> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Vilken tur att ni är så uppmärksamma!

Kommentarer (0)

2010-02-28 @ 20:40:09

Vilken tur att ni är så uppmärksamma, Jennie och Alexandra!! Jag hade ju råkat fylla i fel datum på gravid.se så det var därför det blev vecka 27;-) Men det är ju vecka 26;-) Inget annat! Får skylla på att jag var så trött igår:-)
Känns som om tiden har gått väldigt fort:-) I morgon skall vi göra det efterlängtade könsul i 3D/4D på emma ultraljudsklinik i Göteborg. Tyvärr verkar det som om att jag får åka ensam:-( Vi har svårt att hitta barnvakt,eftersom man inte får ta med barn under 12år. Hade så gärna velat dela denna stunden med min make. Han vill ju gärna också följa med. Men jag hoppas verkligen att det löser sig på något sätt. Annars så har min gulliga svägerska Emma lovat att följa med:-)
Ang.graviditeten så mår jag fortsatt oförskämt bra:-) Ingen foglossning! Dock så har jag märkt att inte orkar äta speciellt mycket. Bara några tuggor,sen är jag mätt. Igår när vi var på restaurang här i Göteborg och firade Emelie så orkade jag äta knappt hälften! Godiset som vi köpte på hemvägen har jag inte ens rört! DÅ är det knas med mig vill jag lova;-) Gottegris som jag är!


Så här står det  då om graviditetsvecka 27:

Så här växer din bebis

Bebisen är förmodligen ungerfär 36 cm lång nu, med utsträckta ben och fötter. Ögonen brukar börja öppnas vid den här tiden och om du kunde titta efter, skulle du kunna se ögonfärgen. Mot slutet av sjunde månaden börjar bebisens reaktioner på ljud bli mer förutsägbara, eftersom nervbanorna till öronen har växt färdigt.

Att föda barn innebär att ge sig hän en process du inte helt kan kontrollera. Men om du är väl förberedd och har tagit reda på det du behöver veta i god tid, kan du ha mer kontroll över förloppet och framför allt känna att det är din process. Det kan vara bra att tänka igenom saker och ting ordentligt, så att du och din partner har klart för er vad ni vill och inte vill."

Så här förändras din tillvaro

Nu närmar sig slutspurten – sista trimestern. Snart kommer du att kunna börja lära känna din bebis. Kring den här tiden är det vanligt att blodtrycket stiger något. Detta är normalt, men om du plöstligt börjar öka kraftigt i vikt, börjar se suddigt eller om dina händer och fötter sväller upp kraftigt, kan du ha utvecklat havandeskapsförgiftning. Kontakta MVC eller läkare omedelbart om du har sådana symptom. Läs om andra symptom du bör vara uppmärksam på.

Om du en odling görs, till exempel för att undersöka om du har svamp i underlivet, kan resultatet också visa om du bär på GBS – Grupp B-streptokocker. Det är en mycket vanlig infektion och ger vanligtvis inga symptom, men den kan överföras till bebisen och eventuellt orsaka problem.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback