> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Amning-Ett laddat ämne!

Kommentarer (9)

2010-08-15 @ 09:40:43

Jag undrar vad ni tycker är okej gällande amning. Är det okej att amma sin hungriga bebis när man sitter på restaurang OM man inte visar tutten? För det finns ju väldig bra amningströjor m.m så man inte ens behöver visa boobsen för alla människor. Hade amning varit lika laddat ämne om man gav maten genom armen? Låt oss säga att vi hade en spena i varsin arm!(Iknow jag är lite knas) Men låt oss säga att det var så. Att vi inte ammade genom brösten utan genom armarna eller det kom mjölk genom ett finger? Hade det då varit accepterat att amma vad man ville och hur länge man ville? Vissa tycker att det bara är okej att amma tills bebisen är sex månader gammal och vissa vill amma tills bebisen är 2 år och kanske längre. Sen finns det dom som aldrig vill amma i huvudtaget utan tycker att amning är något äckligt eller vissa som tycker det förstör brösten...

Jag skulle så gärna vilja höra ERA åsikter om detta! Kommentera och skriv vad just DU tycker! Intressant och veta om du har egna barn eller om du är barnfri. Lite intressant och se om åsikterna går isär där. Hoppas nu alla mina besökare kan skriva något om vad ni tycker. Anledningen till detta inlägget är att jag läste vad Katrin Z skrev om ämnet och framförallt vilka kommentarer hon fick.

Personligen så tycker jag så här: Folk får amma hur länge dom vill. Sen tycker jag att brösten är mjölkmaskiner när man har en bebis iaf;-) Vi har trost allt fått dom för en anledning...Sen försöker JAG i alla fall ta lite hänsyn till att folk kan ta illa upp om man visar tuttarna. Därför försöker jag skyla mina tuttar så mycket jag kan. MEN om jag råkar visa lite tutt så må så vara då. OM min bebis är hungrig så skall hon också få mat. Däremot skulle jag aldrig ta fram tutten om man sitter på restaurang och äter. Eftersom samhället ser ut som det gör,med olika kulturer och åsikter så får jag hellre ta upp toaletten i tio minuter tills min bebis har ätit upp. Det har varit ett antal gånger man har suttit på en äcklig toalett och ammat för att folk inte skall ta illa upp. Men då kommer nästa fråga. Är det bättre då att jag belamrar en toalett i tio minuter än att försöka skyla mig så gott det går med risk att visa lite boobs och sitta kvar att amma???

För er som inte vet så kan faktiskt bebisar bli hungriga vid tillfällen när man minst anar det eller när man bara känner att ,nej inte nu;-)

Så ge mig gärna ER åsikt!

Kram från kossan Carro;-)

Kommentarer

Postat av: Pia

oj oj oj...ja detta med amning är ju nästan TABU att diskutera...men jag som 4-barns mamma valt att både amma och sen inte amma alls har ju lite hum om det iaf;-) men jag tycker helt klart att det är för barnets bästa MEN inte till vilket pris som helst...



och det där med att amma offentligt har jag inga problem med...jag blir faktiskt glad när jag ser nån amma och jag tänker genast att vad lyckligt lottad hon är som kan/vill amma...visst man kanske inte behöver sitta med bar överkropp på restaurang...men jag håller med dig o att när bebis vill ha mat så VILL den det...oavsett plats o tid...



det här med att amma en 2-åring är ju extremt...inte sååå vanligt..men man ska komma ihåg att efter barnet är 6mån så finns det inte så mycket näring kvar i bröstmjölken och det är därför man börjar med annan mat...så det finns en orsak till att WHO har dessa rekommendationer...som o andra sidan ändras genom åren...så bättre att säga att det är upp till var och en...alla har olika behov...



JAG tar iaf inte illa vid mig om nån ammar offentligt...med sunt förnuft;-)

2010-08-15 @ 11:13:58

Postat av: maria

Jag upplever att under amningstiden så är bröstens främsta funktion att ge mat till bebisen. Naturligtvis finns det människor som anser att det är för intimt att göra ute bland folk... men personligen har jag svårt att förstå hur de tänker.



när min lillfia var liten ammade jag henne överallt, men jag var noga med att lägga ngt över. Detta gjorde jag eftersom det kändes bäst för MIG.(och dessutom fick hon mer lugn och ro då. Om någon runt i kring tyckte det var fel så fick de väl titta bort.



Samtidigt så har jag all respekt för dem som inte känner så, men med en liten som blir hungrig när som helst så tyckte jag detta var en bra "kompromiss". Bebisen får mat, men det är ändå inte för "öppet" om ngn. skulle tycka det var opassande.



:)



2010-08-15 @ 11:36:55
URL: http://mariaweinemo.blogg.se/

Postat av: SSK

Att amma på en toa ska inte behövas!

2010-08-15 @ 11:49:08

Postat av: Ida

Jag har inga barn, och då brukar det inte vara uppskattat att man uttalar sig. Men i alla fall! Jag tycker att amningen ska vara något privat! Det finns inte många kvinnor som skulle flasha brösten när de inte ammar, så jag fattar inte varför brösten ska vara till allmän beskådan bara för att de innehåller mjölk! Min mamma har ALDRIG ammat mig eller mina syskon så att andra behövt ta del av det, det är fanimej något som är privat.

2010-08-15 @ 12:40:06
URL: http://idisenochlivet.blogg.se/

Postat av: Fredrika

Jag ammar när min tös säger att hon är hungrig. Vilket betyder att jag ammat på de flesta ställen, men aldrig på en sketen toalett.

Vill folk ta illa upp, får la de göra det då, vill de titta snett får la de göra det då. Jag skiter i vilket när tjejen skriker efter mat.

2010-08-15 @ 12:48:21

Postat av: Therese

Jag har inga barn, och är tveksam om jag kommer att skaffa några men skaffar jag några så kommer jag att amma.

Vill någon amma offentligt så tycker jag att detta är ok, om det görs på ett "snyggt" sätt.

Jag gissar att om jag själv skulle behöva amma på en offentlig plats så skulle jag vilja gå undan lite och göra det i lugn och ro, men det beror nog på att jag är en rätt så blyg människa som inte tycker om att ha så mycket fokus på mig.

2010-08-15 @ 12:57:54

Postat av: Gabriella

Är trebarnsmamma o har ammat alla tre, till de har varit runt 6 månader. Sen har de inte varit så intresserade när annan mat har provats.

Jag har ammat när barnen har varit hungriga, dvs ibland även på resturang eller på offentliga platser. Fast jag har försökt att vara lite "diskret" med tex en liten filt över eller liknande.

Precis som Pia blir jag glad när jag ser någon amma!

Kram

2010-08-15 @ 14:23:47

Postat av: JB

Allt handlar nog mycket om vad man har för typ av barn....

Jag har en två-månaders baby som jag ammar för det mesta, jag skulle aldrig amma på en toalett och heller aldrig på en resturang, men kanske lätt för mig och säga som har ett snällt barn som jag kan planera amningen med, jag ammar innan vi ska göra något sen står han sig i minst 2 timmar, han sover oftast när vi är ute på något...man kan faktiskt, gå iväg och sätta sig nån annanstans i resturangen eller varför inte bilen...mkt bättre än en toalett...köpcenter har ju nästan alltid amningsrum. Men för att jag aldrig ska känna mig låst med det här med amningen och för att få sova hela nätterna så har jag från början gett min bebis ersättning då och då, för att vänja honom med flaska och den smaken...så jag har alltid det till hands i akutfall, samt när jag är på gymmet mm och en flaska till natten....

Så jag är ingen person som tycker det känns naturligt att amma offentligt, men jag tycker att jag har hittat ett sätt som passar mig och min bebis :)

2010-08-15 @ 17:30:02

Postat av: petra

Jag har 4 barn och aldrig lyckats amma pga för smala mjölkgångar och för mycke mjölk = mjölkstockning och 40 g feber. Men vill man amma så är ju det en helt naturlig sak, även om man sitter på ett fik..vi äter ju så varför ska inte lilla knytet äta när de är hungriga...Man måste ju inte vifta runt me brösten men lite diskret. men jag vet inte hur jag skulle reagera om en mamma började amma sin 2 åring offentligt, är dom så stora så kan dom äta annan mat ute, men hemma kan man ju göra det! Så tycker jag!!

2010-08-16 @ 20:02:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback