> The Lantismamma is back! -

The Lantismamma is back!

Följ våran flytt från Sundsvall till Västkusten, med allt vad det innebär!

Så här ligger det till...

Kommentarer (6)

2010-09-08 @ 16:44:20

Det här blir ett långt inlägg för jag vill förklara för er vad som händer på facebook med dessa som gaddar ihop sig.

Först har vi en tant som jag kallar för Mi. Det var hon som var uppfödare till min foderhund Duchess som jag fick hem en dag i mars 2007. Duchess var den där goldentjejen som jag längtat efter. Gyllene busfrö som älskade att jobba. Min älskling<3 Duchess växte och åren gick. Vi gick lydnadskurser,tränade apportering och var på utställning. Duchess var en härlig hund! Snart skulle det bli dagst att para lilla D. Jag hade sett fram emot detta sen hon var valp. Jag skulle få vara med vid betäckning och valpning(om jag hann);-) En dag fick jag se lite brunt på pappret,dagen efter var det rött:-) Jag lovade att ringa så fort jag såg den första blodfläcken,vilket är ett tecken på löp.  Jag skulle lämna D hos min och Mi´s bekant som bor i Skaraborg. Sagt och gjort. D blev lämnad. Detta var i maj 2009. Efter en månad fick D åka till Mi för att ta det lite lugnt innan hon skulle komma tillbaka hem till oss. Men då fick jag istället ett argt samtal. Mi påstod att D var full med skabb!! Jag sa till Mi att D har ju varit hos Mita i en månad,så hon måste ju fått det där då. Men jag kollade både Emil och Lilleman och ingen av dom hade skabb. Mita har alla sina hundar i hundgårdar utomhus. Hon har mellan 15-20 hundar varav några inackoderingar och då jag känner Mita väldigt väl och har varit hos henne så vet jag att hon inte kollar sina hundar så mkt mer än att ge dom mat och vatten. Hon är dessutom sjukpensionär och har en muskelsjukdom som gör att hon inte orkar jobba sina hunar eller aktivera dom. Därför så tyckte jag att det var helt galet att jag fick skulden för detta. När jag frågade Mita så berättade hon att jag skulle vara glad att inte Mi skickat djurskyddsinspektionen på...mig!!! Detta var droppen för mig! Duchess hade alltså varit borta i en månads tid hos mita för att paras och så fick jag skulden att Duchess hade skabb. Dessutom trodde dom jag ljög om när hon börjat löpa,trots att jag ringde så fort jag såg lite brunt,ringde även dagen efter för att bekräfta att det var blod nu. Nej,detta hade jag ju ljugit om-enligt dom...Duchess blev inte dräktig och ni kan ju gissa vem som fick skulden:-( Sen dess har jag inte fått se Duchess igen. Mitt hjärta gick i tusen bitar och jag kände att jag bara ville dö. Här hade jag försökt göra allt på rätt sätt,men dom trodde inte på mig. Jag har undervikt att kolla på hennes hemsida för jag orkar inte se ngn bild av D...Men jag fick reda på att D fick valpar i vintras...

Jag tog hem en hund från Mita i mars 2009. Hon behövde få borta några hundar från sin kennel då hon hade för många enligt ngn myndighet som varit där och kollat. Jag tog mig ann Donna. Hon hade gått i hundgård sen 12 veckors ålder och när jag tog henne var hon 1  år har jag för mig. Det blev månader av blod svett och tårar och jag försökte verkligen göra allt för att hon skulle trivas. Men livet i en fyrabarnsfamilj blev för mycket för Donna. Det blev aldrig bra. Hon var stressad till tusen! Så i september 2009 fick jag lämna tillbaka henne till Mita.  Då fick jag höra att det hade hon anat att det skulle bli så här. Men jag hade verkligen försökt. Men det var antingen vi eller hunden. Barnen var rädda för henne och hon hade bitit sönder b.l.a Felicias favoritdocka som inte går att hitta någonstans då den var hemmagjord. Det var en virkad docka. Men då fick jag höra att det var Felicias fel som lagt den på bordet... Nu vet ni lite om vad som har hänt och varför det är som det är. Jag har inte bara mist världens vackraste Duchess utan även två vänner som jag trodde var mina bästa vänner i världen!

