar och visioner så skall du se att livet fortsätter att gå väl för dig! Vi är så många som älskar dig just för att du är så godhjärtad och fantastisk!! Älskar dig!! Puss och Kram mamma och Co!!♥ ♥ ♥

Lite uppdatering-dock utan bilder....

Kommentarer (0)

2010-02-25 @ 20:41:35

Sitter just nu inne på scandinavium och bloggar på deras datorer som dom har inne på ryttarpuben. Bilder får ni se senare ikväll. Allt är fantastistiskt roligt! Jag önskar ni fick vara med här! Det är en sån härlig stämning! Man har ju fått träffa alla dessa ryttarstjärnor och stort sett alla är väldigt trevliga! Har några favoriter...;-) Jag kan ju säga som så att jag har aldrig velat kunna prata franska som idag;-) Jag kan ju typ bara säga "Hej, jag heter Caroline... Och så kan jag säga det där klassiska meningen som finns i en gammal låt från 70-talet... Men det är nog inte så smart att säga;-) Inte om man är gift som jag;-) Så det låter vi bli...Har dock fått användning mina ynkliga kunskaper i tyska från högstadiet. Alltid något!

Ha det nu superbra!!

Kram från en mycket glad tjockis i Scandinavium!


Idag smäller det!!

Kommentarer (2)

2010-02-25 @ 07:54:34

Idag är det då dags att bege sig till scandinavium och Göteborg Horse show!! Förhoppningsvis kommer jag kunna ta massor av bilder från tävlingarna och sent ikväll kommer jag uppdatera bloggen. Jag hade först tänkt att ta med datorn och uppdatera därifrån. Men då jag tyvärr inte har så stor läsarkrets eller som kanske inte är så intresserad av hästeriet som jag så väljer jag att uppdatera på kvällen istället.

Idag mår jag ialla fall jättebra och rapporterna hemifrån är detsamma. Härligt att bli av med den konstiga magåkomman som jag och min man drabbades av.

Igår kväll kom jag till Göteborg och jag har spenderat natten hos min gulliga lillebror och hans lika gulliga sambo Emma:-) Dom skämde bort mig igår kväll med en jättegod sallad och lax som min bror stekte! Jag har sovit som en klubbad säl men vaknade dock vid halv sju. Men detta berodde endast på att jag kände ett sånt pirr i magen inför dagen!

Nu skall jag strax göra mig i ordning!!

Får passa på att hälsa till mina underbara barn i Vedum och min make! Älskar er!!!! <3<3<3

Ha en toppendag! För det skall jag ha!!!

Kram Carro- The Lantismamma

Ni hänger väl med till Göteborg ?!!

Kommentarer (2)

2010-02-24 @ 08:19:33

God morgon!
Under dom dagarna jag är i Göteborg kommer jag ha med laptopen och blogga direkt rån hästtävlingarna i Scandinavium! Det kommer bli en hel del bakom kulisserna bilder och man vet aldrig vem som fastnar på bilderna:-) Då jag har det bästa jobbet man kan ha på tävlingarna(enligt mig) så får man se mycket roligt som den vanliga publiken missar. För er som inte vet så serverar jag ryttarna och deras hästägare lättare tilltugg så som baguetter,dricka,kaffe och öl m.m.(dock ingen sprit). I Riders Corner som det kallas så får inte vem som helst komma in. ENDAST ryttarna och hästägarna. Så man har igenom åren fått träffa alla ryttaridolerna som man dyrkat;-) Det är roligt att se hur dom är i verkligehten. Dom flesta är jättetrevliga! Malin Bayard och hennes man Henrik Johnsson tillhör dom som är bland dom trevligaste, likaså Helena Lundbäck. Ingen av dessa är stöddiga på något sätt utan väldigt ödmjuka! Sen har vi alla utländska ryttare oxå som oftast är väldigt trevliga! Minns när John Whitaker var där och han kom in och tog en fika på morgonen och sa Good morning,how are you today? Sen stod man och snacka med sin idol som om han vore vilken bekant som helst. Efteråt tänkte man,Herregud,det där var Miltons husse;-) För Milton minns ni väl? Milton som först ägdes av Caroline Bradley, som så tragiskt nog dog i en hjärtinfarkt bara 30+ år gammal:-( Jag är faktiskt döpt efter henne,det är därför jag heter Caroline:-)

Jag fick äran att träffa hennes föräldrar det året Milton skulle pensioneras. Jag berättade att jag var döpt efter deras dotter. Dom blev jätterörda och berättade för mig om hur Caroline var som person. Det var ett ögonblick som jag aldrig kommer glömma. Likaså den gången jag fick gå och klappa Milton. Har detta på kort när jag bara står några centimeter från denna sagohäst!

Ha nu en fin dag!!

Kramar Carro

Här har ni ekipaget som är one of a kind!
John Whitaker och Milton!

Nu MÅSTE jag bli bättre!

Kommentarer (0)

2010-02-23 @ 20:43:12

Idag mellan klockan 15-18 låg både jag och min make helt utslagna:-( Vi har hela tiden tampats med illamående,matthet och kraftiga smärtor i magen. Har trott hela tiden att jag skall spy,men inte. Jag hoppas att det vänder nu istället. Någon matlust har jag inte heller, försöker dock få i mig lite granna. Just nu sitter jag med ett glas proviva blåbär. Tycker bara det är så äckligt,gillar inte smaken av havren som genomsyrar det. Men nu gör jag allt för magen. Jag måste bli bra nu. I morgon eftermiddag skall jag ju åka till Göteborg. Mike får köra mig till Alingsås, annars verkar det som jag inte kan komma ner till Göteborg. Tågen från Herrljunga går knappt. Hur jag skall komma hem på söndag förblir en gåta om inte tågen börjar gå bättre. I värsta fall får jag väl sova över en natt i Göteborg tills på måndagen.

Hoppas ni får en trevlig kväll!!

God middag!!!

Kommentarer (1)

2010-02-23 @ 12:22:24

Vad skönt att jag inte kräktes i natt!! Igår när jag la mig var både jag och min man säker på att vi båda skulle spy. Jag somnade faktiskt med bunken i handen;-) I morgon kväll åker jag till min gamla hemstad Göteborg. Jag skall bo hos min gulliga lillebror och hans trevliga sambo under dagarna jag skall jobba på hästtävlingarna i scandinavium. Så nu får jag bara inte bli magsjuk!

Nog pratat om det. Utanför fönstret så lyser solen och det ser ut som man är uppe i fjällen:-) När jag pratade med min mamma igår så berättade hon att dom hade fått stänga av båda manegerna i ridhuset där hon har sin häst. Man vill ju inte riskera att taket rasar in när man rider. Hemska tanke!!

Hoppas ni alla får en fin tisdag!

Höj volymen och njut!

Felicias gulliga kommentar igen...

Kommentarer (0)

2010-02-23 @ 10:41:14

Felicia säger så mycket roliga kommentarer nu. I morse när hennes kära pappa la en fjärt(uhhhhh) sa utbrast Felicia:
"Pappa,det luktar blåbär"

Jag tycker dock att karlfisar i huvdutaget är dom värsta fisar som finns,förutom när hundarna fiser! Det luktar nog lika illa;-)

Lilla goa Felicia<3

Kommentarer (0)

2010-02-22 @ 21:29:21

Följande händelse utspelade sig här idag...

Felicia 6år satt och ritade på en saga som hon hittat på.

Felicia: Är hjärtat fint som jag har målat?
 JAG: Jaa,det är jättefint!!
 FELICIA: Äsch,det säger du bara för att du är min mamma! ;-)

Ingen halkörning idag:-(

Kommentarer (3)

2010-02-22 @ 08:07:45

Så var dagen för halkkörningen här..MEN då kom min vanliga "tur" fram:-( Två barn som spytt hela natten och inte många timmars sömn har det blivit....Jag själv kommer slänga i mig tolv vitpepparkorn och hoppas detta hjälper så jag slipper skiten. Låter kanske konstigt,men för mig funkar det faktiskt! Vet ett antal personer som använder sig av detta och som sluppit magsjuka.

Känner mig rätt så deppig just nu. Jag ville så gärna göra halkkörningen idag. Men jag måste tänka på barnen som inte mår bra. Halkkörningen får jag göra senare helt enkelt.

Kram och ha en trevlig måndag!

P.S. Njuter nu istället av att Sverige leder mot Finland i hockeyn!

Kolla vilken snygg målvakt vi har,min favo Hendrik Lundqvist!

Bilder hemifrån och från stallet!

Kommentarer (2)

2010-02-21 @ 19:23:28

Fy tusan vad kallt det var i stallet! Minus 18!! Burr!! Här kommer lite bilder!

Så här ser det ut på våran trädgård!




Hästarna i stallet ville komma in! Här har man busat i snön;-)


Sötnosarna Polly och Varenna ville komma in!


Världens busigaste Oskar!





Stallet...

Kommentarer (0)

2010-02-21 @ 15:48:12

Nu åker vi till stallet! Jag skall försöka ta massor av fina bilder! Återkommer om några timmar!

Snö snö och åter snö....

Kommentarer (2)

2010-02-21 @ 10:54:09

God morgon!
Igår när min man åkte till stallet så mötte han på han som skall ploga här. Mike sa till honom då att han måste faktiskt ta en vända på vårat ställe då vi knappt kan komma ut därifrån. Det skulle han göra sa han,efter han hade ätit. Men tror ni han kom? Nope!!! MEN idag klockan tio så kom han äntligen och plogade!! Så nu kan vi ta oss ut till samhället igen!

Idag kommer det bli en lugn dag här hemma. Jag mår nämligen inte alls bra. Jag har huvudvärk och illamående och känner mig matt. Jag får ta och lägga mig och vila när Mike kommer hem från stallet. Ang.stallet ja...När Mike och T som äger stallet åkte dit igår så var det 2 meter höga snödrivor på vissa ställen!! Det tog ett antal timmar innan allt var klart i stallet. Meddans Mike mockade fem boxar fick T kämpa med att ploga bort all snö med traktorn och se till att vägarna runt stallet blev hyffsat fria från snödrivor. Det största problemet var när hästarna skulle ut i hagen, dom blev smått chockade av all snö! Men killarna gjorde verkligen ett hjältejobb i stallet!! Heder till dom!!

Hoppas ni får en underbar dag!!!



Receptet på våran goda kycklingwok med tigerräkor!

Kommentarer (1)

2010-02-20 @ 19:59:23

Johanna ville att jag skulle skriva upp recepten på dom smarriga maträtter vi gör:-) Idag är det Kycklingwok med tigerräkor! Urgott OCH enkelt!! Måste tillägga att jag lät kycklingen fått färg innan jag la ner grönsakerna. Samt att man lägger i räkorna det sista man gör, annars blir dom sega. Räkorna skall bara bli lite varma. Till woken åt vi äggnudlar.

Här följer en liten bildserie:












Inte glad!!!!

Kommentarer (1)

2010-02-20 @ 10:15:10

Våran hyresvärd har skött det här med plogningen på våran gård under all kritik den här vintern!!! Idag kommer vi inte ens ut med bilen!! Våran hyresvärd driver till råga ett sånt företag som har plogbilar,traktorer m.m. Jag har ingen lust att betala full hyra när han misssköter det så:-(Jag skall ringa hyresgästföreningen på måndag och höra vad dom säger. Tur man inte skall föda nu,hade inte varit roligt att sitta i värkar hemma. Dessutom har jag haft snabba förlossningar så lille pyret hade nog hunnit komma ut innan vi kom ut på vägen!!

Så idag blir det till att vara hemma och städa. Det behövs visserligen men vi hade ju som sagt var annat planerat idag:-( Vi skulle ju få se vårat lilla pyre och fått reda på könet. Men det var ju bara att avboka det. Eller ja...Jag har försökt ringa men ingen svarar-än iaf! Kanske dom inte kunnat ta sig till jobbet? Eller så öppnar dom senare.

Tack vare en vän på Facebook(Tack Ellinore) blev jag infomerad om att E20 tydligen var rena kaoset! Hennes sambo körde buss där och han hade sagt att man skall abslolut inte ge sig ut om man är rädd om sitt liv! Jag har ju dessutom många liv att vara rädd om! Mina älskade barn framförallt och sen pyret i magen. Det finns gränser för mig med. Eller ett förstånd kanske man skall kalla det?

Mike är nu ute och skottar med våran lilla snöskyffel så vi skall kunna ta oss fram om det skulle bli akutläge av någon anledning! Han försöker köra med bilen, men just nu sitter han fast mellan ladugården och uthuset:-(

Ha nu en fin dag!
Kram till er alla!

Här kommer en musikvideo med mina gamla favoriter;-)



Graviditetsvecka 25

Kommentarer (3)

2010-02-19 @ 20:58:02

Fostrets utveckling - gravid vecka 25

hår
Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Missförstånd;-)

Kommentarer (5)

2010-02-19 @ 18:25:16

Jag: "Älskling,jag hittar inte musen, Jag tror den har blivit drabbad av något virus" Min man fattade först inte att det var min laptop jag pratade om;-)

Gillar inte detta snacket om SNÖKAOS!!

Kommentarer (4)

2010-02-19 @ 09:52:04

Till er som bor i Norrland,står det någonsin rubriker med Varning för snökaos hos er? Eller är det så att det är här i västsverige som det skrivs såna artiklar? Jag har hört att det skall komma ännu mera snö i morgon!! Inte bra alls med tanke på att vi skall till Göteborg i morgon, tänk om vi inte kan åka?? Det skall banne mig vara rejält snökaos för att få oss att stanna hemma! Vi får ju reda på om det är en pojke eller flicka och dessutom  se bebisen i 3D/4D ultraljud! Sen på måndag skall jag göra halkkörningen på Kinnekulle!! Men blir det nu ett sånt snökaos som dom pratar om så blir det nog svårt att köra hela vägen upp till Götene:-(

Den som lever får se som man brukar säga...

Idag är det fredagsmys som gäller. Barnen sa att dom ville ha majskolvar att äta idag! Skönt att slippa tacos för en gångs skull. Själv så känner jag för kycklingwok med tigerräkor! Blir så himla gott att göra det.
Nu skall vi ner och äta frukost!

Ha det toppenbra!!

Här kommer en underbar låt med Lars Winnerbäck och Miss Li!

Hittar inte många namn till bebisen!

Kommentarer (6)

2010-02-19 @ 00:04:04

Har börjat kolla efter namn på bebisen men det är inte många namn som jag gillar. Bland tjejnamnen så är det bara tre stycken,varav jag är osäker på ett. Sen hittar jag bara ett pojknamn!!! Jag gillar dock både Pontus och Jesper,men det heter ju mina bröder så dom namnen blir det inte. Jag har gått igenom alla olika namnlistor på nätet men hittar alltså inte många namn jag/vi gillar. På lördag,om nu inte snöovädret sätter stopp så åker vi till Göteborg och får reda på könet via 3D/4D ultraljud. Ofta tycker jag att engelska namn är finare. Men hur snyggt blir det att heta tex: Rose på svenska?? Vilka namn är era favoriter?


Här är mina tjejnamn:

*Amanda

*Lilly

*Kajsa(lite tveksam)


Pojknamn:

*Vincent

Gerard Butler..Oh la la....

Kommentarer (0)

2010-02-18 @ 21:12:30

Sitter och kollar på filmen 300 som handlar om Sparta. I denna filmen finns en riktig läckerbit...Gerard Butler!! Perfekt att få sitta och dreggla en stund;-)



Busbebben!!

Kommentarer (2)

2010-02-17 @ 16:35:22

På MVC tog det en stund innan bebben ville vara vänlig och ligga still så vi kunde få in hjärtljudet. Men när vi väl lyckades så räknade vi till 144. Jag minns att Felicia var likadan när hon låg i magen;-) Det tog en himla tid innan lilla damen ville vara med på noterna;-) Jag kände hur bebisen rörde sig i magen och sparkade hejvilt;-)

Mitt blodvärde var lite lågt och jag fick hör att jag måste börja äta järntabletter igen. Denna gången skall jag prova med Hemofen,Nifirex var nämligen för starka för mig. Mitt värde låg på 138 sist, nu låg det på 114. Jag har ju kännt mig lite trött den sista veckan och där fick jag svaret på det. Sen mätte hon magen och vi kunde konstatera att det låg lite över medel,men det var inget att oroa sig för. Vi får väl se hur den kurvan ser ut framåt vårkanten:-)

Om tre veckor skall jag göra en glukosbelastning igen. Sist jag gjorde det så var allt bra. Men eftersom jag fött ett sånt stort barn som Tindra(5230g) en gång så vill dom kolla mig noga igen. Jag frågade om det var en undersökning i samband med det. Egentligen inte, men vi kunde kolla bebisens hjärtljud ändå;-) Jag har verkligen en underbar barnmorska, hon är så himla snäll och förstående! Synd man inte kan få ha henne på förlossningen!

Nu skall vi snart åka till Polly och borsta och så skall barnen rida.

Kram på er!!

Tindra<3

MVC-Besök idag!

Kommentarer (0)

2010-02-17 @ 09:19:32

Idag 11.30 skall jag på besök hos min barnmorska i Herrljunga. Idag skall jag få lyssna på bebisens hjärtljud:-) Det skall bli så spännande! Idag är jag i 24+4 och jag mår verkligen jättebra. Jag hoppas som sagt att jag skall slippa foglossningen den här gången. Dom två sista graviditteterna var en pina när den slog till. Jag kunde max gå 10 meter. Sen hade jag så ont i kroppen. Likaså att vända sig om i sängen tog ca 10 min innan man fixade det p.g.a smärtan. Det är inget man önskar sin värsta ovän,som man brukar säga. Eller ja...När jag tänker efter så;-)

Nu på morgonen åkte Mike till stallet för att hjälpa till. Idag skall fölen frysmärkas och han hjälper till att ta in fölen som skall märkas. Det ena fölet är jag så väldigt förtjust i. Jag tror faktiskt att fölet gillar mig med;-) Såfort jag kommer in i hagen så kan vi stå och gosa hur länge som helst. Än så länge har det inget namn om jag minns rätt. Skall försöka komma på något bra namn, som passar lilla sötnosen!

Ha nu en toppendag!!!

BJÖRN FERRY!!! OS-GULDMEDALJÖR!!!

Kommentarer (0)

2010-02-16 @ 22:37:18

Så har vi åter knäppt dom kaxiga norrmännen på näsan;-) Igår Charlotte Kalla och idag BJÖRN FERRY!!!!!

Här har vi karln som fixade det!!! Han gjorde skidskytte till något intressant-t.o.m jag stampade i golvet när han närmade sig målet!!

GRATTIS BJÖRN!!!!!


Lite onödig fakta...

Kommentarer (0)

2010-02-16 @ 21:54:41

Har lånat denna hos Showjumper,bara ändrat svaren förstås;-)

1. Hur bor du?
Hyr en villa på landet

2. Vad är din favoritefterrätt?
Gillar det mesta faktisk! Bara det inte innehåller,mango,ananas eller papaya;-)

3. Vilken superkraft hade du valt om du fått välja en?
Trolla.

4. Hemmafest eller utgång?
Både och.


5. Brukar du lyssna på ljudböcker?
Aldrig.

6. Har du råkat göra något pinsamt den här månaden?
Garanterat.

7. Ska du köpa något extra kul för din lön/ditt studiebidrag den här månaden?
Det blir väl att handla något fint till Polly på Göteborg Horse show:-)

8. Vilket var ditt allra första husdjur om du haft ett sådant?
Två taxar som hette Pierre och Pajas.

9. Vad gick du för inriktning i gymnasiet?
Omvårdnad

10. Vad hade du helst varit känd för om du varit tvungen?
Skådespelerska


11. Brukar du mest blicka bakåt eller framåt i tiden?
Både och...


12. Vem av de 4 huvudkaraktärerna i Sex And the City är du mest lik?
Måste vara Charlotte eftersom hon verkar vara den enda som är riktigt barnkär.

13. Har du gått på en blind-date nångång?
Ja..


14. Har du eller har du haft ett smeknamn?
Carro

15. Vilken låt spelas mest hemma hos dig just nu?
Något med Bruce Springsteen<3


16. Pratar du i sömnen?
Nej,inte så ofta iaf;-)

17. Vad hade du helst velat få i present?
En resa till New York!!


18. Är du ärlig när du bloggar?
Ja om det jag skriver, men det finns mycket jag aldrig skriver om. Som jag väljer att hålla privat.

 19. Har du vunnit pengar någongång?
Ja,fast högsta vinsten har bara varit 1500kr..

20. Hur många barn vill du ha, om du nu vill det?
Med mitt femte barn på väg så tycker jag det känns perfekt så;-)

Tindra<3

Tänk vad förvånad jag kommer bli OM....

Kommentarer (0)

2010-02-16 @ 17:56:18

Ja,tänk vad förvånad jag kommer bli om det nu är en liten flicka i magen. Jag borde väl inte bli förvånad, med tanke på att jag har fyra tjejer. Men denna gången så känns det så annorlunda. Jag mår fantastiskt bra, och det bara känns som att det är en pojke i magen. Det skall bli spännande att se om min magkänsla stämmer;-) Det låter som en klyscha men visst är det så att man blir glad oavsett,bara barnet mår bra. Då jag har jobbat på förlossningen så har man ju sett en hel del. Därför så inser man kanske lite extra vilket fantastiskt mirakel det är när ett barn kommer till världen och mår bra!

På lördag får vi veta vilket kön det är! Det är då vi skall till Emmaultraljudsklinik och ta reda på könet! Men det som är mest spännande är att det sker med ett speciellt ultraljud som kallas för 3D/4D. Man kan nästan se dragen på bebbisen! Jättehäftigt! Plutten har börjat röra på sig ordentligt och man märker att h*n har blivit större då sparkarna är lite mer överallt:-)

Ha nu en underbar kväll!!

Isabelle med världens goaste goldenkille Emil! <3

Toffe-Världens goaste lilla pudelkille!

Kommentarer (1)

2010-02-16 @ 08:24:29

Lilla Vedum har fått besök av världens sötaste pudelkille! Han älskade barnen och gav dom massor av pussar. Barnen var eniga när vi lämnade Toffe-"Mamma,nästa gång vill vi ha en pudel" Toffe är en dvärgpudel och verkligen ett strålande exempel på hur en pudel skall vara;-)









Toffe vid symaskinen;-)






Toffe med sin älskade matte!



Lantismamman i vecka 24+2

Kommentarer (2)

2010-02-15 @ 19:28:02

Här är då två bilder på mig, nu i vecka 24+2. Fick ta av mig jackan så ni kan se magen!





Underbara Jensens Böfhus!!

Kommentarer (2)

2010-02-15 @ 09:04:56

Vi hade det vetkligen jättetrevligt igår på Jensens. Jättemysig restaurang med öppen brasa och otroligt trevlig personal:-) Maten var fantastiskt god! Sen hade vi ju också mysigt sällskap med oss!
Här kommer bild på maten!

Min underbara pepparbiff med bakad potatis som jag beställde!


Isabelles Daltonspett;-)


Tindras glass som hon själv fick lägga topping på:-)


Barnen tyckte det var jätteroligt att dom hade ett lekrum!
Här är det Isabelle som leker!

Kattbilder

Kommentarer (1)

2010-02-14 @ 15:52:15

Blomman busar med sin kompis!


Sen blir man så trött..


Låt bli att fota mig din dumma kameranörd! Blomman tar tassen på linsen;-)

Barnen...

Kommentarer (2)

2010-02-14 @ 14:44:30

Här är mina älsklingar!

Emelie snart 14 år!


Felicia 6år


Tindra som blir 5 år den 8 maj. Här på Polly. Här har hon tjock tröja
och säkerhetsväst och ser ut som en liten sumobrottare;-)



Isabelle blir 3 år den 8 mars!





Ikväll drar hela familjen till Jensens Böfhus!!

Kommentarer (1)

2010-02-14 @ 13:18:59

Vi som aldrig går ut annars tar ikväll bilen till Borås för att besöka Jensens Böfhus med våran bästa vän! Barnen har redan kunnat välja vad dom vill äta tack vare att barnmenyn finns på hemsidan! Dessutom har dom lekrum som barnen kan leka i! Vi blev så väldigt varmt mottagna när vi var på Jensens i Danmark. Underbart god mat men framförallt så var dom så goa mot barnen!!

Mysig start på alla hjärtans dag!!

Kommentarer (2)

2010-02-14 @ 09:22:05

God morgon!
Vaknade i morse med att Felicia utbrast "Grattis på alla hjärtans dag!!!" Inatt har alla tre små tjejer lyckats komma in till oss och sova i våra sängar. Så det var rätt så trångt i sängen. Men samtidigt så var det väldigt mysigt.

Fick ett gulligt sms av min man som det stod så här i "Du så vacker är.Det är dig jag håller kär.Jag vill alltid leva med dig. Du min vackra tjej.Puss och kram på hjärtans dag önskar jag" Gulligt av honom tycker jag!

Egentligen hade jag och min man planerat att gå ut att äta idag. Men då våran barnvakt blivit sjuk så får vi ställa in det. Barnens farmor kan inte ha barnen efter åtta eftersom hon brukar läga sig tidigt(trots att hon inte jobbar). Men vi får försöka köpa hem något riktigt gott istället. I ärlighetens namn så känns det nog inte mer än rätt att vi är hemma och firar med barnen ikväll, dom är ju det viktigaste i vårat liv! Våra små hjärtan! <3<3<3

Idag skall Isabelle köpa en liten present sin till "Ällkling" T. T är våran bästa vän som Isabelle avgudar. Det är MIN ällkling säger hon;-) Gud nåde den som säger att T är någon annans "Ällkling" ;-)

Jag får skicka en speciell Hälsning till min äldsta dotter Emelie som är i Gbg hos sin pappa. Emelie, jag hoppas du får en underbar dag! Du är världens bästa lilla Emelie<3 Jag/Vi älskar dig såååå mycket!!!!! Puss Puss!!

Ha nu en underbar söndag och alla hjärtans dag<3

En underbar låt med Celine Dion, Det får bli en hälsning till er alla som berikar mitt liv på något sätt!!


Hiss och Diss!

Kommentarer (0)

2010-02-13 @ 18:21:35

Lördagkväll och här kommer en Hiss och Diss...

HISSA:

*Mina underbara barn!! Så mycket kärlek dom ger varenda sekund!

*Lilla bebbisen som sparkar som Karate Kid i magen;-)

*Fästningens körskola i Karlsborg, Underbara körskolelärare som brinner för sitt yrke!

*Bara en vecka kvar till vi gör ett 3D/4D ultraljud och dessutom får reda på könet på bebben<3

*Underbara vänner som finns där när man som mest behöver dom!

DISSA:

*Det kalla vädret,nu räcker det!!

*Folk som inte förstår vikten av att skydda sig med reflexer när det är mörkt ute!

*Melodifestivalen som bara bli sämre och sämre för varje år...


Lantismammans underbara äpplepaj!

Kommentarer (1)

2010-02-13 @ 14:21:44

Om du får oväntat besök och vill bjuda på något gott, så kan jag varmt rekommendera denna underbara äpplepaj som jag tycker slår alla smulpajer med hästlängder;-)

Ingredienser:
6äpplen
200gr smör
1,5dl socker
2-3dl havregryn
Ev.0,5dl kokos

1. Blanda sex äpplen och skär i mindre bitar,blanda i en kastrull med smält
smör,socker,kanel och kardemumma.


2.Ta av kastrullen från värmen och blanda i havregryn.

4.Lägg blandningen i en pajform och strö gärna över lite kokos!


5.Sätt in pajformen i ungen i ca 225gr tills pajen fått lite färg.


Voila!!! Här är slutresultaltet!

Min skyddsängel...

Kommentarer (0)

2010-02-13 @ 12:50:36

Jag älskar allt som har med änglar att göra. Därför blev jag så glad när jag hittade den här fina ängeln i en affär i Falkenberg!

Min uppsikt räddade kanske pojkens liv?!

Kommentarer (0)

2010-02-13 @ 11:15:08

På trafikskolan tjatade dom hela tiden om att man skall ha uppsikt och kolla långt framför sig hela tiden. Igår när jag körde på kvällen här i Vedum så hände det något som hade kunnat förändras många liv på ett oerhört tragiskt sätt... Jag skulle till bensinmacken och körde i samhället. Just där var det inga lampor. Jag anpassar hastigheten och försöker köra lugnt och jag har den där rörliga blicken som jag lärt mig. Helst plötsligt från ingenstans kom en liten kille på ca 5år skulle jag tro, klädd i mörka kläder på sin cykel ut på vägen. Ingen cykelhjälm,inga reflexer, ingen lampa!! Vad var föräldrarna????!!! Tack och lov hann jag bromsa i tid och den lille killen försvann lika fort som han dök upp...Mitt hjärta satt i halsen kändes det som. Sen kom alla tänk om-tankar...Men nu är jag såå TACKSAM över att körläraren tjatat och tjatat om att anpassa hastigheten,hålla uppsikt och att hela tiden har rörlig blick!! TACK!!!!!

Tror både jag och pojken hade en skyddsängel över oss igår!

Härliga lördag!!!

Kommentarer (0)

2010-02-13 @ 10:21:14

Jag tycker lördagar är så härliga! Man äter gott,tar det lugnt och bara myser. Kanske man träffar vänner på kvällen eller så tar man det bara lugnt:-) Idag skall vi ha kycklingtacos med hemmagjord guacamole! Såå gott!! Det blir väl att vi kollar på melodiPESTtivalen....Förra lördagen var det inget annat än Pest och Pina!! Det enda bidrag som var bra då tyckte jag var Anders Ekborg. Den där Jennie Silver rörde sig så konstigt på scen till sin knasiga låt att jag höll på att kissa ner mig av skratt;-) Dom kan inte mena allvar tänkte jag...När kommer det en bra låt,för någon bra låt måste det väl ändå finnas. Som sagt..Herr Ekborg gick inte ens vidare...Kanske var det för mycket musikal för svenska folket?

Tacka vet jag på 80-90talet! Då tycker jag det verkligen var bra schlagermusik! Nu vill jag inte kalla det schlager...

Så ja...Nu var det sagt!

Ha en fin lördag!

Här kommer en underbar schlagerlåt som det kunde låta på 80-talet! Kolla in dansen och kläderna;-)


Graviditetsvecka 24

Kommentarer (0)

2010-02-12 @ 22:56:12

Då är man nu inne i vecka 24!! Bebben har nu börjat sparka ordentligt och ofta! Jag mår fortfarande bra.Jag har däremot märkt att ibland när jag reser mig upp från soffan så känns det som foglossning! Men det försvinner snabbt igen!
*********************************************************************************************

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Grattis Johanna till biljetterna!

Kommentarer (1)

2010-02-12 @ 18:56:08

Grattis Johanna!! Biljetterna till Göteborg Horse show för två personer är nu dina!!!

Åhh vad bra körningen gick!!!

Kommentarer (1)

2010-02-12 @ 18:34:58

Jag är riktigt riktigt stolt över mig själv! Stadskörningen gick så fantastiskt bra att jag klarade av allt idag. Så nu har jag bara motorvägskörningen kvar innan jag är klar för uppkörningen!! Det känns så sjukt overkligt! Min lärare sa att "Du behöver inte oroa dig för uppkörningen om du kör så bra som du gör nu" Så nu skall vi ha en jättemysig fredag och mysa till det här hemma.

Jag hoppas ni får en underbar fredag!!!

Busungen Tindra<3

En MAGISK stund för Felicia i morse!

Kommentarer (2)

2010-02-12 @ 07:39:36

I morse så fick Felicia lägga sin lilla hand på min mage. Sen väntade vi in..Oj,där sparkade bebbisen utbrast Felicia!! Sen fick hon känna det flera gånger hur den lille i magen busade därinne! Visst är det fantastiskt som Felicia uttryckte sig;-) Jag kan inte annat än att hålla med!! Jag vet när jag jobbade på förlossningen att varenda förlossning var verkligen helt unik! Varenda gång man fick se att det kom ut en liten minimänniska så tänkte man att vad fantastiskt att det kan bli så här!!

Snart skall jag till Skövde och öva stadskörning:-) Skall bli jättespännande! Nu har jag ju kört våran bil sen jag kom hem från Karlsborg MEN då våran bil är automat så blir det till att ställa om sig till manuell växellåda. Vilket kan vara lite av en utmaning;-) Men det brukar gå bra. Man kommer snabbt in i det.

Ha nu en underbar fredag!

Kram Carro-The Lantismamma

Felicia med sin lillasyster Isabelle

MickelRäv på besök!

Kommentarer (0)

2010-02-11 @ 14:40:19

Vi fick fint besök av en räv idag! Jag fick smått panik för att jag ville ju ta kort på sötnosen! Bilden är lite suddig med tanke på att jag hade fel objektiv och var lite darrig på handen;-) Dessutom fick jag ta den genom fönstret. Så jag hade inte dom bästa förutsättningarna precis!

Jobbigt med denna snö...MEN så vackert!

Kommentarer (3)

2010-02-11 @ 09:57:48

Jag gnäller nästan dagligen om att det är så jobbigt med all denna snö och kyla. Men när jag gick ut med hundarna i morse så tog jag med kameran. Titta vad fint det är ändå med snön! Hade det regnat över hela vintern hade vi ju klagat på det;-)

Så här ser det ut på våran trädgård nu!



Huset:-)


Emil med sin vinternos;-)


Lilleman ville inte visa ansiktet,ingen vidare modell alltså;-)


Sociala Dora gillar att vara med på kort och dessutom älskar hon snön!

Tjejgänget hemma;-)

Kommentarer (0)

2010-02-11 @ 08:56:41

Då var jag och småtjejerna(Tindra och Isabelle) hemma själva. Mike är i Lidköping med Felicias klass och åker skridskor. Han blev tillfrågad av fröken om han kunde följa med. Felicia tyckte det var jätteroligt såklart. Stackars Isabelle mår inte så bra. Hon är jättesnorig och lite febrig. Men Tindra mår bra! Hon är alltid lika glad den tjejen:-)
Idag måste jag få undan den enorma tvätthögen som samlat sig som ett berg i våran fåtölj. Hur hamnade den där?? ;-) Jag kan förstå dom människor som skaffar städhjälp. Vad skönt att slippa det! Men nu har jag ingen städhjälp så nu får jag sköta det själv idag.

Jag försöker att hitta barnvakt tills på söndag i några timmar. Jag och min man skall försöka ut och äta då. Vi får väl se hur det går med den saken.

Ha nu en fin dag! Glöm inte att du kan vinna biljetter till Göteborg Horse show i min blogg! Tävlingen håller på tills i morgon kl.15.00

Polly med lillmatte och Varenna!

Kommentarer (1)

2010-02-10 @ 22:14:44



Pollys bästis Varenna:-)




Jag lottar ut två biljetter till Göteborg Horse Show!

Kommentarer (3)

2010-02-10 @ 11:37:52

Vill du gå och se torsdagens föreställning på Göteborg Horse show gratis? Du får välja om du vill gå på dag eller kvällsföreställningen. I biljetten ingår också entré på hästmässan Eurohorse! Det är två biljetter som lottas ut! Ta nu chansen och vara med! Motivera varför du vill ha biljetten! Bästa motivering får biljetten!!

Tävlingen håller på tills fredag 12/2 kl.15.00

Här kan ni läsa om Göteborg Horse show!

Våran katt har ett speciellt sätt att visa sin kärlek på;-)

Kommentarer (1)

2010-02-10 @ 10:09:48

Så här visar våran katt Tingeling sin kärlek på;-) Knaskatt:-)


Vår goaste Dora,Felicias älskling!


Söt tass som tillhör Dora:-)

Febrigt barn och en sjuk make...

Kommentarer (0)

2010-02-10 @ 07:51:16

I natt hände något mycket märkligt! Jag drömde att Felicia och Tindra skrek till ett sånt där hemskt dödsskrik. Jag sa i drömmen "vad händer,klockan är ju bara två på natten" Jag vaknade till av min dröm rätt så fort då jag tyckte det var så otäckt att höra det skriket. När jag kollade på klockan på mobilen,vet ni hur mycket klockan var?.....02:00 på pricken!!!!

På morgonen nu så var min man jättesnuvig och kände sig jättedålig. Likaså Isabelle, hon har feber den lilla gumman. Tindra sa att hon hade ont i magen. Men jag tror att det är för att hon vill vara hemma från dagis och vara med sin mamma. Hon har varit så mammig sen jag kom hem i söndags. Hon är verkligen mammas flicka!

Så idag får vi nog ta det lite lugnt. Mike skall ju följa med Felicias klass till Lidköping i morgon när dom skall åka skridskor. Tur det inte var idag när han kände sig dålig.

Ha det bra nu!

Lite om Polly!

Kommentarer (1)

2010-02-09 @ 07:39:42

Ville bara tala om för er att Polly är nu våran häst! Dräktighetstestet visade att hon till 99% INTE var dräktig!!!! Jag fattade ingenting! Det blir nu till att se till att Polly får röra på fläsket;-) Det känns orättvist att hon är så tjock. För hon är verkligen ingen storätare. Hon är tvärtemot vad dom flesta ponnys brukar vara. Polly är oerhört kräsen. Knäckebröd äter hon tex inte. Endast moröttter och äpplen på sin höjd. Hon är inte heller någon som kastar sig i maten.

Nu på morgonen skall vi åka till stallet och släppa ut hästar och mocka. Det är så mysigt att spendera några timmar där och ha med lite medtgana äggmackor och varm choklad. Kaffe gör Mike där. Sen att sitta och tjöta tillsammans med våran vän T. Man mår så bra i själen av att vara med hästarna och våran bästa vän. Har ni något speciellt intresse som gör att ni mår sådär jättebra?

Ha nu en toppendag!

Kramar Carro-The Lantismamma

Trevlig helg i Falkenberg!!

Kommentarer (1)

2010-02-07 @ 23:29:20

Nyss hemkommen från Falkenberg:-) Har haft en jättetrevlig helg! Jag låter bilderna tala istället för att jag skall tjöta;-)

Visst är han fin Pingo,mammas häst!














Morris och Mynta,två av mammas hundar!


Min storebror Jesper som spelar hockeymatch, det är Jesper i blå tröja:-)


Tuffa tag Jesper;-)


Graviditetsvecka 23

Kommentarer (1)

2010-02-05 @ 17:21:54

Oj,vad tiden går fort! Jag tycker dom första veckorna av graviditeten var värst. Men nu mår jag jättebra förutom att jag blir väldigt matt emellanåt och måste sätta mig ner. Men kommer jag slippa foglossningen denna gången? Hmm..Jag hoppas verkligen det. Jag hade foglossning med både Tindra och Isabelle. Vi får väl hålla tummarna att jag slipper den skiten nu. Att ha så ont och känna mig som 90 år har jag ingen lust till igen....

Lånat från www.gravid.se
Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning
. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

God morgon!

Kommentarer (1)

2010-02-05 @ 09:28:12

Vilken härlig känsla av att få vakna upp i sin egen säng! Sen efter en stund hör man små fötter och in kommer mina prinsessor och vill gosa med sin mamma<3
Idag skall jag till Lidköping och fixa lite grejer. I eftermiddag åker jag ner till min gamla hemstad Göteborg:-) Där skall jag och mamma gå på kick-off med övriga funktionärer som skall jobba på Göteborg horse show. Sen följer jag med henne till Falkenberg.

Nu måste jag göra i ordning mig och barnen. Ha nu en härlig fredag!

Kramar Carro-The Lantismamma

Underbara Nanne Grönvall med en låt som jag tycker passar vissa människor;-)

Fantastiskt bra slut på veckan!!

Kommentarer (0)

2010-02-04 @ 21:08:55

Körningen sista dagen i Karlsborg gick verkligen fantastiskt bra. Nu har jag bokat två lektioner i stadskörning i Skövde. Jag får se hur många lektioner jag behöver där innan jag kan boka tid för teori och uppkörning.Halkkörningen är bokad och kommer utföras i slutet av månaden. Det känns som man verkligen är på gång nu:-) Jättskoj!

Nu skall jag mysa med mina barn, innan det är dags att åka till Göteborg i morgon. För då skall jag och min mamma gå på kick-off för alla oss som jobbar på Göteborg Horse Show. Sen är det vidare färd till Falkenberg. Där skall jag vara hos mamma hela helgen och ta lite kort på hennes häst Pingo och vovvarna förstås:-) Kommer säkert hälsa på min bror och hans familj som bor där.

Ha det toppen!!

Nu kan vi snacka sparkar!!

Kommentarer (0)

2010-02-03 @ 21:14:35

Oj oj vad bebbisen har börjat sparka nu! Kraftiga kickar så nu kan alla i familjen känna på magen och prata med bebbis;-) Det är verkligen nu man fattar att det är någon liten buse där! Det känns som att det är en liten kille:-) Kanske för att alla har sagt att det ser ut som en killmage;-) Som ni kanske har läst tidigare i min blogg så har det kommit fram främmande människor till mig och sagt att det måste vara en pojke i magen;-) Den 20 feb får vi reda på könet genom att göra ett 3D/4D ultraljud. Skall bli hur spännande som helst!! Längtar! Då får vi ju reda på om man har rätt i att det är en pojke eller inte. Oj, pojke! Jag är bara van att ha tjejer! Undra hur det kommer bli;-)

HÄR kan ni se ett klipp om 3D/4D ultraljud

Björn Afzelius....

Kommentarer (0)

2010-02-03 @ 20:45:31

Har ni lyssnat på hans musik? Björn Afzelius. Han har verkligen ett budskap i sina texter. Tyvärr dog Björn för ett antal år sedan. Här är en av mina favoriter-Tusen bitar! Lyssna på texten...

Stadskörning-Sedan är det bara uppkörningen kvar!!!

Kommentarer (2)

2010-02-03 @ 15:15:45

Hurra vad jag är bra;-) Nu krossar vi jantelagen lite och jag ger mig själv en stor portion beröm över dagens körlektion! Min körlärare sa att det gick super! Han sa även att det syns att jag gillar att köra bil samt att jag verkligen vill det här. Nu är det bara stadskörningen kvar. Efter det är det dags för uppkörningen!!!! Det är ju inte klokt! Wiiiii!!! Min man får passa på att njuta av friheten med bilen,för inom en månad är det jag som kör omkring-förhoppningsvis! Men det har verkligen varit tuffa förhållanden att köra i. Snöstorm, snöyra på vägarna och avsmalnande vägar tack vare massor av uppplogad snö. Man får verkligen ha sina sinnen på topp i det här vädret! Jag har kollat så mycket i speglarna,döda vinkeln att jag har lite ont i nacken!

Nu skall jag äta, sen skall jag vila för att sedan plugga teori igen!

Denna låten skall jag lyssna på första gången jag kör själv i bilen efter jag tagit mitt körkort!

God förmiddag!

Kommentarer (1)

2010-02-03 @ 10:20:29

Här i Karlsborg är det fullständigt snökaos just nu! Det kommer att bli en stor utmaning att köra idag. Min körlärare sa att Klarar du av att köra i det här, så klarar du allt sen! Det har ju varit snöoväder stort sett varje dag sen jag började kursen. Det blir ju lite svårt att träna fickparkering när man inte ser strecken på parkeringarna eller på vägarna. Man får gå mycket på känsla. Nu skall jag äta frukost. Sen är det dags att bege sig till körskolan får första körlektionen 11.05 Spännande om det går lika bra idag som det gick igår!

Jag uppdatrerar ikväll om hur det gick idag!

Kram på er alla goa människor där ute!
Carro-The Lantismamma

Vilken fantastisk dag!

Kommentarer (1)

2010-02-02 @ 21:32:26

Idag gick körningen strålande bra!! Jag fick så mycket beröm och feedback att jag nästan blev generad:-) Han sa till mig att "Det här fixar du galant, du kommer snart ha körkort. Du kör jättebra,jättebra" Sen på kvällen gjorde vi riskettan vilket innebär att man pratar om droger,alkohol,trötthet m.m. Detta är en kurs ALLA människor borde gå,även till er som har körkort! Mycket information som man inte tänkt på. Mycket tänkvärda saker! Det roligaste som hände på kursen var när en tvättäkta brats från Stockholm ville svara på frågan vad det kunde finnas för faror på vägen. -Lava, rinnande lava...Vi kunde inte låta bli att småle åt vad han sa. Men han menade alltså allvar...

Underbara människor det finns här i världen!

Nu skall jag ta mig lite och äta. Sen blir det att surfa runt till olika bloggar och kommentera.

Kram på er!

God morgon världen!

Kommentarer (1)

2010-02-02 @ 07:59:45

Halv nio somnade jag igår. För mig är det oerhört tidigt att somna;-) Men det var välbehövligt! I eftermiddag skall jag göra riskettan. Då sitter man i gruop och disskuterar om alkohol,droger och trötthet i samband med bilkörning och vad det kan få konsekvenser b.l.a

Idag vill jag gratulera min svägerska Sofia som fyller 34 år(om jag inte minns helt fel) Hoppas du får en fin dag Sofia! Vi ses till helgen!

Nu skall jag upp och göra  mig i ordning. Min första lektion idag är körning! Mina måsten är att:
*Bromsa INNAN jag trycker ner kopplingen
*Titta i speglarna INNAN jag ger tecken
*Inte glömma döda vinkeln
Det är såna där viktiga saker som jag i alla fall gärna gör tvärtom. Men själva köringen går väldigt fint*ta i trä* Igår fick jag köra i bostadsområde och utanför skola och dagis. Samtigt skulle jag kunna sätta på radion, fläkten m.m. och samtidigt ha stenkoll på vägen och runt omkring.

Ha nu det fint!

Kram Carro.The Lantismamma

TRÖTTER....

Kommentarer (0)

2010-02-01 @ 19:35:00

Tack vare SJ blev jag igår 2,5 timme försenad till  Karlsborg. Så klockan 23.55 klev jag in genom vandrarhemmets portar. Efter en dag med intensivt pluggande och körande så är jag helt slut i skallen. Förkylningen jag har i kroppen gör ju inte saken bättre...Nu skall jag sova, får se om jag vaknar något mer innan morgondagen. Jag är så trött att jag inte ens orkar äta!

Kram på er från en osocial Lantismamma