Så egentligen är det inte så konstigt att man känner sig som ett vrak:-( Jag har mist två vänner som jag var jättetajt med och som jag skulle kunnat dö för. Jag var säker att vi skulle vara vänner för livet. Jag tänker på dom stort sett varje dag. Jag tycker det är skittråkigt att det har blivit så här:-( MEN att bli falskt anklagad för saker man inte gjort och att man vet i sitt hjärta att man bara gjort allt man har kunnat så känns det så orättvist. När detta hände med Duchess så förlorade jag allt intresse över hundsporten på en natt. Allt kändes bara tomt. Jag får se om jag får se om jag får tillbaka glädjen nån gång igen. Men som det är nu så känner jag mig väldigt bränd.

Kommentarer

Postat av: Sandra

Men usch så tragiskt! Skulle aldrig orka med att förlora någon av mina hundar på det sättet... Samtidigt veta av att dom lever på en annan plats när allt man vill är att ha dom hemma hos sig!

Du och Duchess gjorde ju så mycket tillsammans.



Otroligt tråkigt, förstår att det är väldigt jobbigt!



Kram //Sandra

2010-09-08 @ 17:15:46

Postat av: Sofia

Usch, vilken soppa! :(( En av anledningarna till att jag inte skulle våga ha hund på foder eller ens skulle vilja dela hund med någon (typ om jag bodde med en kille, så skulle hunden vara MIN på pappret).



Men hur som helst: folk är verkligen helt sjuka. Nu har jag förvisso inte träffat dig, men för mig råder det inga som helst tvivel om att du bryr sig väldigt mycket om och tar god hand om dina djur (och barn också, men nu gällde det ju djuren ;)). Vi har ju trots allt följts åt i några år via forum och blogg och Facebook. :)



Men försök se det där som överspelat. Jag förstår att det är svårt, men lägg de där idioterna bakom dig och låt dem inte stjäla mer energi och göra dig ledsen. De har säkert redan fått sitt straff i form av att de uppenbarligen inte mår bra.



kramar

2010-09-08 @ 17:27:41
URL: http://www.enioreh.com

Postat av: Anonym

Jag vet nog vilka du menar..har ju en valp som " mitans" ena hane är pappa till,, jag trodde aldrig detta om dom...men har haft mina aningar!! Kram på dej och försök gå vidare!

2010-09-08 @ 18:52:50

Postat av: Malin <3

Tänk att nu går det upp ett litet ljus. NU fattar jag lite mer vad som hände. Fyy vad trist. Vet ju hur gott du pratat om dessa två. Ja du Carro, det ÄR skitsorgligt när det blir så här. Så länge Du vet vad du gjort och inte. Vet oxå att D betydde massor för dej, och jag förstår verkligen om ditt hjärta gick sönder när hon for. Tyckte faktiskt oxå att det var lite konstigt med det bortappade intresset för vovvarna. Nu förstår jag lite mer...

2010-09-08 @ 19:57:07
URL: http://malinsmirakel.blogg.se/

Postat av: Carro-The Lantismamma

Vill egentligen inte lägga mig i det här,men du har ju aldrig sagt sanningen om varför D. försvann från dig men nu vet jag.Men ett gott råd skit i idioter du bara eldar på mer hos dom.Om du låtsas som det regnar tröttnar dom.Lämna inte ut dig så mycket på F-b.

Bryt nu lägg inte mer energi på dom utan se det som du lärt dig en dyr läxa.Besviken på människor har vi alla blivit tyvärr.Har du rent samvete så sluta bry dig lägg energi på det du, har ljuvliga barn och underbara djur.Försök förstå att det är pack du har att göra med.Vill bara det eget bästa.Kram.

2010-09-08 @ 20:27:06
URL: http://thelantismamma.blogg.se/

Postat av: Gitsie

Hej vännen



Fy vilken härva, jag ser rött här. Men som uppfödare har jag en del frågor. Vad var motiveringen till att D skulle vara borta en hel månad i samband med löpet? Och hur motiverade uppfödaren att hon löste upp fodervärdsavtalet? Var du i kontakt med skk juridiska? Som uppfödare blir jag vansinnig av sånt här, det ger alla oss uppfödare dåligt rykte.

Stå på dig vännen. Kram

2010-09-09 @ 06:29:06
URL: http://gitsie78.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback